McGregor kan slå knockout på boksing

  • Home
  • Conor
  • McGregor kan slå knockout på boksing
McGregor Mayweather

Veteranen boksing mot jyplijngen MMA – overlever boksingen et Mayweather-nederlag?

26. august kommer en hel idrettsverden til å gå rundt i halvsvime. Da er dagen endelig kommet, for det som antagelig er moderne kampsports aller største hendelse: Conor McGregor skal gå i ringen med Floyd Mayweather.

Sistnevnte holdes blant mange i boksemiljøet som tidenes aller beste bokser, og kanskje særlig den aller beste defensive bokseren som noensinne har gått profesjonelt. Han har imponerende 49 seiere og like mange nederlag som motstanderen McGregor har boksekamper på CV-en; altså null.

Sirkus med alvor i bunn?

Kritikere i både boksemiljøet, i MMA-verdenen og i den sportsmedia generelt, har karakterisert kampen som et ”sirkus” og en ”pengekamp”. Det kan ikke ignoreres at alle involverte kommer til å kose seg når de sjekker nettbanken etter kampen, men likevel er det idrettslige faktorer til stede som gjør kampen interessant. F.eks. er McGregor større enn Mayweather og har derfor bedre rekkevidde. Iren vil, nettopp pga. manglende erfaring, sannsynligvis opptre ganske uortodoks, noe som kan være vanskelig for Money-Mayweather å takle i de første rundene, og man skal ikke ignorere det faktum at McGregors aller mest fryktede, og mest effektive våpen, er venstrehånda hans.

Men, til tross for alt dette, så er Floyd Mayweather kjempefavoritt. Han skal og må vinne denne kampen. 40-åringen har kommet tilbake fra pensjonisttilværelsen, tatt kampen mot den elleve år yngre MMA-utøveren, og dermed også satt hele sitt ettermæle og rykte på spill.

I en samtid hvor boksesporten opplever dalende interesse, og sannsynligvis taper nye fans til ”nykommeren” MMA, bærer Mayweather langt mer enn ”bare” egen statistikk på ryggen. Når han går i ringen i T-Mobile Areana, representerer han en hel sport.

Vi i Toppkamp har i den sammenheng tatt en titt på, og prøvd å komme fram til, hva det vil bety for boksesporten dersom Conor McGregor slår Floyd Mayweather.

Og akkurat det spørsmålet er vanskelig å svare på. For en kamp som dette mangler sidestykke i begge idrettens historie. Vel tok legendariske Muhammed Ali en kamp mot den japanske pro-wrestleren Anotnio Inoki 1976, men da var det helt andre ting som sto på spill.

Da var boksesporten inne i en gullalder, som varte og rakk lenge.

McGregor Mayweather Betsafe

Tap av fans

I 2017 er interessen for boksing, særlig i USA, på retur. Synkende TV-tall og mangelen på kommersielle superstjerner er bemerkelsesverdig sammenliknet med hvordan sportens tilstand var tilbake på 90-tallet. Da kunne boksingen skilte med profiler som Mike Tyson, Roy Jones jr., Oscar De La Hoya, Sugar Ray Leonard og Evander Holyfield. I dag 40 år gamle Money-Mayweather det absolutt største navnet, og han var altså inntil nylig pensjonert…

Det er lite sannsynlig at eksisterende boksefans snur sporten sin ryggen dersom Mayweather skulle tape, men for nye fans vil nok en seirende McGregor være en langt mer attraktiv fyr å vie videre interesse for. Og det er ikke bra for boksingen.

For Mayweather er altså, til tross for at han la hanskene på hylla i 2015, boksesportens absolutt største navn. Med sin plettfrie seiersstatistikk, voldsomme personlighet, nesten groteske forhold til penger og ekstreme selvtillit, er han en garantist for oppmerksomhet og ståhei. Men, han har aldri måttet holde på fansens oppmerksomhet etter et nederlag, og vil så definitivt miste mye av magien som kommer med det å være ubeseiret.

Rekrutteringen

Både boksing og MMA har det til felles at det krever helt spesielle fysiske forutsetninger for å lykkes. Utøverne må ha både et hode og en kropp som er skapt for å tåle og gjennomføre ekstreme påkjennelser. Tilgangen på slike atleter er begrenset, og det er mange idretter som ønsker å tiltrekkes dem. I USA står amerikansk fotball i første rekke når unge menn med de ”riktige forutsetningene” velger idrett. Deretter følger en rekke andre idretter som basketball, ishockey, friidrett etc. Blant disse har boksingen vært lengre frem i talentenes bevissthet, men her har MMA så avgjort stjålet terreng over de siste årene. Sporten har dyrket frem flere kommersielle stjerner, som f.eks. Ronda Rousey, og skulle McGregor gå seirende ut at ringen den 26. august, vil det så avgjort bidra til at flere kan finne på å velge MMA og UFC som sin fremtidige arena.

For å understreke poenget vårt, vil vi minne om hva Mike Tyson sa da han gjestet ”The Nightly Show with Larry Wilmore” tilbake i 2015. Tyson fikk spørsmål om hvilket råd han hadde til unge, fremadstormende boksere, og svarte ”go to MMA”.

Les også: Manuwa: I en kamp kan alt skje

[sportsbook id=”2660″ title=””]

[sportsbook id=”2656″ title=””]

 

 

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner