Blir drømmemotstanderen starten på et nytt mirakel for Lagerbäck?

  • Home
  • Fotball
  • Blir drømmemotstanderen starten på et nytt mirakel for Lagerbäck?

Blir drømmemotstanderen starten på et nytt mirakel for Lagerbäck?

Lars Lagerbäck ledet Island til en sensasjonell EM-kvartfinale, men må trylle frem et nytt fotballmirakel for å komme seg til VM i Russland. Klarer svensken å komme til et mesterskap med sitt fjerde landslag når han starter som norsk landslagstrener mot drømmemotstanderen Nord-Irland 26. mars?

4-0, 4-1 og 3-0. Det er fasiten for Norge etter milleniumskiftet når de har besøkt Nord-Irland. En knusende statistikk som vitner om at våre vikinger trives mot nord-irsk motstand.

I 2001 var det Thorstein Helstad som ledet an med to mål, mens John Carew og Ståle Stensaas også jublet for nettkjenning. Tre år senere, i februar 2004, scoret og avgjorde Morten Gamst Pedersen (2 mål) og Steffen Iversen (1 mål) kampen før pause. Andre omgang ble en parademarsj selv om David Healy reduserte etter 56 minutter. Minuttet etter laget Keith Gillespie selvmål og fjernet med det all tvil. Norge vant enkelt 4-1.

I 2012 var det Håvard Nordtveit, Tarik Elyounoussi og Espen Ruud som sikret storseier, men det var vel å merke kun 1-0 til det 88. minutt. Det gir utrolige 11-1 på tre bortekamper de siste 16 år.

Lagerbäck er best når det gjelder. Den rutinert herremannen, som har tatt over det norske landslaget etter Per-Mathias Høgmo, er vant til å være underdog etter å ha trent Sverige, Nigeria og Island. Han ledet hjemlandet Sverige til fem strake mesterskap mellom 2000 og 2008, men mislyktes å ta søta bror til VM i 2010. De svenske stjernene måtte nøye seg med å følge VM fra sofaen, men selv var Lars Lagerbäck der på sidelinjen. Hvordan spør du? Han var allerede tilbake i ny jobb som landslagstrener for Nigeria. Dog uten suksess. Mesterskapet endte med én uavgjort og to tap.

I 2016 var den svenske suksesstrener klar for mesterskap nummer syv. Denne gangen med miniputtnasjonen Island. For Lagerbäck holdt det derimot ikke bare å ta seg til mesterskapet. Han hadde også ambisjoner ut over gruppespillet. En hel fotballverden ble trollbundet av Lars Lagerbäck og elevene hans. Det ble exit først i kvartfinalen etter å ha slått ut selveste England på veien.

Hva sier så statistikken og hva kan vi forvente? På 200 landskamper har Lars Lagerbäck 82 seirer, 57 uavgjort og 61 tap.
Ingen fantastisk statistikk på noen måte, men han har kvalifisert Sverige og Island til hele seks mesterskap.

Så hva sier det igjen?

At hans landslag er som best når det gjelder som mest.

Norge må vinne.

Det taler for en suksesstart med Norge! Våre beste menn tåler ikke annet enn seier i Nord Irland. Med seks kamper igjen av gruppespillet er det ni poeng opp til Tyskland som har direkteplassen til VM. Det er det bare å glemme, men håpet om en 2.-plass lever fortsatt.

Der finner vi Nord-Irland. Til tross for Norge sin svake start på gruppespillet er nord-irene bare 4 poeng foran Norge. Med seier lever håpet om VM og tur til Russland.

26. mars er ikke noe annet godt nok enn seier for Norge om vi skal ha håp om komme oss til mesterskapet. Det er faktisk en stor mulighet for at fotball-VM spilles uten nordiske lag.

Sverige, Danmark og Island er alle også i skrivende stund utenfor plass til VM. Alle er å finne på 3.-plass i sine respektive grupper. Sverige kjemper mot storheter som Frankrike og Nederland, mens Danmark, under Åge Hareide, allerede har tapt én kamp mot hver de verste grupperivalene, Polen og Montenegro. Island og Finland konkurrerer mot hverandre i Gruppe I, men der fører Kroatia og Tyrkia an.

Vil Norge vinner borte mot Nord-Irland, og tror du vi får se noen nordiske landslag i Russland neste sommer?

Foto: TT Bildbyrå

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner