– Kane på vei til å bli tidenes toppscorer i Premier League

  • Home
  • Fotball
  • – Kane på vei til å bli tidenes toppscorer i Premier League

Alan Shearer dunket i sin tid inn 260 mål i Premier League, og troner soleklart øverst på listen over tidenes toppscorere i Premier Leauge, men nå er Kane i ferd med å utfordre storscoreren.

Harry Kane kan nemlig vise til skrekkelig gode tall, og fortsetter han å banke inn scoringer i samme tempo vi han passere Shearer før han fyller 30 år.

Harry Kane startet 14/15-sesongen som en relativt ukjent spiller. Han var en 22 år gammel spiss som stort sett hadde blitt lånt ut til Championship-klubber hittil i karrieren. Visst hadde han arbeidskapasitet og innsatsvilje, men målstatistikken var ikke mye å skryte av. Utlån i Millwall, Norwich og Leicester hadde resultert i henholdvis syv, null og to mål. Ni måneder senere hadde han scoret 21 mål i Premier League, med kun Agüero foran seg på toppscorerlisten. En stjerne var født.

“One season wonder”

Noen mente han aldri kom til å levere slike tall igjen, men de siste sesongene har Kane bevist at han ikke er noen døgnflue. Engelskmannen har scoret 108 mål på 153 kamper. Hvis Kane holder dette tempoet gående, og ikke prøver lykken i Paris eller Madrid, vil han sannsynligvis knuse Shearers rekord.

Enn så lenge er Alan Shearer tidenes måljeger i Premier League.

Metodikken

Kroon Casino har sett på nylig statistikk i Premier League, og kommet med en rekke spådommer basert på dette. Når det gjelder angrepsspillere har de fastsatt gjennomsnittlig mål per kamp for de 40 beste spissene først, samt spesifikke tall for de spissene de har hatt med i analysen. De har så multiplisert forventet antall må per kamp med forventet antall kamper de har igjen å spille i karrieren. De har tatt høyde for at målfrekvensen avtar mot slutten av karrieren. Mer utfyllende informasjon om metoden kan du lese nederst på denne siden.

Wayne Rooney nådde ikke opp

Det er nesten merkelig at Rooney ikke ligger foran Shearer i dag. Han har utelukkende spilt i Premier League siden tenårene, har stort sett alltid vært fast og har nesten 500 kamper i ligaen. Det må likevel nevnes at han i flere perioder ikke vært storscoreren i laget. Ruud van Nistelrooy, Cristiano Ronaldo, Berbatov og Robin van Persie har alle satt engelskmannen i scoringsskyggen, og at han til tider har blitt brukt i andre roller enn spiss. Nå går etter alt å dømme veien videre til USA og MLS, og med det vil han stoppe på 208 mål på 491 kamper.

Wayne Rooney stopper alt å dømme på 208 mål på 491 kamper.

Lukaku vil passere Shearer

Ikke alle United-fans er imponert over Lukakus prestasjoner denne sesongen. Skal vi tro på statistikken, kan det likevel virke som at belgieren absolutt ikke bør avskrives riktig ennå. Det forventes at kraftspissen ender på intet mindre enn 304 PL-mål i løpet av sin karriere. Han vil dermed danke ut Shearer, og være blant de beste spissene som har spilt i Premier League noen gang. I en alder av 24 år står kraftspissen med 97 scoringer i Premier League, så grunnlaget er absolutt tilstede for at han kan ta rekorden. Wayne Rooney har imidlertid erfart at det kan være vanskelig å være main man i United over mange år, så det spørs om Romelu har evnene som skal til.

Kane kommer til å bli suveren

Vi har allerede sett på noen av de imponerende prestasjonene Harry Kane har stått for. Helt siden han startet målraset i Premier League har han økt antall scoringer hver sesong. 21 mål i 14/15, 25 mål i 15/16 og 29 mål i 16/17. Denne sesongen ble det 30 mål. Det holdt til andreplass på toppscorerlisten. Kun slått av Liverpools egyptiske magiker, Mohamed Salah.

Harry Kanes unge alder og råsterke prestasjoner de siste sesongene fører til at Kane kommer til å score vanvittige 392 mål i løpet av sin Premier League-karriere. En optimist vil si at dette er mulig. En pessimist vil stille seg spørrende til om Kane i det hele tatt blir i Tottenham, om han blir skadet og nevne alle andre mulige faktorer og variabler.

Hva mener du? Kan statistikk spå fremtiden eller er det bare tull? Eller er du litt mer nøytral?

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner