Kenneth Bergh: – Åpen dør til UFC

Til tross for at det ikke ble debut i UFC for Kenneth Bergh var 2017 et godt år for den norske fighteren.

Muskelbunten fra Oslo gikk kun én kamp, men til gjengjeld ble det en overbevisende seier mot veteranen Norman Paraisy. Et tydelig bevis på at Bergh er klar for større oppgaver.

Vi har tatt en prat med Betsafe-krigeren for å oppsummere fjoråret, og ikke minst for å snakke om hva som venter den lovende fighteren.

Var nesten klar for et av årets største stevner

Kenneth, det gikk mange rykter om at du skulle debutere i UFC på tampen av fjoråret, og spesielt etter din forrige seier i Cage Warriors tiltok ryktene i styrke. Kan du gi oss litt innsikt i hva som faktisk skjedde?

– Jeg var i kontakt med UFC om å gå kamp på et av årets største stevner, men vi fikk rett og slett ikke tid til å få på plass arbeidsvisum og legeundersøkelsen i tide, forklarer Bergh.

– Da endte det dessverre med at det ikke gikk i orden.

Hvilket stevne var det snakk om?

– Å si det ville vært brudd på konfidensialiteten jeg har med UFC, så det kan jeg dessverre ikke gå inn på, men det var et av årets største stevner, sier en hemmelighetsfull Bergh.

Skuffende?

– Nei, det er helt vanlig når man ikke får i orden det nødvendige, så jeg valgte derfor å holde meg klar, og jeg har holdt kontakten med UFC i ettertid.

 

– En åpen dør til UFC

Hva venter nå? Blir det ny match i Cage Warriors eller blir det UFC-debut?

– Etter at vi ikke fikk booket match med UFC har vi pushet på for å få en ny match i Cage Warriors siden desember, sier en kampklar Bergh.

Vet du når det eventuelt blir?

– Jeg er i utgangspunktet satt opp for å konkurrere i Liverpool 24. februar med Cage Warriors, men jeg har enda ikke fått motstander. Så jeg går enda og venter på det.

Det er liten tvil om at Bergh er en av de mest fryktede i lett-tungvekt utenfor UFC. En av grunnene til at det kun ble én kamp for mannen fra Frontline Acadamy i 2017 skyldes at det rett og slett ikke var mulig å finne motstand for nordmannen, og etter den imponerende seieren mot Paraisy har det neppe blitt enklere.


At forhåpningene til Bergh er store er det liten tvil om, og for litt siden var slåsskjempen å finne på BBCs liste over syv fightere det var verdt å følge med på i 2018
. Nå handler det bare om skaffe en fighter som tør å møte det tatoverte Betsafe-beistet.

– Forhåpentligvis vil jeg få en motstander, og da kan toget fortsette å rulle om jeg prester som jeg ønsker.

Hva vil det bety for den videre karrieren?

– Det vil bety at med en seier i min neste match skal det i teorien være en åpen dør til UFC, avslutter en selvsikker og optimistisk Kenneth Bergh.

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner