RBK – Vardar: Kampen trønderne må vinne

Rosenborg Nicklas Bendtner

Rosenborg ble fullstendig avkledd borte mot Real Sociedad i San Sebastian for to uker siden. Før torsdagens oppgjør mot makedonske Vardar er trønderne nødt til å få på seg klærne igjen. Dette er nemlig en kamp de må vinne.

Trekningen av gruppespillet i Europa League ble ikke mye å rope hurra for de sorte og hvite fra Trondheim. I gruppe L er det to lag som er klart bedre enn Rosenborg, uten at de nødvendigvis er giganter som trekker fulle hus på Lerkendal. Mot Real Sociedad og Zenit St.Petersburg kan man ikke forvente strake seire, men med stort hell og ekstra innsats kanskje røve til seg et uavgjortresultat.

Champions League offer

Om RBK makter å stjele poeng fra enten Real Sociedad eller Zenit, og aller helst begge, kan man håpe på avansement til finalespillet i turneringen. Men da må Vardar feies av Lerkendal i kveld.

Pål André Helland viste at formen er på vei da han banket inn et vakkert mål borte mot Lillestrøm på søndag. Før kampen mot Vardar er han klar på hva forventningene er til ham selv og eget lag.

– Vi må være såpass ærlige at om vi skal ta oss videre fra gruppa er vi avhengige av å slå Vardar på hjemmebane. Det er et bra lag, det er det, men det er et lag vi skal slå hvis vi er på vårt beste. Vinner vi den kampen er vi i verste fall bare ett poeng bak 2.plassen, som tar seg videre fra gruppa, forteller Pål André Helland til RBK.no.

Ingen kasteball

Fudbalski Klub Vardar feirer sitt 70-årsjubileum med å debutere i sitt første gruppespill i en europeisk turnering noensinne. De er attpåtil første makedonske lag som klarer denne bragden, og har således mangt og meget å feire.

 

De har mye å feire i Vardar om dagen. Her fra oppgjøret mot Fenerbahce tidligere i høst.

 

Vardar er regjerende mestere i hjemlig liga, og har startet denne sesongen nokså bra. Etter seks spilte kamper ligger de på en 3.plass, men hittil har nok fokuset i klubben i stor grad vært på kvalik til spill i Europa. Dit er de kommet, og i gruppe L er de det antatt dårligste laget.

Selv om Vardar spiller i en ”bakgårdsliga” og debuterer i et europeisk gruppespill er det på ingen måte en kasteball for de andre lagene i gruppa. I alle fall ikke for RBK. I kvaliken har de vist at de vet å hanskes med lag av Rosenborgs kaliber. Svenske Malmö ble for små i møte med de makedonske mesterne, etter 1-1 i Sverige og 3-1 i Skopje. I neste utslagsrunde sto Ståle Solbakkens FC København for tur, og danskene fikk en tøff kamp borte i Makedonia. Vardar vant denne 1-0, før de gikk på et 4-1-tap i Parken.

Dermed røk de ut av kvaliken til gruppespillet i Champions League, men fikk prøve seg i kvalik til gruppespillet i Europa League. Der fikk de virkelig vist hva de kan, og tuppet antatt sterkere Fenerbahce ut av turneringen før den var skikkelig i gang. Tyrkerne ble slått to ganger, 2-0 på makedonsk jord og 1-2 i Istanbul.

Med andre ord er det ikke bare for Rosenborg å møte opp og plukke med seg poengene, dette er et lag som allerede nå vet hvordan de vinner i Europa.

Champions League offer

Drømmen om avansement

Til tross for en gruppe med tøff motstand og en håpløs start med 4-0 i fleisen borte i første kamp, er de ikke snauere enn at de drømmer om avansement i Rosenborg-leiren. De har jo historisk sett greid seg forholdsvis bra som underdogs i Europa tidligere, trønderne, så man kan godt forstå optimismen.

– Vi har et mål om å stelle i stand litt uro i den gruppa her, og da må vi vinne hjemme mot Vardar. Det er den eneste tanken vi har, at vi skal ut og vinne den, forteller trener Kåre Ingebrigtsen til RBK.no.

 

Det ble ikke stelt i stand mye uro fra Rosenborg sin side da de møtte Real Sociedad til første kamp i gruppespillet.

 

Kampen i San Sebastian ble beviset på at Rosenborg er milevis unna de beste lagene i Europa, og at de må opp mange hakk dersom drømmen om avansement skal bli til virkelighet. Ingebrigtsen selv mener han har oppskriften til kampen mot Vardar;

– Vi er nødt til å ha hodet på rett plass, ikke under arma. Vi møter et godt lag, men vi er et godt lag selv også. Vi har stor tro på at vi tar med oss tre poeng, avslutter Ingebrigtsen.

Fasiten får vi i kveld. La oss håpe Ingebrigtsen og hans Rosenborg gjør alvor av drømmene sine og at Vardar sendes hjem til Makedonia med tap og 0 poeng i sekken.

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner