Dette kan bli LeBron James’ neste klubb

Lebron James Warriors

Natt til torsdag norsk tid, etter at Cleveland Cavaliers hadde slått Miami Heat og endelig fått en opptur (spilt elendig basketball i januar, LeBron James har offentlig vært misfornøyd, og All Star Kevin Love er ute med en skade i hånda i 6-8 uker), kom det svært så overraskende rapporter fra ESPN-journalisten Chris B. Haynes, som jobber tett på Golden State Warriors. Han har hele 82 000 følgere på Twitter og en troverdig kilde som jobber tett på verdens beste basketballag for øyeblikket.

Twitter-meldingen fra Haynes lød som følger:

Siden denne nyheten sprakk i USA for et døgn siden, tar vi derfor en titt på tre potensielle klubber LeBron kan spille i når 2018/19-sesongen begynner.

Cleveland Cavaliers

Første klubb som LeBron kan ende opp med å spille for i 2018/19, er hans kjære Cleveland Cavaliers. LeBron vokste opp i Ohio og spilte high school-basketball ikke alt for langt unna Quicken Loans Arena, og ble som de fleste vet draftet som nummer en av Cavaliers i 2003. Han var i klubben frem til 2010, da han valgte å signere for Miami Heat. I 2014 gikk han tilbake til Cavaliers, og vant NBA-finalen i 2016.

Likevel har han tapt to av tre finaler med Cavaliers de siste tre årene, begge mot nevnte Golden State Warriors. Og ser vi på Cavaliers-laget den dag i dag må vi være såpass ærlig og si at det ikke har noe særlig sjans mot Warriors i en syvkampers seier i en eventuell NBA-finale. De er nesten ikke favoritter til å komme til NBA-finalen engang, for de kommer til å møte tøff konkurranse i sluttspillet i øst med både Toronto Raptors og Boston Celtics. Men så har jo Cavaliers LeBron, som gjør at man aldri kan avskrive dem i noen som helt setting. Det har vært lite snakk fra hovedpersonen selv om hvor han kommer til å spille neste sesong, men ikke bli overrasket om han tar minst ett år i Cleveland, stedet der han kommer fra.

Lebron James trade

Golden State Warriors

Hvis (og vi legger trykk på hvis) han velger å signere for Golden State Warriors, kommer Warriors til å ha tidenes beste førstefemmer gjennom NBA-historien. Uten tvil. Fem All Stars på banen samtidig? Det er jo ikke til å tro. Steph Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, LeBron James og Draymond Green – på samme lag – på samme bane? Til og med det amerikanske landslaget hadde vært toppet om disse fem hadde spilt sammen i en landskamp. Okay, kanskje inn med Anthony Davis for Green, men ellers er den førstefemmeren nevnt over her en helt vanvittig starting lineup, som ingen lag kunne vært i nærheten av å hamle opp med.

Hvor sannsynlig er dette, da? Tja, jeg tror ikke folk bør være så alt for bekymret med. Ikke med det første. Alle NBA-klubber har et visst lønnstak som de må overholde per sesong, og LeBron kommer nok til å kreve makskontrakt til sommeren. Tommy Surland-Hansen, som har stålkontroll på lønnstak og kontrakter i NBA, skrev følgende på Twitter:

“Sannheten er at GSW for neste år har 92 mill $ bundet opp i Steph, Klay, KD, Draymond og Iguodala. I tillegg 8 mill på Livingston, tilsammen 100 mill $. Med en forventet cap på 102 mill $, og 35 mill $ som må være åpent for Lebron, er det totalt urealistisk.”

Så NBA-fans, ikke bekymre dere. Helt enda. 

Los Angeles Lakers

Siste klubben vi tar med her, er den vestkystbaserte klubben Los Angeles Lakers. Et lag med et hav av talent og unge spillere, det hadde vel ikke gjort noe for en 33 år gammel LeBron James i 2018/19? I Lonzo Ball, Julius Randle, Kyle Kuzma, Brandon Ingram, Josh Hart og Jordan Clarkson har klubben mye talent som kan være med på å prege NBA-fremtiden i mange år fremover. I tillegg er Paul George linket til Lakers, og å teame opp med en verdensklassespiller er vel ikke helt feil for LeBron det?

I tillegg kommer nok lageier Magic Johnson til å jobbe svært hardt med å frigjøre kontraktsplass og lønnsplass til å signere LeBron til en makskontrakt. Han signerte strategisk mange spillere til ettårskontrakter før denne sesongen, slik at de kan forlate klubben i sommeren 2018, for å få plass til LeBron. Lakers er nok den klubben som James har vært sterkest linket til de siste månedene, men det er likevel rimelig umulig å si hvor James ender sommeren 2018. Vi ville nok ikke satt en knapp på Warriors, men det er vanskelig å skille hvorvidt han ender opp i Los Angeles eller blir i Cleveland. Like stor sannsynlighet er det at en helt annen klubb melder seg på i drakampen om den største NBA-profilen med fire MVPs og tre NBA championships.

Colin Cowherd kan stort sett alt om amerikansk sport. I sitt eget program, The Herd, har han sitt å si om hvor LeBron James spiller neste sesong. Han kommer også med en sjokkerende uttalslse om at LeBron kan finne på å legge opp etter denne sesongen. Sjekk klippet under!  

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner