McGregor gjør hva f*** han vil

Er du nysgjerrig hvem han er og hvordan han har kommet seg hit? Toppkamp gir deg noen bruddstykker av Conor McGregors reise så langt, og veien videre mot verdensherredømmet.

På lørdag skjer det. Kampsporthistoriens aller største sirkus har sin grand finale, og midt i manesjen står direktøren. En 29 år gammel ire som en gang skulle bli rørlegger, men som i stedet har prata seg til å gå i ringen med en av tidenes beste boksere. Han er Conor McGregor…

[sportsbook id=”2660″ title=”Floyd vs Conor2″]

”I’m just trying to be myself, I’m not trying to be anyone else”

McGregor er en svært sammensatt, og samtidig så enkel mann. Enkel i form av at det eneste han vil er å vinne, sammensatt fordi han aldri slutter å overraske. Han er sannsynligvis en av idrettsverdens mest eksponerte mennesker det siste året, men likevel blir han aldri kjedelig. Han er større i kjeften enn Zlatan Ibrahimovich, han har mer karisma enn Barack Obama og han er en bedre selger enn Steve Jobs.

I en tid hvor du har ”hele verden” tilgjengelig i lomma til enhver tid, og et utall streaming-tjenester, nettaviser, sosiale medier, blogger og annet konkurrerer om oppmerksomheten din, er Conor McGregor en av ytterst få mennesker som kan få verden til å stoppe opp akkurat lenge nok til at han får frem en eller annen følelse i deg. For det er umulig å forholde seg nøytral til det venstrehendte vidunderet fra Dublin, enten fordi du blir umiddelbart forelsket, eller fordi du legger han for hat i det du ser det selvgode smilet og den ”larger than life”-holdningen han utstråler.

”If you deserve it, go get it”

At McGregor en dag skulle bli MMA-fenomen og verdensstjerne var det ingen som så for seg da han som 12-åring var frelst på fotball og drømte om å spille for favorittklubben Manchester United. Ved siden av den lokale fotballbanen lå en boksegym, som den unge Conor fattet interesse for. Han dro dit noen ganger før og etter fotballtrening, men fortsatt var det gress og knottsko som var greia hans.

Det var først da familien flyttet ut til utkanten av Dublin, og Conor ble fjernet fra det trygge nettverket av venner han hadde kjent hele livet, at en helt annen gnist ble tent i hodet på den kommende verdensstjernen. Selv har han sagt følgende om flyttingen:

– Det å være alene med tankene dine kan være en bra ting. Det gjør at du må finne ut av ting på egenhånd, og det var akkurat det som skjedde for meg.

Han begynte med kickboxing, og etter hvert forsvant lidenskapen for fotball og kampsport var alt som sto i hodet på han.

Så besatt var han, at han droppet å fortsette på skolen. I stedet ble det jobb som rørleggerlærling. I det yrket kunne han skaffe seg en ålreit fremtid med ålreit inntekt og et ålreit liv… Conor hatet det fra første dag. Han ville bare fokusere på trening og legge til rette for å kunne prestere optimalt i ringen, og da var ikke tolvtimersskift på jobb mellom treningsøkter veien å gå. Til store protester fra foreldrene, så sluttet han i jobben for å satse på treningen. I en opphetet diskusjon med faren Tony, lovet Conor ham at innen han var 25 år gammel skulle være millionær. Et løfte han har holdt.

McGregor boxing

“If one of us goes to war, we all go to war”

McGregor har altså aldri vært fremmed for å sette seg mål, og han har aldri vært redd for å si det høyt. Og ved sin side på veien mot alle disse målene, har alltid treneren John Kavanagh stått. Med hans kyndige veiledning, har et rått talent blitt til perfeksjonerte ferdigheter på absolutt øverste hylle. Kavanagh har konstruert en kampsportmaskin med et stort antall verktøy i skrinet, men alltid med venstrehånda som absolutt farligste våpen.

Etter proffdebuten i 2008 gikk det bare en vei for McGregor; mot toppen. Åtte strake seiere, alle etter avslutning, var det som skulle til for at Dana White fant fram retningsnummeret til Irland og tok en av sitt livs kanskje viktigste telefoner. McGregor var ikke tung å be, han kunne gjerne slå ut Marcus Brimage i Stockholm, om det var det UFC ønsket.

Som sagt, så gjort. På litt over ett minutt hadde Brimage sett stjerner nok til å fylle opptil flere solsystemer, og UFC skulle aldri bli det samme igjen.

“We’re not just here to take part….we’re here to take over”

Etter debuten har McGregor aldri sett seg tilbake. Han har slått og prata seg fra kamp til kamp, fra seier til seier og banka motstander etter motstander. Han har blitt moteikon, krangla med pro-wrestlere, tapt for Nate Diaz, lagt opp på Twitter, gjort comeback på Facebook og vunnet over Nate Diaz. Han har blitt den første i UFC-historien til å ha to belter samtidig og han har til og med snakket om å ta et tredje. Han har blitt nasjonalsymbol i hjemlandet, folkefiende i Brasil og superkjendis i resten av verden. Midt opp i alt dette har han snakket seg til en kamp mot Floyd Mayweather – uten å noen gang ha bokset profesjonelt tidligere.

Dette er høydepunkter nok for mange, mange karrierer, og Conor er fortsatt bare 29 år. Hele veien har han ropt høyt og spådd fremtiden, og det med høy treffprosent. Som sportsfans er vi skrudd sammen slik at en utøver gjerne må være stor i kjeften, så lenge han eller hun leverer på egne løfter. Slike folk følger vi, og Conor McGregor har mange følgere. Mange fans som er viktige for de som ønsker å tjene penger på iren. Og nettopp disse er nok ekstra spente på hva hovedpersonen selv tenker om fremtiden. For akkurat nå nærmer vi oss slutten på et kapittel i den store McGregor-bibelen, og det neste er enda ikke offentliggjort.

”A double champ does whatever the f*** he wants”

For hva tenker McGregor om fremtiden? Det er tusenkronersspørsmålet, eller snarere ”mangemillionersspørsmålet”.

Etter kampen mot Mayweather sitter McGregor igjen med minimum 800 millioner ferske kroner på konto, og sannsynligvis enda litt mer når alt kommer til alt. Det er mer penger enn UFC noen gang har kunnet, eller kan, bla opp for å få han inn i buret. Og at penger er viktig for McGregor er det bare å sjekke Instagram for å få bekreftet. Men, mer enn noe annet så er han en sann fighter. Hva vil da telle mest, når neste kamp skal planlegges?

Toppkamp har prøvd å titte inn i spåkula, og vil med mangelfull presisjon her presentere noen av de alternativene vi ser på som mer eller mindre sannsynlige.

Omkamp med Mayweather
Begge er de glade i penger, og uansett utfall av kampen på lørdag så vil det sikkert friste å kjøre i gang en ”Money Fight 2”. Mye vil, som kjent, alltid ha mer.

Khabib i Russland
I følge UFCs superpromotør, Dana White, har Conor ytret ønske om å møte sambokongen og brytemonsteret Khabib Nurmagdomedov, på bortebane i Russland. Khabib har aldri akseptert McGregor som tittelmester i lettvekt, så Conor er nok svært interessert i stoppe kjeften på russeren.

Endelig oppgjør med Paulie Malignaggi
Denne er litt av en suppe. Først slang bokseren Malignaggi med leppa, så inviterte Conor til en lukket sparring, deretter ble det lekket bilder av en – tilsynelatende – utslått Malignaggi, og med det var mediasirkuset i gang. En ordentlig kamp mellom de to, enten i bokseringen eller MMA-buret, ville absolutt vekket interesse blant fans i begge leire.

Diaz vs. McGregor 3?

De to første kampene er henholdsvis nummer en og tre på lista over mest kjøpte UFC-kort i historien. Så interessen for en tredje kamp er så definitivt tilstede. Og etter at Diaz tidligere i år uttrykte støtte til Mayweather har nok McGregor ett og annet han har lyst til å lære Stockton store sønn.

conor mcgregor diaz

Uansett hva som skjer, så er en ting sikkert: det kommer til å bli svært så underholdende. Aldri har det vært viktigere for UFC å få McGregor tilbake i buret, helst så fort som mulig. Organisasjonen er ikke spekket av tittelholdere som garanterer stor interesse, og etter at Jon Jones igjen har leflet med forbudte stoffer, trenger UFC desperat å hente gullkalven hjem igjen. Men, Conor gjør som Conor vil. Vi får bare vente på neste spådom. Og vi lar McGregor selv få siste ord:

“I said football stadiums. I said world titles. This is what I said and this is what is happening. It’s a beautiful thing when you have the ability to predict the future, and that is what I feel I have.”

Om Conor McGregor vinner denne historiske kampen, vil bokseidretten bli erklært død? Norges fremste MMA-utøvere har et klart svar på dette

Les også: Conor McGregor kan slå knockout på boksing

 

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner