McGregor mister tittelbelte i UFC: – Mester uansett

  • Home
  • Conor
  • McGregor mister tittelbelte i UFC: – Mester uansett

Vinneren mellom Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson, vil bli den offisielle mesteren i lettvekt-divisjonen, ifølge UFC-sjef Dana White. Dette betyr at Conor McGregor trolig trekkes fra beltet. 

UFC-sjef Dana White skal indirekte ha sagt at McGregor ikke lenger vil være den offisielle lettvekt-tittelholderen i en nylig pressekonferanse for å promotere UFC 223. Den ubeseirede russeren Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson vil kjempe om å bli den ubestridte mesteren i lettvekt 7. april.

Tilbake i september

Conor McGregor ble den første utøveren som holdt to UFC-titler i to ulike vektklasser samtidig. Han tok fjærvekt-tittelen fra Josè Aldo i 2015, deretter ble han tittelholder i lettvekt da han slo Eddie Alvarez i 2016. Siden da har ikke den irske superstjernen konkurrert i UFC på nesten to år.

Conor McGregor holdt beltene i både fjærvekt og lettvekt samtidig i 2016. Like etter ble han trukket fra fjærvekt-tittelen. Nå er det snakk om at det snart vil skje med tittelen i lettvekt.

Dana White bekrefter at lettvekt-divisjonen må gå videre. Spesielt nå som det er uvisst når McGregor entrer ringen igjen, etter å ha fått en saftig million-formue etter kampen mot Floyd Mayweather. UFC-sjefen ønsker ikke å si direkte at alles favoritt-ire mister tittelen, men er tydelig på at lettvekt-divisjonen vil få ny tittelholder. 

– Når du tjener en uanstendig sum penger som han gjorde, hvem vet om du noen gang kommer tilbake? Akkurat nå sier Conor “kanskje kommer jeg tilbake i august eller september”. Det er nesten to år, og det er ikke rettferdig overfor resten av vektklassen. Vektklassen må gå videre. Disse gutta har slåss hele karrieren, og alle vil nå det målet. Det er riktig å gjøre. Jeg får mye dritt for hvor mye jeg liker McGregor, men divisjonen må gå videre, sier White under pressekonferansen.

Fortsatt legende-status

Hovedtreneren til McGregor, John Kavanagh, mener at kampsportorganisasjonen kan ta tittelbeltet fra “The Notorious”, men ikke statusen som UFC-mester. Han mener vinneren av lettvekt-tittelen bør møte McGregor før de kan krone seg til den virkelige mesteren av divisjonen. 

– Jeg tror at uansett hvordan de selger inn denne kampen, vil det fortsatt være kjent hvem den virkelige mesteren er. Det vil nok fornærme noen, men det er min mening. Om de kjemper for tittelbeltet, vil de begge ligge i sengen om natten og tenke for dem selv: “Jeg har nødt til å slå Conor for å virkelig bli sett på som en mester”, skal Kavanagh ha sagt i et nylig intervju ifølge MMAjunkie.

Conor McGregor og treneren John Kavanagh.

– Bare se på måten Conor vant det beltet, det ble ingen dommeravgjørelse av den kampen. Ingen kan se på den kampen med Alvarez og si at den ikke var fullstendig ensidig. Det var ikke på noen måte en nær kamp. Conor vant det beltet med et stort utropstegn. Han er mesteren uansett og den virkelige tittelholderen, sånn er det, fortsetter han.

Spår avlyst kamp

Kavanagh ser for seg at kampen mellom den ubeseirede russeren Khabib Nurmagomedov og midlertidige tittelholderen Tony Ferguson har stor sjanse til å bli kansellert igjen. 

– De er begge grapplere og flinke i bakkekamp. Ingen av dem har noe særlig god med hendene, så det kommer til å bli en bakkekamp. Jeg tror nok Khabib vil være på topp under kampen, det vil gå fem runder og han vinner på dommeravgjørelse. Samtidig tror jeg at det er høy risiko for at kampen ikke vil bli noe av. Den har blitt planlagt to ganger, og avlyst to ganger. Det er veldig imponerende hva Khabib kan gjøre når han slåss – akkurat det tempoet han har og det ubøyelige presset. Men det krever at du trener på en bestemt måte, forklarer stjerne-treneren.

7. april skal Khabib Nurmagomedov og Tony Ferguson kjempe om kronen i lettvekt. Kavanagh spår en dominerende dommeravgjørelse til Khabib, om kampen finner sted.

Men om kampen finner sted, ser han for seg en dominerende seier med dommeravgjørelse for den fryktløse russeren. 

– Jeg ser en stor sannsynlighet hvor en av dem trekker seg før kampen finner sted. Men la oss anta at begge går gjennom treningsleiren, begge er friske, kampen skjer og det er fem runder. Da tror jeg Tony vil ha sine øyeblikk i første eller andre runde. Han vil gå for å låse seg inn med en “giljotin” kanskje, eller en “triangel”. Men jeg tror Khabib har styrke nok til å komme ut av dem og tar ham ned. Jeg tror ikke Tony har kreftene til å virkelig gjøre kål på ham til siste slutt, avslutter han. 

Tror du Conor McGregor trekkes fra lettvekt-beltet? Og hvem vil eventuelt vinne mellom Nurmagomedov og Ferguson? 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner