Jon Jones etter tittelseier: – Brock Lesnar, kom og møt meg i ringen

  • Home
  • MMA
  • Jon Jones etter tittelseier: – Brock Lesnar, kom og møt meg i ringen

Den kontroversielle slåsskjempen Jon Jones fikk bevist at han er mesteren i lett-tungvekt divisjonen i UFC, da han vant over erkefienden Daniel Cormier lørdag. Nå vil Jones møte den tidligere tungvekt-mesteren Brock Lesnar.

Rivalene Daniel Cormier og Jon Jones fikk avgjort en gang for alle hvem som er lett-tungvekt mesteren. Weltervekt-tittelholderen Tyron Woodley vant over Demian Maia. Og Cris Cyborg innfridde den nye fjærvekt-divisjonen for kvinner, mot tidligere Invicta-mester Tonya Evinger under UFC 214 lørdag.

Daniel Cormier og Jon Jones noen dager før helgens tittelkamp. UFC-sjef Dana White står i midten for å forsikre seg at rivalene ikke bruker nevene mot hverandre før selve kampdagen.

Det har vært stor spenning mellom Daniel Cormier og Jon ”Bones” Jones siden amerikanerne møtte hverandre i ringen for to år siden. Da stod tittelen som beste lett tungvekt-mesteren i UFC også i fokus. Jones vant over Cormier første gang, og sistnevnte ønsket en omkamp – noe som har vist seg å ikke kunne latt seg gjøre før natt til søndag.

Vil “grisebanke” Brock Lesnar

Jon Jones er anerkjent for sitt turbulente privatliv, og var involvert i en bilulykke der han kolliderte med to biler og forsvant fra åstedet. Han måtte også betale en saftig bot og utføre samfunnstjeneste etter at han forårsaket en slåsskamp under en pressekonferanse med Daniel Cormier, før deres første kamp. I tillegg ble Jones tatt for bruk av dop før deres planlagte omkamp. Grunnet dette ble han utestengt fra UFC i ett år.

Natt til søndag fikk Jon ”Bones” Jones bevist at han er verdig tittelbeltet i lett tungtvekt-divisjonen da han vant over Daniel Cormier med en teknisk knockout i tredje runde, under UFC 214.

Jon Jones vant over erkerivalen Daniel Cormier, og fikk tilbake det etterlengtede tittelbeltet i lett tungvekt-divisjonen.

– Jeg klarte å komme tilbake! Det er et så vakkert øyeblikk. Jeg gjorde en del riktige ting til å komme tilbake til denne posisjonen. Om du har skuffet deg selv, skuffet familien din, skuffet dine kolleger, det er aldri over. Så lenge du ikke gir opp, er det aldri over, uttalte Jones etter seieren lørdag.

Og han var klar i sin tale om hvem han ønsker som sin neste motstander – den tidligere tungvekt-mesteren i UFC, Brock Lesnar, som for øyeblikket er pensjonert.

– Brock Lesnar, hvis du vil vite hvordan det føles å få grisebank av en fyr som veier 18 kg mindre enn deg, kom og møt meg i ringen, sier den nye lett-tungvekt mesteren i mikrofonen før han går av scenen.

Denne uttalelsen falt ikke i god jord hos svenske Alexander ”The Mauler” Gustafsson, som tapte mot Jones i 2013. Nå ønsker “The Mauler” en omkamp mot ”Bones”, etter at han viste sin dominerende prestasjon mot Glover Teixira under UFC Stockholm i mai.

– Gratulerer til mesteren. Slutt å spørre etter pensjonerte fightere. Jeg har lenge ventet på å slåss mot deg, og det samme har fansen, skriver Gustafsson på Twitter.

Sterke reaksjoner

Lørdagens UFC-kamp var fylt med spennende kamper – og reaksjonene på sosiale medier lot ikke vente på seg. 

Den anerkjente treneren til Conor McGregor, John Kavanagh, gratulerte både Jones og DC med å bringe en spennende kamp til publikum.

– Gratulerer til mesteren JBJ (Jon “Bones” Jones, journ. anm.) og bra jobba DC (Daniel Cormier) med å lage en fantastisk kamp. Levde opp til forventningene, skriver Kavanagh.

Chris Weidman, som vant mot Kelvin Gastelum forrige helg, skriver sine dypeste medfølelser til Cormier.

– Suger å se D.C som dette. Jon Jones oppførte seg som en ekte mester da han hadde mikrofonen, sier han.

Flere var også begeistret for Cristiane ”Cyborg” Justinos seier over Tonya Evinger.

Cristiane “Cyborg” Justino beseiret Tonya Evinger lørdag kveld, og er nå tittelholder i fjærvekt-klassen for kvinner.

”Cyborg” vant med en teknisk knockout i tredje runde, og ble tildelt tittelbeltet i den nyetablerte fjærvekt-divisjonen for kvinner denne helgen.

UFC-kollegaene Cat Zingano og Rafael Dos Anjos er imponert over kvinnenes presentasjon i ringen.

– Jeg liker denne kampen. Trengte et minutt. Mye å se og lære fra, skriver Zingano, som har tidligere uttalt at hun selv kunne tenkt seg å møte den fryktløse “Cyborg” i ringen.

– Cyborg gjorde dette veldig smart. Gratulerer til den nye mesteren, twitrer han.

Michael Bisping vs George St. Pierre offisielt bekreftet

Og som de fleste har fått med seg, har vært mye frem og tilbake når det kommer til hvem som skal møte den tidligere UFC-legenden George St. Pierre. UFC-sjef Dana White har tidligere uttalt at mellomvekt-tittelholder Michael Bisping vil være motstanderen.

Tyron Woodley vs Demian Maia. Woodley vant over Maia natt til søndag, men UFC-sjefen var ikke begeistret over presentasjonen til weltervekt-mesteren.

I en pressekonferanse før UFC 214 var det avklart at St. Pierre vil møte weltervekt-tittelholder Tyron Woodley i stedet. Men etter Woodleys ’såkalte kjedelige seier’ mot Demian Maia lørdag kveld, bekreftet Dana White etter helgens arrangement at George St. Pierre vil offisielt møte Michael Bisping om tittelbeltet i mellomvekt-klassen likevel.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner