Liverpool mot Arsenal – Oppgjøret som stinker av mål!

  • Home
  • Fotball
  • Liverpool mot Arsenal – Oppgjøret som stinker av mål!

Fredag 20.45 får vi servert en skikkelig førjulsgodbit når Arsenal tar imot Liverpool på Emirates Stadium under flomlys i London. Det er en skikkelig toppkamp i Premier League – og en svært viktig sådan. Liverpool, som nummer fire, ligger poenget foran Arsenal som befinner seg på femteplass. Det er uhyre tett i toppen i ligaen – fra Chelsea på tredjeplass til Tottenham på sjuende skiller det bare seks fattige poeng. Vinneren av fredagens toppoppgjør tar et stort steg mot Champions League-plass etter halvspilt sesong.

Arsenal har vært gnistrende gode på hjemmebane denne sesongen og har kun tapt mot United, ellers har de åtte seiere på Emirates så langt i 2017/18-sesongen. The Gunners har tatt 24 poeng hjemme, og kun United (24) og City (25) kan måle seg. Liverpool har poenget mer enn Arsenal på tabellen, og har tatt både sytten poeng hjemme og borte.

De siste fire kampene mellom Arsenal og Liverpool har vært svært målrike – i løpet av de siste 360 minuttene lagene har spilt mot hverandre har det blitt scoret hele 21 mål! 4-0 til Liverpool i august 2017, 3-1 til Liverpool i mars 2017, 4-3 til Liverpool i august 2016 og 3-3 i januar 2016. Faktisk har det blitt scoret 42 mål de siste 10 kampene mellom lagene. Det gir et snitt på ekstreme 4,2 mål per kamp!

I denne saken ser vi på de tre mest elleville oppgjørene mellom lagene de siste fem årene.


3. Liverpool – Arsenal 3-3, 13. januar 2016

En skikkelig thriller utspant seg på Anfield i starten av januar 2016. Det sto 2-2 til pause etter at Roberto Firmino hadde scoret to for Liverpool, mens Aaron Ramsey og Olivier Giroud hadde nettet for gjestene. Giroud trodde han hadde avgjort kampen da han sendte gjestene i føringen i den andre omgangen, men en viss waliser ville det annerledes.

Joe Allen, den walisiske Andrea Pirlo, hadde tatt løpet inn i Arsenal-boksen, og fikk ballen fra Christian Benteke. Han var svært presis og god da han bredsidet inn utligningen langt inn på overtid med høyrefoten fra 14 meter. Dermed endte det spinnville oppgjøret 3-3 på Anfield, i et skikkelig grisevær.

2. Liverpool – Arsenal 5-1, 8. februar 2014

FOR en helt ekstrem åpning! Liverpool ledet 4-0 etter 20 minutter! 1-0 kom etter minuttet, da Martin Skrtel fikk en kroppsdel på ballen fra fem meter etter et Steven Gerrard-frispark fra venstre. Skrtel scoret sitt andre mål for ettermiddagen bare ni minutter senere, denne gang etter en corner. Slovakeren fikk hodet på ballen på drøye elleve meter, og et ekstremt hodestøt senere satt ballen i nota. 3-0 da? Joda, Luis Suarez til Raheem Sterling på bakerste stolpe, etter 16 minutter. Og etter 20 minutter sto det 4-0 på måltavla da Daniel Sturridge curlet inn 4-0 alene med Wojciech Szczesny.

Og nesten det verste var at Liverpool kunne – uten problemer – ledet 5, 6 og 7-0 etter 20 minutter! Flere store sjanser ble blåst vekk, men det var ikke før i 2.omgang, etter 52 minutter, at 5-0 var et faktum. Sterling fikk både en og to muligheter til å score, og banket inn den femte på det andre forsøket.

Mikel Arteta, nå assistenttrener i Manchester City, reduserte på tampen, men det hindret ikke et pinlig 1-5-bortetap for Arsenal. Liverpool endte forøvrig på andreplass i ligaen det året, med Arsenal på fjerdeplass, fem poeng bak.

1. Arsenal – Liverpool 3-4, 14. august 2016

Ikke vanskelig å velge ut denne kampen som den mest elleville de siste årene. Syv mål – i en og samme kamp! Det var attpåtil i åpningskampen av Premier League-utgaven 2016/17, og det var hjemmelaget som tok ledelsen tidlig etter at Alberto Moreno, som nå er skadd, på klønete vis meide ned Theo Walcott i 16-meteren. Michael Oliver pekte på straffemerket, men Walcott selv, som ble felt, skjøt i keeperhøyde og Simon Mignolet reddet. Er det ikke noe som heter at den som blir felt aldri skal skyte straffe?

Uansett fikk Walcott sin søte revansj bare minuttet senere, da han klinket inn 1-0 fra hjørnet av 16-meteren. Phillipe Coutinho utlignet til 1-1 med et vakkert frispark fra rundt 25 meter på overtid av den første omgangen. Brasilianeren skrudde ballen rundt muren og rett i krysset. Kan stilles et lite spørsmålstegn ved målvaktsarbeidet til Petr Cech, men det var likevel et kremmerhus fra brasilianske Coutinho. Samme mann ble tomålsscorer kun fire minutter etter sidebyttet, da han lekkert tok ned en ball fra Wijnaldum på brystet, før han banket den i mål bak Cech.

Og vondt ble til verre for Arsenal bare seks minutter senere da Coutinho scoret sitt tredje for kampen etter å ha bredsidet inn ballen fra elleve meter. Sadio Mané sørget for 1-4 med en skikkelig lekkerbisken da han dro seg inn i banen og klinka ballen i krysset bak Cech. Arsenal reduserte både én og to ganger, men det hjalp ikke. Liverpool vant 3-4 i en helt vanvittig fotballkamp, hvor alle de syv målene ble scoret i en periode på 45 minutter! (fra 31. minutt, hvor det første, til 75., hvor det siste).

Skadeinfo og mulige startoppstillinger

Tar vi en titt på skadelisten ser vi at Arsenal mangler både Santi Cazorla og Aaron Ramsey, og spesielt sistnevnte har fått mye spilletid denne sesongen sentralt på midten til Arsene Wengers menn. Hos gjestene er Nathanel Clyne, Joel Matip og Alberto Moreno uaktuelle på grunn av skader, mens Daniel Sturridge er usikker.

Liverpool kommer nok ut i den vanlige elleveren i 4-3-3, mens Wenger må muligens sjonglere litt med spillere ettersom de senest på tirsdag spilte Ligacup mot West Ham, men det er verdt å nevne at den franske manageren hvilte nesten samtlige nøkkelspillere (dog startet både Giroud, Walcott, Kolasinic og Coquelin).


Vi vil tro at Arsenal vil starte i den vante 4-2-3-1-formasjonen sin med noenlunde samme oppstilling som i 1-0-seieren over Newcastle: Cech i mål, Bellerin og Kolasinac på hver sin back med Koscielny og Monreal som stopperpar. Fremover finner vi mest sannsynlig Xhaka og Coquelin eller Wilshere i toeren defensivt, med Ramsey ute på skadelisten. I trioen i front blir vi ikke overrasket om vi finner Iwobi ute til høyre, Özil i midten og Sanchez til venstre, mens Lacazette blir den enslige spissen.

Hos Liverpool da? Det er noe som heter “never change a winning team”, og det tror vi Jurgen Klopp gjør fra den overbevisende og dominerende borteseieren over Bournemouth (4-0). Mignolet i kassa med Gomez, Lovren, Klavan og Robertson foran seg. Sentralt på midten får nok Oxlade-Chamberlain tillit fra start etter å ha vært mye inn og ut av laget de første månedene. Henderson og Wijnaldum henholdsvis sentralt og til høyre i treeren på midten, mens trioen på topp er velkjent for de fleste: Salah høyre, Firmino sentralt og Coutinho høyre. Salah er forøvrig brennheit for tiden, etter at han ble kåret til årets afrikanske spiller i 2017. Vel fortjent, for han har vært veldig god for Liverpool dette kalenderåret.

Forsvarsrekka til Arsenal kommer til å få nok med å stri med når Mohamed Salah og resten av Liverpool-mannskapet møter Arsenal til dyst 20.45 på fredag.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner