Kenneth Bergh avslører hvordan Emil Meek skal slå sin motstander

  • Home
  • Exclusive
  • Kenneth Bergh avslører hvordan Emil Meek skal slå sin motstander
Emil Meek UFC

Kenneth Bergh er soleklar på at Betsafe-kollega Emil Meek vil klare å beseire Bartosz Fabinski om få dager. Til Toppkamp avslører han hvordan.

Emil Meek har pusset vikingøksen og er klar for krig mot Bartosz Fabinski. Har du trua på at vår vikingkonge vil vise polakken veien til “Valhall” søndag 22. juli i Hamburg, kan du ta del i den spennende kampen med et risikofritt spill verdt 200 kroner.

LES OGSÅ: Usikker på hvem Emil skal møte denne helgen? Dette vet vi om Bartosz Fabinski!

– Tilhører toppen

Betsafe-krigeren Emil Weber Meek fikk kjenne på sitt første tap i UFC da han møtte Kamaru Usman i januar, men vant publikums hjerte for sin imponerende opptreden. Nå skal vikingen møte fryktløse Bartosz Fabinski, en polsk utøver som er kjent for å ødelegge motstanderne i første runde av kampene sine.

 

Fabinski kom inn i UFC for tre år siden og er ansett for å være en stødig kriger stående, men også en god bryter. Han har kun tapt to av sine 15 kamper, men aldri tapt en eneste kamp i UFC hittil.

Dette er noe Meek er fast bestemt på å endre. Betsafe-krigeren har forberedt seg godt i Las Vegas, hvor han har sparret med utøvere og blitt trent av personlige trenere i toppsjiktet.

 

– Jeg går «all in» som jeg alltid gjør, tømmer bankkontoen min og får hjelp av sponsorer og manager Per Meland for å dra til kampsporthovedstaden Las Vegas. Alle kamper er dødsviktige, og uansett tap eller seier er den neste kampen din den viktigste. Jeg fikk sjansen av UFC til å møte Usman, men jeg rotet til sjansen min der, så nå må jeg bevise at jeg tilhører toppen igjen, sier Emil “Valhalla” Meek i et nylig intervju med VG.

– Fabinski er en solid, sterk fighter. Jeg forventer bare at han er råbra, og jeg trener som jeg møter Usman på nytt. Er det én jeg har lyst å møte igjen, så er det han, fortsetter vikingen.

Spår tøff kveld for Fabinski

En av Emil Meeks treningspartnere fra Frontline Academy i Oslo, Kenneth Bergh, har vært tilstede i Las Vegas for å forberede Meek til helgens store event i Tyskland. Bergh mener de har klekket ut en slagplan og har funnet nøkkelen til å slå den den fryktinngytende polakken.

Emil Meek UFC

Emil Meek har blant annet sparret med UFCs lettvektutøver Kevin Lee, og blitt trent av Dewey Cooper. Sistnevnte er også treneren til den fryktede tungvektsutøveren Francis Ngannou.

– Vi skal nøytralisere brytingen hans og benytte luker under spesifikke scenarier. Noe mer spesifikt kan jeg ikke gå mer inn på, men planen er satt, innrømmer Kenneth Bergh til Toppkamp.

– Hva vil være Emil Meeks sterkeste side mot Bartosz Fabinski, som tilfeldigvis også er en god bryter?

– Kapasiteten og kraften til Emil er det få som kan matche. Men evnen til å forsvare nedtagninger, og enda viktigere, å arbeide kontinuerlig for å avansere, er nøkkelegenskaper som ligger i verktøykassen til Emil. Dette er en av flere grunner til at jeg spår en tøff kveld for Fabinski, fortsetter han.

– Hvordan tror du søndagens kamp vil ende, da?

– Dette er en kamp jeg fort kan se for meg at Emil avslutter på teknisk knockout eller knockout, gjerne tidlig i kampen, mener Bergh.

Mike Perry som neste motstander

Selv om Bartosz Fabinski er en fryktinngytende utøver med gode teknikker i ermet, har ikke polakken vært aktiv i oktogonen siden november 2015, etter seieren mot Hector Urbina i Mexico. Kenneth Bergh mener Fabinski vil møte en tøff og sulten Emil Meek til søndag, men understreker at de likevel ikke undervurderer en motstander som Bartosz Fabinski.

22 lipca. Nie mogę się doczekać

– Han har vært borte i nesten tre år og vil derfor ha en tøff test foran seg i en aktiv kamp mot en av divisjonens desidert tøffeste motstandere, men vi undervurderer aldri noen. GSP (UFC-utøver Georges St. Pierre, journ. anm.) kom tilbake etter fire år med pause og dominerte (Michael Bisping, journ. anm.), så forberedelsene er rettet mot en tøff motstander som Fabinski, forklarer Bergh.

– Om Meek vinner søndagens kamp, hvilken motstander mener du han bør møte til neste UFC-event?

– Veltervektdivisjonen er helt åpen om dagen. På toppen knives det mellom de skarpeste og tøffeste utøverne i divisjonen. Med en seier mot Fabinski skulle jeg gjerne sett Emil få en ny test i et større navn, gjerne en spennende matchup som Donald Cerrone eller Mike Perry.

@yancymedeiros is out! Let’s go @platinummikeperry

– Livs beste form

Selv om Kenneth Bergh har trent sammen med Emil Meek under UFC Performance Institute, har ikke den slagkraftige muskelbunten vært like heldig selv med å fått kamper denne sesongen. Til tross en avlyst UFC-debut i fjor – samt en uheldig hjernerystelse som ble forårsaket under en trening før Cage Warriors-eventet i april, har ikke Bergh ligget på latsiden.

Kenneth Bergh har fortsatt et mål om å sikte seg inn i UFC, og hinter om at den prestisjefylte kampsportogranisasjon ikke har lukket døren for flere fremtidige muligheter.

Ifølge Bergh selv har restitusjonstiden gitt ham tid til å trene seg opp til sitt livs beste form. Men når vil den fryktinngytende nordmannen få sin UFC-debut?

– Vi har løpende kontakt med UFC, men for min del nå ønsker jeg å gå konkurranser så fort som mulig og gjøre dette til mitt mest aktive år. Etter hjernerystelsen i april og kampen som ble avlyst som følge av den, har jeg utviklet meg enda mer. Jeg føler meg i mitt livs beste form. Vi jobber med noen spennende muligheter akkurat nå, men om min neste match ikke blir i UFC føler vi oss veldig trygge på at dørene der er åpne. Neste halvdel av 2018 kommer til å bli utrolig spennende, avslutter Bergh.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner