Kan Joshua King gjøre det helt store?

I 1996/07-sesongen gjorde Ole Gunnar Solskjær 18 mål i Premier League for Manchester United. Med 10 kamper igjen av sesongen har Joshua King muligheten til å slå gamletrenerens scoringsrekord.

Det har lenge vært tydelig at King har de vikigste egenskapene som skal til for å lykkes som fotballspiller. Han har en fart, teknikk, styrke og råskap som gjør at han skiller seg fra de aller fleste andre med norsk pass. Etter noen sesonger hvor man har klødd seg i bakhodet og lurt på om Romsås-gutten kanskje har stagnert, kan det med 11 mål på 22 starter som offensiv midtbanespiller, i verdens kanskje tøffeste liga, nå se ut som at han er på vei til å bli akkurat så god som vi trodde han kunne bli.

Hvorfor løsner det endelig?

Det er vanskelig å unngå “pappa-effekten”. Der en ung og sulten Joshua kun tenkte på seg selv og hvordan han skulle bli best i verden, har han nå fått et helt annet perspektiv. Fotballen og han selv kommer i andre rekke, noe som helt sikkert har tatt vekk noe av presset.  En annen medvirkende faktor sies å være Bournemouth-manager Eddie Howe. De to hyllet hverandre til norske medier etter Kings hat-trick mot West Ham i helgen, og det har aldri vært negativt med et godt forhold til treneren sin. Joshua er foreløpig syv mål bak Solskjærs rekord, men med den formen han har vist i det siste ser det slettes ikke umulig ut.

Optimisme rundt landslaget

Med en Joshua King i scoringsform, og en Lars Lagerbäck som virkelig vet å få ut potensialet i lagene han trener, virker det som at det endelig er litt positivitet og håp rundt det norske landslaget. Per Mathias Høgmo lot King bli igjen i sofaen da vi trengte mål som mest i den avgjørende playoff-kampen mot Ungarn. Da var det mange som, med rette, reagerte. Det endte som kjent i fiasko, og det er heldigvis ingenting som tyder på at Norges nye landslagssjef gjør de samme feilene.

Det blir spennende å se hva Lagerbäck kan utrette med et godt norsk kollektiv og Joshua King i spissen.

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner