Denne mannen kan bli den mestscorende i nord-London-derbyet

Lørdagens tidligkamp i Premier League er en skikkelig godbit – Tottenham tar imot Arsenal på mektige Wembley Stadium, til et skikkelig nord-London-derby. Og det er en engelsk angriper som står i fokus før oppgjøret.

Mer om det senere.

Siden lagene møttes for første gang i 1897, har lagene møttes 196 ganger. Arsenal har vunnet 80 av oppgjørene, mens Spurs har vunnet 67. De siste fem oppgjørene mellom lagene har endt med en seier til hvert av lagene og tre uavgjorte kamper mellom dem.

Tottenham kommer sist fra en 2-0-seier over League Two-laget Newport etter omkamp i FA Cupen, men de spilte senest på onsdag og kjenner nok kampen i beina. Derfor valgte også Mauricio Pocchettino å sende utpå et rimelig B-preget Spurs-mannskap – Alderweireld, Son og Rose er de tre åpenbare kandidatene som også kan få spilletid mot Arsenal, som startet oppgjøret mot Newport. Verdt å merke seg at både Alli og Eriksen kom inn, mest sannsynlig for å få et par minutter «under beltet» før storkampen på lørdag.

Tottenham i storform – Arsenals nye signeringer leverer

Det er ikke til å skjule at Tottenham er i storform om dagen. Deres siste tap kom så langt tilbake som 16.desember 2017, da de røk 1-4 mot Manchester City på Etihad. Siden den gang har de spilt elleve kamper – syv seirer og fire uavgjorte. Det gjør at de ligger fire poeng Arsenal på tabellen, på en foreløpig 5.plass. I tillegg kan de hvitkledde fra London nesten garantere mål for  på lørdag – de har scoret minst ett mål i de siste 14 kampene mot Arsenal!

Hva så med lørdagens motstander, «The Gunners»? Mer variert form på Arsene Wengers menn, og jeg tror nok franskmannen kjenner på presset etter en tung januar måned. Siden 3.januar har laget vunnet tre, spilt to uavgjorte og tapt tre, ikke statistikk storklubben Arsenal bør være fornøyde med. De kommer dog senest fra en grusende 5-1-seier over stakkars Everton, i en kamp der debutantene Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang for alvor viste seg frem foran et kravstort Emirates-publikum.

Mkhitaryan noterte seg for «hat-trick» på assistfronten, mens den gabonske angriperen som sist spilte i Borussia Dortmund scoret sitt første Arsenal-mål like før pause. Klubben ligger for øyeblikket på plassen bak Tottenham i ligaen med 45 poeng.

Arsenal

Se opp for: Harry Kane

Ikke overraskende, men Harry Kane er virkelig spilleren å se opp om dagen. På de siste 36 kampene for lag og landslag har han scoret elleville 35 mål. Han har scoret seks mål på sine siste seks derbyer mot Arsenal, og ligger bare tre mål bak Bobby Smith, som har rekorden for ni mål i derbyene. Kan han slå den i helgen?

La oss snakke litt mer om denne Harry Kane, som for et par dager siden skrev et glimrende innlegg på siden «The Players Tribune». Det er en side hvor profesjonelle idrettsutøvere fra alle verdens sporter, hovedsakelig fotball, amerikansk fotball, hockey og basket, skriver sine egne saker og tanker. Det var for eksempel her Kevin Durant annonserte sin overgang til Golden State Warriors sommeren 2016.

Uansett – Kane skrev et godt innlegg det er verdt å lese. Der forteller han om hvor langt nede han var da han – gang på gang – måtte ut på lån mens han var eid av Tottenham. Spesielt tiden i Leicester i Championship var blytung, og han tenkte mye på hvorfor han gadd å spille fotball når han aldri fikk tillit i klubben han alltid elsket – Tottenham.

Nå har han nådd 100 Premier League-scoringer og er kanskje verdens beste spiss for øyeblikket.

Harry Kane Spurs Liverpool

Flo: – Han er fokusert, målbevisst og treffsikker

Ja, Lionel Messi, ikke bli skuffet. Du er alltid der oppe, men AKKURAT for øyeblikket? Hvem er bedre enn Kane i verden nå? I tillegg  er han – etter omleggingen av Premier League før 1992/93-sesongen – den mestscorende spilleren i ligaen. Han passerte Teddy Sheringham da han satte inn 3-0 mot Everton i midten av januar. Pochettino har tidligere sagt at Kane er en av de beste i verden, og det er ingen overdrivelse. Kane spiller på et astronomisk nivå om dagen, og hvem skal stoppe han? Tore-André Flo har tidligere sagt følgende til VG:

– Kane er fokusert, han er målbevisst og han er treffsikker. Han gjør veldig smarte løp, og han forutser tidlig hvor ballen kan komme. Det gjør han til en meget god spiss.

Flo vet hva han snakker om, og vi tror ikke akkurat Kane har noen planer om å roe ned i tiden fremover og før VM. Derfor prøver vi oss på et rimelig solid tips:

Kane scorer til 1.67 er helt innafor, og vi kan gi den flere units. Han er så on-fire om dagen, så det er jo mer naturlig at han score enn ikke.

Hvordan blir startelleverne seende ut, og hvem er ikke med?

Hvis vi ser på hvilke spillere som mest sannsynlig kommer til å starte for Tottenham og Arsenal, tror vi følgende:

Tottenham (4-2-3-1): Lloris – Trippier, Vertonghen, Sanchez, Davies – Dembele, Dier – Son, Eriksen, Alli – Kane

Tviler på at det blir mange endringer fra laget som spilte 2-2 mot Tottenham, kanskje ingen? Lloris i kassa med Sanchez og Vertonghen foran den franske målvakten. Davies og Tripper på hver sin back betyr nok Alderweireld og Rose startende på benken. Dembele og Dier liggende bak Alli til venstre, Eriksen sentralt og Son ute til høyre, mens Kane er selvskreven på topp.

Arsenal (4-2-3-1): Cech – Bellerin, Müstafi, Koscielny, Monreal – Xhaka, Ramsey – Iwobi, Özil, Mkhitaryan – Aubameyang

Ikke kom her og fortell at den Arsenal-elleveren IKKE leverte mot Everton! Om Cech blir frisk, starter han i mål. Er Monreal klar igjen, blir han å se på venstrebacken, med Mustafi og Koscielny på stopperplass. Bellerin ute til høyre med Ramsey og hat trick-Xhaka defensivt på midten. Offensivt finner vi nok Iwobi ute til høyre, mannen som akkurat har signert ny kontrakt – Özil – sentralt, og Mkhitaryan venstre. På topp? Jepp, det stemmer. Ikke Lacazette, han er noe ute i kulden nå med Aubameyang.

Nysigneringen Lucas, som kommer fra Paris-Saint Germain, er ute av kampform og er ikke med i oppgjøret lørdag. Skadelisten er noe lenger hos Arsenal – Santi Cazorla er definitivt ute, mens Petr Cech, Nacho Montreal og Danny Welbeck er usikre.

Vanskelig å tippe utfall av oppgjøret med Arsenals nysigneringer og Kane on-fire. Toppkamp tror uansett på Arsenal til 3.80!

Skrevet av: Even Lübeck

banner