Ekspertens dom: Medaljen glipper for Brann

Brann Molde Karadas

Nok en landslagspause er passert, og helgen byr igjen på deilig klubbfotball. For enkelte kan denne runden bli mer skjebnesvanger enn for andre. Det drar seg nemlig kraftig til i toppen av Eliteserien, og på søndag kan enten Molde eller Brann sikre seg et overtak i innspurten. Ikke bare med tanke på medaljefordeling i hjemlig liga, her står også muligheten for fotball på kontinentet på spill.

Helgens desiderte toppkamp i norsk fotball; Molde – Brann på Aker Stadion.

Tett i toppen

Bak suverene Rosenborg er det jevnt i toppen av Eliteserien. Meget jevnt. Tre lag skiller seg ut blant røkla; Sarpsborg 08, Molde og Brann. Sarpsborg 08 har denne sesongen tatt steget opp i toppsjiktet, og Geir Bakke styrer sine menn mot en høyst respektabel sesong. Foruten 42 poeng og 2.plass så langt er laget fra Østfold også klar for cupfinale mot Lillestrøm i desember.

Molde følger på en 3.plass, med sine 41 poeng. Tross en del kluss og utur har denne sesongen vist seg som et steg i riktig retning for Ole Gunnar Solskjær og hans menn. Ble før sesongen spådd å være eneste lag i ligaen som kunne gi Rosenborg kamp om gullet, og selv om så ikke har skjedd er Molde igjen på vei til å bli en utfordrer i toppen av norsk fotball.

Molde viser tegn på at de er på vei tilbake opp i toppen av norsk fotball. Her fra jubelscenene da de vant ligaen i 2011.

 

Forrige sesongs sølvmedaljevinnere fra Bergen befinner seg foreløpig på en 4.plass på tabellen med 40 poeng. Rødtrøyene gjorde et rakettcomeback etter opprykket fra 1.divisjon i fjor, og en 2.plass var nok over all forventning selv for selvsikre bergensere. Brann har denne sesongen stabilisert seg på et akseptabelt nivå, og de er uten tvil et lag som bør være helt i toppen sesong etter sesong.

Skarve to poeng skiller altså de tre lagene, men til syvende og sist er disse små poengene forskjellen på suksess eller fiasko. Et av disse tre lagene kommer til å havne på 4.plass, og det er en særdeles sur 4.plass. Ikke bare betyr den at man havner utenfor plassene som gir rett på edelt metall, man går også glipp av kvalik til spill på kontinentet. Hvilket byr på verdifull erfaring og noen grunker i kassa for de norske klubbene som får prøve seg.

Champions League offer

Fordel Sarpsborg 08

Tar man terminlisten i nærmere øyensyn er Sarpsborg 08 i førersetet. Ikke bare har de flest poeng per nå, de har også det tilsynelatende letteste kampprogrammet de siste seks rundene. De skal opp mot Stabæk hjemme, Sogndal borte, Sandefjord hjemme, Viking borte, Aalesund hjemme og Molde borte. Siste kamp blir nok en kamp med ekstra nerve, og kanskje deles både sølv- og bronsemedaljene ut på Aker Stadion.

Brann har per i dag færrest poeng og det tøffeste programmet, hvilket betyr at veien til en gjentakelse av fjorårets sølv er lang og broket. De har som nevnt Molde borte, Rosenborg hjemme, Haugesund borte, Lillestrøm hjemme, Strømsgodset borte og et Tromsø som antageligvis fortsatt kjemper for overlevelse i siste runde i Bergen.

Sesongens kanskje vanskeligste hjemmekamp gjenstår for Brann. 22.oktober kommer Nicklas Bendtner og Rosenborg på besøk.

 

Molde har det antatt letteste kampprogrammet og er i det minste favoritter til bronsemedaljen. Det kommer selvsagt an på oppgjøret mot Brann nå på søndag. Etter det følger Hagesund hjemme, Vålerenga borte, Kristiansund hjemme, Lillestrøm hjemme og Sarpsborg 08 hjemme. Fire av seks kamper spilles hjemme for Molde sin del, og det kan være sølv verdt for Molde.

Champions League offer

Opptur i Rosenes by

Vi er sterke i troen på at Molde får en opptur denne sesongen, etter en 6.plass og en 5.plass de to siste årene. Dette skal ikke et hardtsatsende lag som Molde være bekjent av og en 2.-3.plass er langt mer akseptabelt.

Det ble uavgjort borte mot Sogndal sist, men før det er tre på rad vunnet i serien. Det er nok til å gi oss tro på at Molde stikker av med 3 poeng. De poengene sikrer også overtaket i kampen om bronsemedaljene, i tillegg til at de setter Molde i en sterk posisjon for sølv. Brann har på sin side tapt to strake kamper, og det mot relativt svak motstand; Vålerenga og Kristiansund. 0-4 hjemme mot Kristiansund sist bør fortsatt svi for Brann, og vi tror ikke de har kommet over tapet helt enda.

Kristiansunderen Ole Gunnar Solskjær vil få mer å juble for om Molde slår Brann på søndag. Da fester de grepet om den viktige 3.plassen og bronsemedaljen.

 

Som for å gjøre oss enda mer sikker i vår sak har Molde gått hen og byttet dekke på Aker Stadion før denne kampen. Inn er kommet flunkende nytt, lynraskt kunstgress fra Nederland. Dette er selvfølgelig nytt for begge lag, men all den tid Brann er et lag med naturgress på sin stadion er dette fordel Molde. Det er i tillegg meldt nedbør både lørdag og søndag i Molde, så det vil bli skikkelig fart på kula på det nye dekket.

Om man er interessert i å gjøre seg noen kroner på denne kampen kan det anbefales spill på hjemmeseier. Betsafe tilbyr 2.05 i odds på H i dette oppgjøret, og det er riktig så pent forhold, form og forutsetninger tatt i betraktning. Skriv gjerne din mening om hvem som tar edelt metall denne sesongen og hvorfor i kommentarfeltet under. 

[sportsbook id=”3874″ title=”Hermansson vs Santos”]

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner