Topptips: Lagerbäcks menn fikser storgevinst på oddsen

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Lagerbäcks menn fikser storgevinst på oddsen
Lars Lagerback

Jammen er ikke tiden kommet for nok en landslagspause, denne gang av den skralere sorten. Normalt sett er disse landslagspausene fulle av viktige kamper, men nå drar det seg mot slutten i kvaliken til neste sommers VM i Russland. Det betyr kun en håndfull viktige kamper mellom de nest beste i kvalikgruppene, krydret med en og annen treningskamp mellom landslag som allerede har fått forseglet sin skjebne for det kommende mesterskapet. Blant annet skal vårt alles kjære Norge til pers borte mot Makedonia, en kamp som forviller seg inn i vårt Topptips som helgens langskudd.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Sikkerstikk.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Welcome Offer McGregor

Langskudd
Makedonia – Norge (spilles lørdag 11.november kl. 18:30)
Spill: Resultat + begge lag scorer: Borteseier + nei – 4.20 i odds

Mens Söta bror tar i mot Italia til kvalik om mulig spill i VM i Russland har det norske herrelandslaget reist til Makedonia for å spille treningskamp. Drømmen om VM-sluttspill brast alt for tidlig for våre beste menn, og Per Mathias Høgmo ble erstattet av svenske Lars Lagerbäck midtveis i kvaliken. Den svenske ringreven er kjent for å lykkes med de landslagene han er sjef for, og nå ser det ut til at også Norge kan begynne å ligne på noe. Foruten en stjernesmell av et 6-0-tap borte mot Tyskland ble det en høvelig avslutning på kvaliken, med 8-0 over San Marino og 1-0 hjemme mot Nord-Irland. Selv om dette er en nokså ubetydelig treningskamp kjenner vi det sitre litt av forventning til det norske mannskapet, for plutselig har vi utenlandsproffer som leverer varene jevnt og trutt.

Martin Ødegaard har gjort en god figur på utlån i Heerenveen denne sesongen, og det virker som den unge teknikeren har tatt store steg på kort tid. Dette blir belønnet med comeback i landslagstroppen, og med seg har han fått lagkamerat i Nederland, Morten Thorsby, som også har imponert i Eredivisie. Hvorvidt disse starter er ikke godt å si, men det bør være rom for i alle fall et innhopp for to av våre mest spennende unggutter, all den tid dette er en treningskamp.

Norske jubelscener.

Kampen mot Makedonia bør by på flere jubelscener for de norske landslagsspillerne. Her fra seieren over Nord-Irland i okotber.

Alexander Sørloth og Pål Alexander Kirkevold er to andre som er i fryktinngytende form om dagen, for henholdsvis FC Midtjylland og Hobro har de bøttet inn mål i den danske toppdivisjonen, noe man håper de også kan ta med seg inn i landslaget. Joshua King startet siste kamp for Bournemouth, men er nettopp returnert fra skade. Det bør gi rom for minst en av de i scoringsform. For det er ingen i den norske troppen det stinker mer mål av om dagen.

Med andre ord er det ganske positive vibber rundt landslaget for tiden, og vi kaster oss på bølgen.

Makedonia er et lag som Norge bør kunne ha god kontroll på, selv om de er et bra hjemmelag. De siste kampene på hjemmebane har de slått Liechtenstein, spilt uavgjort mot Albania og tapt knepent mot Spania. Allikevel ser vi for oss at Norge stikker av med seieren her, og det gjør de uten å slippe inn mål. Ser man bort ifra tapet mot Tyskland har ikke Norge sluppet inn mål på de tre siste kvalikkampene, og det bærer bud om at Lagerbäck har fått sving på sakene bakover.

En odds over 4.00 på at Norge stikker av med seieren og holder nullen er bra betalt for et Norge i medvind.

Welcome Offer McGregor

God Verdi
Sverige – Italia (spilles fredag 10.november kl. 20:45)
Spill: Under 4,5 kort – 1.90 i odds

Våre svenske naboer har de siste årene kunnet skilte med et langt bedre fotballandslag enn vi har, og det er tilfellet også i år. De karret seg til en 2.plass i en tøff gruppe, med Frankrike og Bulgaria som de tøffeste motstanderne. Skal de komme seg til VM må de forbi Italia, og det er særdeles tøff motstand for Sverige. Denne kampen er vanskelig å spå et resultat i, og vi har sett oss nødt til å gå alternativt til verks for å finne spillet med best verdi og sjanse. Det lot seg heldigvis løse, og et av helgens spill med god verdi er under 4,5 kort til 1.90 i odds.

Zlatan med et av sine fantastiske mål, hælspark opp i krysset mot Italia i EM 2004.

Zlatan scoret et av sine mange fantastiske mål mot Italia. Dette med hælen, i en bue opp i krysset, mot Italia i EM 2004. Zlatan har som kjent gitt seg på landslaget, og følger nok fredagens oppgjør fra tribunen eller sofakroken.

Hver kamp lever selvsagt sitt eget liv, men går man tidligere kamper i sømmene ser det ut til at dette er to lag som er involvert i kamper med få kort. På de ti siste kampene Sverige har spilt, både kvalik- og treningskamper, har kun én kamp bydd på mer enn 4,5 kort. Dette var oppgjøret borte mot Bulgaria, en kamp Sverige tapte 3-2. I denne kampen ble det delt ut 5 gule, hvorav 4 ble vist til bulgarske spillere. Utover det har kampene resultert i 2, 1, 3, 2, 1, 0, 1, 1 og 2 kort, ingen av de røde. Sverige ser i det hele tatt ut som et høflig fotballag, om man kan si slikt, som stort sett holder seg innenfor reglementet.

Det samme ser det ut til at kan sies om deres italienske motstykke, også de har over 4,5 kort i kun én av ti siste kamper spilt. I kampen mellom Italia og Albania gikk det hett for seg i den albanske leiren, og de ble vist samtlige av kampens 5 gule. Heller ikke italienerne har vært involvert i røde kort på de siste ti kampene, og antallet kort i deres ti siste kamper er 2, 3, 2, 2, 1, 3, 0, 1 og 2.

Lavt snitt på begge lag, noe som gjør oss sikre på at dette spillet vil gi penger i kassa. At det i tillegg er et viktig oppgjør som skal spilles over to kamper, gjør sitt for at dommeren nok vil velge å holde kortene i lomma. Til nesten to ganger innsatsen er dette et kjempespill.

Welcome Offer McGregor

Mjøndalen – Ull/Kisa (spilles lørdag 11.november kl. 15:00)
Spill: Hjemme – 1.90 i odds

I tillegg til landslagsfotball spilles det kvalikkamper nedover i divisjonene i Norge. I denne kampen skal Mjøndalen og Ull/Kisa gjøre opp om hvem som får møte Ranheim eller Sandnes Ulf i neste kvalikrunde. Vinneren i den runden skal spille kvalik mot det laget som havner på kvalikplassen i Eliteserien. Det er med andre ord snakk om et potensielt opprykk til Eliteserien, og dermed ramme alvor.

Mjøndalen har fått smake på toppfotballen i Norge, da de var oppe på øverste nivå i 2015. Det ble med den ene sesongen for bruntrøyene, men det må utvilsomt ha gitt mersmak, for Mjøndalen har vært et topplag på nest høyeste nivå siden.

Opprykksjubel i Mjøndalen-garderoben i 2014.

Slik så det ut i Mjøndalen-garderoben da opprykket til Tippeligaen ble sikret i 2014.

Ull/Kisa har aldri vært høyere enn 1.divisjon, men var nære på å rykke opp fra Adeccoligaen til Tippeligaen i debutsesongen på nest øverste nivå tilbake i 2012. Den gang tapte man mot Tippeligalaget Sandnes Ulf etter å ha forsert Sandefjord og Bodø/Glimt i kvalik tilsvarende denne mot Mjøndalen.

Mjøndalen og Ull/Kisa har vært to av høstens beste lag i OBOS-ligaen, der Mjøndalen har vært hakket hvassere. På sine siste ti kamper i serien har Ull/Kisa vunnet syv og tapt tre. Et av tapene kom mot Mjøndalen, som på sin side står med solide ni seiere og kun ett tap på de siste ti. Etter en halvveis start på sesongen har det virkelig løsnet for Mjøndalen, og på de siste ti har de scoret 24 mål. I Amahl Pellegrino har de en av ligaens toppscorere, og drammenseren har scoret på bestilling i det siste.

Ull/Kisa har også fått det til å stemme på tampen av sesongen, og på de siste ti har de scoret småpene 28 mål og snuser på et snitt på 3 mål per kamp. Mjøndalen får tipset på bakgrunn av en jevnere form. Selv om Ull/Kisa har noen pene storseire har de også stygge tap, og laget fra Jessheim svinger nok mer i prestasjonene enn Mjøndalen gjør. At Mjøndalen har slått Ull/Kisa i begge kampene i OBOS-ligaen denne sesongen hjelper selvsagt også på.

Til nesten 2.00 i odds er dette vel verdt et forsøk. Det bør bli jevnt, men vi tror Mjøndalen stikker av med denne.

Welcome Offer McGregor

Sikkerstikk
Fredrikstad – Notodden (spilles søndag 12.november kl. 18:00)
Spill: Hjemme – 1.62 i odds

De røde og hvite fra Plankebyen har vært gjennom en sesong i OBOS-ligaen de helst vil glemme så fort som overhode mulig. Første steg på veien mot glemselen er seier hjemme mot Notodden. Vinneren over to kamper vil få spille OBOS-liga neste sesong, og for en by og en klubb som Fredrikstad er OBOS et minste minimum. Et eventuelt nedrykk til 2.divisjon ville være katastrofalt for Østfold-klubben, langt mer katastrofalt enn det er for Notodden å ikke rykke opp. Fredrikstad har med andre ord alt å tape, mens Notodden har alt å vinne. En potensielt kinkig situasjon for det antatt beste laget, men vi har allikevel stor tro på at Fredrikstad gjør jobben hjemme mot Notodden.

Før siste kamp ble Bjørn Petter Ingebretsen hentet inn som midlertidig trener for FFK, på et slags lån fra Strømsgodset. Dette for å gi ny giv og en porsjon entusiasme til et Fredrikstad-lag som har sett blasse ut stort sett hele sesongen. Det ser det ut til at han har lyktes med, for i siste seriekamp ble Sandnes Ulf feid over med 3-0. En seier som sikret FFK kvalikplassen på nedre del av tabellen.

Fredrikstad Fotball Klubb

Notodden er et habilt 2.divisjonslag, men måtte ha straffesparkkonkurranse for å ta seg forbi Raufoss i kampen om å få spille kvalik om opprykk til OBOS-ligaen. I siste ordinære kamp for sesongen maktet de bare slå allerede nedrykksklare Byåsen 1-0 borte, selv om den kampen var nokså ubetydelig for sluttplasseringen.

Vi tror Fredrikstad har tatt seg grundig sammen helt på tampen av sesongen og gir alt det remmer og tøy kan holde for å sikre fornyet kontrakt i OBOS-ligaen. Til en odds over 1.60 er dette slett ikke dårlig, og vårt soleklare sikkerstikk denne helgen.

Riktig god fotballhelg!

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner