Michael Bisping legger opp – kan Darren Till fylle legendens sko?

  • Home
  • MMA
  • Michael Bisping legger opp – kan Darren Till fylle legendens sko?

Den tidligere UFC-mesteren Michael Bisping legger offisielt opp som profesjonell MMA-utøver. Likevel kan det se lyst ut for britisk MMA nå som Darren Till stiger i rangeringene.

Michael Bisping legger MMA-hanskene offisielt på hylla, etter 14 år som profesjonell kampsportutøver. Han blir ansett som en pionér innenfor britisk MMA og har slått gjennom med blod, svette og tårer i ringen – samtidig som han har vunnet publikums hjerter med sin krigerånd og slibrige munn.

Les også: Ny UFC-kamp for Emil Meek

– Dessverre er det ikke en kamp jeg annonserer nå. Jeg legger offisielt opp som profesjonell MMA-utøver, uttalte Michael Bisping mandag i sin personlige podcast “Believe You Me”.

Bisping har slitt med komplikasjoner i sitt høyre øye siden 2013. Men etter at han tapte tittelbeltet mot George St. Pierre i november i fjor og Kelvin Gastelum 22 dager etter, fikk han påført en stygg skade i det venstre øyet. I flere måneder i etterkant fikk han vanskeligheter med å se og ble bekymret for å miste synet.

– Det er ikke verdt det. Jeg har vunnet tittelbeltet, vunnet masse kamper og jeg har gjort alt det jeg har drømt om å oppnå. Hva er poenget med å piske en død hest? Ikke det at jeg er død hest, men hva er poenget? Jeg har oppnådd alle drømmene mine og brukt egen plattform til å åpne andre dører. Man har nødt til å vite når man skal gi seg. Jeg er nesten 40 år gammel, tiden er inne, forteller han ærlig. 

Michael Bisping legger MMA-hanskene på hylla for godt, bekrefter han personlig i sin egen podcast mandag.

Les også: Emil Meek: – Han er en god fighter

Slått ut legender

Michael “The Count” Bisping slo gjennom etter han vant den tredje sesongen av “The Ultimate Fighter” og siden har han blitt ansett som en av de største stjernene i UFC. Briten kan pensjonerer seg stolt over å ha vunnet 30 profesjonelle kamper, selv om han har tapt 9. Han er en av utøverne som har vunnet flest kamper i UFCs historie – samt rekord i å ha gått flest kamper i kampsportorganisasjonen. Bisping kan også skryte på seg rekord i å lande flest tydelige slag i en mellomvekt-kamp og holdt tittelbeltet i vektklassen i nesten to år. I tillegg har han beseiret legendariske navn som Anderson Silva, Dan Henderson og Luke Rockhold.

Michael Bisping kan stolt skryte på seg å ha slått legendariske utøvere, samtidig som han går under en rekke rekorder i UFCs historie.

Det lå i kortene for en trilogikamp mot erkerivalen Luke Rockhold, som en siste kamp før han skulle legge hanskene på hylla for godt. Bisping var også åpen for en siste krig i UFC-buret mot Nick Diaz. Begge kandidatene har nylig hatt problemer utenfor UFC-ringen, hvor Rockhold har pådratt seg en skade i beinet og Diaz har blitt siktet for en forbrytelse.

Det er usikkert om dette også kan ha hatt en påvirkning på Bispings valg, siden han ønsket å offisielt pensjonere seg etter å ha gått en siste kamp i hjemlandet England. Men nå er han likevel fast bestemt på at hans profesjonelle karriere innenfor kampsporten er over for godt.

– Det har vært en lang reise. Jeg startet å trene i 2003. Etter 15 år som profesjonell utøver, hvor 12 eller 13 av dem har vært i UFC. Man kan ikke gjøre dette for alltid, forklarer “The Count”.

Få også med deg: Ny UFC-kamp for Emil Meek

Kan Darren Till bli den neste Bisping?

Selv om vi mister en underholdende og rappkjefta UFC-utøver som Michael Bisping, er det en ny frisk britisk bris som stiger frem i kampsportorganisasjonen. Darren “The Gorilla” Till fra Liverpool gjorde seg bemerket etter at han knocket ut UFC-veteranen Donald “Cowboy” Cerrone oktober i fjor.

Darren Till er ung, ubeseiret, rappkjefta og sulten på tittelen i veltervekt. Men kan han fylle Michael Bispings sko?

Unggutten fra Liverpool gjorde såpass inntrykk at han ble hovedattraksjonen under UFC Liverpool 27. mai, der han vant knepen seier via dommeravgjørelse, mot topprangerte Stephen Thompson på hjemmebane. Till steg fra å være rangert som nummer syv til nummer to i vektklassen etter den ferske seieren.

Om du er redd for å savne rappkjefta engelskmenn i UFC, er det ingen fare for at dette vil forsvinne med det første. Selv om Darren Till er ung, ubeseiret og akkurat har kommet i rampelyset, kan han også slenge litt med leppa. Det fikk spesielt motstanderen Stephen Thompson kjenne på:

– Thompson er en god utøver, spesielt stående. Stilen hans er veldig gjennomtenkt, akkurat som min. Men jeg vet at jeg kan være smartere enn han i oktogonen. Jeg ønsker ikke å slå ham etter fem runder, jeg vil gi han en knockout. Jeg vil ødelegge livet hans, sa Till et intervju før kampen mot Stephen Thompson 27. mai.

Donald Cerrone fikk seg en kraftig bombe da han ble slått av Darren Till oktober i fjor.

Nå gjenstår det å se om Darren Till har det som skal til for å nå statusen i toppsjiktet slik som Bisping har klart. “Gorillaen” fra Liverpool er helt klart en ung og svært sulten utøver som ønsker verden i sin hule hånd:

– Jeg er en aggressiv utøver og jeg ville vise at min muay thai er like god som hans karate. Han er en fenomenal utøver. Jeg har slåss siden jeg var 13 år, men jeg har aldri vært i en kamp som dette. Og til alle haterne der ute, hva sier dere nå? Jeg vil faen meg ha dem alle sammen! Jeg bryr meg ikke om hvem jeg møter neste gang, for jeg er ikke redd for noen! Ingen! Jeg må slå alle disse drittsekkene i divisjonen og de alle skal få kjenne det, skrek Till i mikrofonen etter at han vant på hjemmebane i Liverpool nylig.

Ser det lyst ut for britisk MMA nå som Darren Till overtar stafettpinnen til Michael Bisping?

Les også: Emil Meek har fått bekreftet kamp under UFC FN i Hamburg!

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner