Landslagsuttak, Guardiola-nedtur og kaos i ski-Norge.

En ny sportsuke har passert. Her er de viktigste hendelsene denne uken!

 

No Ødegaard, no party?

Onsdag tok Norges nye landslagssjef ut sin første tropp, som skal reise til Belfast for å møte Nord-Irland i VM-kvalifiseringen. Den største overraskelsen var at Martin Ødegaard uteble, og at jevngamle Sander Berge fikk flybillett.

Ødegaard har spilt fotball på et høyt nivå regelmessig siden overgangen til Herenveen. Mange antok derfor at norsk fotballs største lyspunkt de siste årene skulle få sjansen, selv med en litt mer konservativ og direkte trener. Ødegaard ble veid og funnet for lett, og det norske fotballpublikumet må vente litt med å se midtbaneleganten herje på A-landslagsnivå.  Både han, og navnebror Martin Samuelsen, blir å se på U21-landslaget enn så lenge.

Heldigvis er de to teknikerne purunge, og har mange år på seg til å sette sitt preg på både internasjonal og norsk landslagsfotball.

Et City på villspor

Guardiolas første sesong som Manchester City-trener ser ut til å bli noe ganske annet enn spanjolen hadde tenkt seg. City er så godt som ute av tittelkampen i Premier League med to måneder igjen, og ute før det ble moro i Champions League. Den eneste trøsten vil være om de klarer å hente hjem FA Cup-trofeet, men der må de først forbi Arsenal, og deretter Chelsea eller Tottenham. Det kan vise seg å bli tøft med et forsvar bestående av Sagna, Kolarov, Stones og Clichy. En ganske sterk kontrast til den offensive kraften som bor i laget. Det må være ganske tungt for Sané, Aguero, De Bruyne og Sterling, at uansett hvor mange mål som scores, kan de slippe inn tilsvarende bakover.

Hva skjer med ski-Norge?

Tidlig denne uken leste jeg at Norges skiforbund velger å ta Johaugs regning for stjerneadvokaten som forsvarte Alberto Contador og Maria Sjarapova. Hva er det som foregår? Hun er tatt, og dømt for bruk av et ulovlig stoff. Tre uker før hun ble tatt uttalte hun, stolt som en hane, hvor nøye hun var med legemidler og salver, nettopp fordi leppen hennes ikke er helt bra. Dette var selvfølgelig legen hennes også fullstendig klar over, noe som gjør det helt utenkelig at dette er en feil som kan gjøres. Den dopingadvarselen som står med svær, rød skrift på pakken, må ha blitt ignorert så mange ganger at det ikke gir noen mening. Og det mest oppsiktsvekkende i mine øyne er at kjente norske idrettspersonligheter går ut i media og støtter Johaug blindt. Dette er de samme som er først ute med verdens strengeste pekefinger når utøvere fra andre land blir tatt.

Jeg blir litt svett.

Northug versus Løfshus – en av de ferdige etter sesongen?

Det vil overraske meg dersom både Petter Northug og Vidar Løfshus har roller på det norske herrelandslaget neste sesong. Petter har gått offentlig ut og kritisert stort sett alle avgjørelsene landslagstreneren har tatt før og under VM i Lahti. Løfshus svarte med å ikke inkludere Mosvik-løperen i 10-mannstroppen som reiste til sesongavslutningen i Canada. De som så sprinten i Drammen forrige onsdag skjønner at det ikke kun var av sportslige årsaker. Northug tenker kanskje at Løfshus uttalelser om medias skyld i Johaugs dopingsak gjør at han er ferdig etter sesongen uansett, og at han vil få en «ny vår» med en ny trener neste vinter. For det skal vel litt til om Northug ikke finner formen i en OL-sesong og avslutter karrieren med stil.

Det er lov å håpe hvert fall.

Skrevet av: paris

banner