Klopp med solid overtak på Mourinho

Klopp Mourinho Premier League

Alle fotballkamper er viktige for noen, ganske mange fotballkamper teller, massevis av fotballkamper gir tre poeng og noen, og langt færre, gir trofeer. Også har du de kampene, de ganske få, som er viktigere enn så og si alt. Og på lørdag spilles det en sånn kamp. 

Midt i stormens øye – en portugiser og en tysker – begge karismatiske, frekke, morsomme, fascinerende, vinnerskaller og… klin gærne.

Liverpool mot Manchester United er kampen mellom to av Englands største og viktigste byer, det er Coutinho mot Lukaku, Beatles og Frankie Goes to Hollywood mot The Smiths og Joy Divison, mancunians mot scousere og Jürgen Klopp mot José Mourinho.

Sprett potetgullposen, la brusen flomme og benk deg for det 226. oppgjøret mellom klubbene, og det åttende managermøtet. Toppkamp har lagt de to sjefene under lupen, og gir deg her litt ekstra info å ta med deg inn i kampen.

Liverpool - Manchester United

14.10.2017 | 13:30

Event is not available

Bet on upcoming events
Hvem stikker av med tre poeng fra hatoppgjøret Liverpool v Manchester United? Velg ditt bet!

Gemyttlig forhold som slår sprekker

José Mourinho har mange ekstraordinære egenskaper, hvor en av de mest fremtredende er, og har vært, hans evne til å komme under huden på motstanderen, og vippe han av pinnen. På den måten har han skaffet seg mer enn en fiende på sin vei, men mellom Klopp og portugiseren har det stort sett vært respekt og ett og annet godt ord.

Som for eksempel da Klopp utmanøvrerte Mourinhos Chelsea i tyskerens tredje Premier League-kamp som Liverpool-sjef. Da hadde Klopp følgende å si om sin kollega:

– Jeg føler med han (Mourinho). Han er en fantastisk trener. Jeg tror ikke noen i dette rommet tviler på at han er en av de beste i verden.

Den gjensidige respekten kan vi også lese i det Mourinho hadde å si til pressen, da hans Real Madrid ble fullstendig rundspilt av Dortmund i 2013-utgaven av Champions League:

– Vi hadde så mange vanskeligheter. Vi taklet ikke kontringene og overgangsspillet deres. Når du taper fortjent, så er det ikke så tungt å svelge.

Champions League offer

Tøffere tone

Alt skryt og gode ord til side, i senere tid har tonen de to i mellom hardnet noe til. Det er ikke umulig at de to, ellers så beherskede, herremennene har latt seg smitte av de respektive byenes dårlige følelser overfor hverandre.

Før de møttes i fjor, leverte Mourinho følgende:

– Jeg er på sidelinjen og forsøker å lede laget. Jeg er ikke der for å gjøre dette (veive frenetisk med armene).

Et sitat som enkelt kan leses som et syrlige stikk i Klopps retning, og rettet mot tyskerens utilslørt engasjerte stil.

Klopp Mourinho Premier League

Klopps gode tall

54 år gamle Mourinho har vært blant fotballverdens aller fremste managerstjerner i godt og vel 15 år, og i all den tid vært en tøff negl for de fleste av sine kolleger. Enn så lenge er det ingen av de antatt største managernavnene som har positivt seiersprosent mot The Special One, men det kan Klopp gjøre noe med på lørdag!

Som managere for henholdsvis Borussia Dortmund og Real Madrid, delte de to sidelinje for første gang i 2012, og her startet Klopp det, som etter hvert, har blitt en god rekke resultater mot portugiserens lag. Etter sju oppgjør dem i mellom, har tyskeren kommet seirende ut tre ganger, tilsvarende antall kamper har endt likt og kun en gang har Mourinho tatt alle poengene med hjem. Men, da må vi tilbake til 2013, og returoppgjøret i semifinalen i Champions League. Mourinhos Real Madrid vant denne kampen 2-0, noe som hjalp lite da Dortmund red på en 4-1 ledelse fra første oppgjør.

Champions League offer

Premier League-historikken

De to gangene managerne har møttes i Premier League som sjefer for dagens arbeidsgivere, har begge oppgjørene endt uavgjort, henholdsvis 0-0 og senest 1-1 i januar tidligere i år. I de to kampene har begge vist sine taktiske signaturtrekk:

Oktober 2016 – et ekstremt defensivt United ror i land 0-0. Og med det viste Mourinho både kynismen og klokskapen som har bidratt til at kjellerstua hans er tapetsert med titler. Hans langt mer offensivt anlagte motstander var ikke så fornøyd etter kampen:

– Jeg er ikke særlig fornøyd. Kampen var hektisk fra første sekund, og kanskje var det det Manchester United ønsket og vi ikke ønsket. Kanskje var det mer til deres fordel.

Mourinho, på sin side, kunne ikke brydd seg mindre om hva andre mener om fotballen hans lag spiller:

– Det er et resultat som hindrer en direkte konkurrent i å få tre poeng på hjemmebane, så det er ikke et dårlig resultat.

Januar 2017 – etter en svært underholdende fotballkamp, hvor Klopps menn stormet fremover og utøvde et gegenpress helt etter sjefens hjerte, endte det til slutt 1-1. Da så også portugiseren sitt snitt til å svare både Klopp og andre kritiske røster:

– Vi var laget som angrep, og Liverpool lå i forsvar – la oss se om kritikerne er rettferdige.

Zlatan Ibrahimovic Manchester United Liverpool

Mål i vente

For den gjengse nøytrale fotballtilskuer er det mål som definerer underholdningsverdien i en kamp, og akkurat der har de to lagene vært grådige i de siste oppgjørene. Faktisk må vi tilbake til september 2015 for å finne sist gang det ble scoret mer enn to mål i et oppgjør mellom de to gigantene. Den gangen gikk United seirende ut med 3-1. På de fem kampene som er spilt etter det, ligger snittet på sparsommelige 1,4.

I fotball har man få, om noen garantier, men mye kan tyde på vi har scoringer i vente når dommer Martin Atkinson blåser i gang oppgjøret på lørdag.

Manchester United har, med sine 21 scoringer i årets sesong, kun byrival City foran seg på listen over mestscorende klubber. Liverpool har ikke fulgt opp snittet fra fjorårets elleville målfest av Premier League-start, men har puttet respektable 13 baller i motstandernes nett.  Men, den målhungrige tv-titter kan notere seg at scouserne også har sluppet inn hele 12 bak egen keeper, så hobbyspillerne der hjemme kan trygt sette en tier eller to på +2,5 scoringer.

Klopp Mourinho

Uansett, mål eller ikke mål, røde kort, straffer, leggbrudd, lange baller, gegenpress eller bussparkeringer – denne kampen vil ha nerve. Og skulle ikke spillet på banen levere underholdning til akseptabelt terningkast, så hold an litt før du finner frem Netflix. Følg godt med når tv-kameraene sveiper over mot sidelinja, for der vil du helt garantert finne to stykker som leverer varene. Om det så er Mourinhos nochalante hender trykket ned i jakkelommene eller Klopps veiving og ilende temperament, kjedelig blir det ikke.

Les også vår analyse av Rashford vs Salah ved å klikke her! 

Del dine meninger om hatoppgjøret Liverpool – Manchester United lørdag formiddag i kommentarfeltet under. Endres kampplanen uten spillere som Pogba, Fellaini og Mané tilgjengelig? Hva blir resultatet? Hvem scorer? Kampstart: 13:30 norsk tid. God kamp! 

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner