Midlertidig tittelkamp i McGregors divisjon

  • Home
  • MMA
  • Midlertidig tittelkamp i McGregors divisjon
Ferguson vs Lewis UFC

7. oktober er det duket for å kåre den midlertidige tittelholderen i UFCs lettvekt-divisjon. Kampen står mellom slåsskjempene Tony Ferguson og Kevin Lee. Hvem vil holde tronen før Conor McGregor stepper inn i ringen igjen?

Conor McGregor er den opprinnelige tittelholderen i lettvekt-divisjonen, men har ingen planer om å forsvare tittelen riktig ennå. Derfor vil det være en interim (midlertidig, journ anm.) tittelkamp mellom Tony Ferguson, som er rangert som nummer to i divisjonen, mot topp åtte-rangerte Kevin Lee.

Det er fortsatt uvisst om vinneren av kampen vil møte McGregor for en tittelkamp i nærmeste fremtid.

Conor McGregor Betsafe

Hett på nett

Hva er vel en MMA-kamp uten litt ”trash talk”? Drittslengingen på Twitter er selvfølgelig på sin plass når det gjelder hovedattraksjonene til UFC 216 i oktober.

– ”Merk mine ord, jeg vil gjøre #UFC2016 fett som faen. Vi alle vet at det ikke vil være ‘El Kokko’ som vil drive kampen. Bare vent til vi får mikrofonene”, skriver Kevin Lee på Twitter.

– ”Fortsett å sleng dritt drittunge. Snart er det tid for å teste ut porselens-haken din igjen, ‘MotownFalsk’. Ingen kan redde deg. Dette er mitt sted.”, svarer Ferguson på sin personlige Twitterkonto med taggen #UFC216.

Ferguson vekslet også et par mindre hyggelige kommentarer i sommer, med sin kommende motstander. Etter den kontroversielle kampen mellom Michael Chiesa og Kevin Lee, var sistnevnte høy på pæra etter seieren at han spurte etter en kamp med toppmotstanderen Khabib Nurmagomedov.

Dette falt ikke i god jord hos Ferguson, siden han i en god stund har hatt lyst til å møte erkefienden Khabib i ringen selv.

Under et intervju etter den kontroversielle kampen mellom Lee og Chiesa i juni, vekslet Ferguson et par mindre hyggelige kommentarer til sin kommende motstander, Kevin Lee.

Kevin Lee har klatret seg opp i rangeringene på kort tid. Til lørdag vil han kjempe om interim-tittelen i 70 kg-klassen.

– Gratulerer med kampen din, men det at du kaller på en kamp med Khabib gjør deg ikke mer spesiell. Du trenger å stå i kø, og du må først blø litt mer for å få din billett. Gå gjennom folk som Dos Anjos og Barboza først. Alt du gjør er å snakke. Du vil virkelig ikke ha noe med albuer og knær å gjøre, forteller han mens han tar seg selv på albuene.

Her smeller Tony Ferguson til UFC-kollega Rafael Dos Anjos. Ferguson har vunnet sine ni siste kamper på rad. Og er kjent for å være utradisjonell i ringen.

– Du snakker til en som har nesten like mange kamper i like lang fartstid som deg, så jeg slåss mot den jeg får som neste motstander. Tar jeg noen som Edzon Barboza, en som er på vei ned? Ja, helt klart. Vi kan møtes i desember. Jeg har aldri avslått en kamp, forklarer Lee med en tydelig irritert tone.

– Du må fortsette å prøve, fortsett med å gjøre det du gjør. Du er en atlet og har gode hender, men sammenliknet med meg og andre toppmotstandere, er denne kampen med Chiesa den eneste fra topprangeringen. Michael Chiesa den eneste. Og jeg spiser slike som deg til lunsj, men du møter ikke mine standarder, bryter en kjepphøy Ferguson inn.

Knockout-kjempe versus topp-bryter

Tony Ferguson er anerkjent for å ha en uortodox kampstil og er svært glad i å overraske motstanderen i ringen. Han kaller seg selv ”El Cucy” oversatt til busemannen, eller the ”The Boogieman” på engelsk. Ferguson har en stilling på 22-3 hittil i MMA-karrieren. Og har ni seiersrekker på rad, noe som er den lengste i UFCs historie innen lettvekt-divisjonen.

Motstanderen Kevin Lee, som kaller seg ”The Motown Phenom”, har 16 seiere og to tap på seg. Etter at han signerte med UFC i desember 2013 har han på kort tid klatret seg opp i rangering og imponert med sine kampferdigheter.

[sportsbook id=”3680″ title=””]

NB! Demetrious ”Mighty Mouse” Johnson skal også måle krefter denne kvelden. 7. oktober har han sjansen til å ta rekorden for flest tittelforsvar i UFC på rad, og befeste sin posisjon som en av sportens beste utøvere gjennom tidene. Han møter en kampklar Ray Borg. 

To fryktløse motstandere møtes i ringen lørdag. Begge har et brennende ønske om beltet. Hvordan tror du denne fighten ender? Holder du med Ferguson eller Lee og hvorfor? Skriv din mening i kommentarfeltet.

 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner