Er det verdt å se John Arne Riise sitt VM-program?

  • Home
  • Fotball
  • Er det verdt å se John Arne Riise sitt VM-program?

Vi i Toppkamp skal innrømme at vi var meget skeptiske da nyheten kom om at John Arne Riise skulle komme med sitt eget VM-show.

Sunnmøringen har de siste årene ikke har gjort seg spesielt bemerket med fotballrelatert stoff, men han er likevel ofte underholdende, dog av ulike årsaker. Vi bestemte oss likevel for å prøve å dytte vekk all skepsis og gi programmet hans, som slippes på Betsson sin blogg, en sjanse. Om du er nysgjerrige på hva dommen ble der det bare å lese videre!

Positivt første inntrykk

Programmet starter med at programleder Rasmus Wold gjør en kjapp introduksjon. Flere har kanskje fått med seg Wold på NRK i “pute-tv-programmet” Ramm, ferdig, gå! på fredagskveldene. Det var ikke et program som falt helt i smak hos oss, så vi er spente på å se hva vestkantgutten kan få til her. Rasmus tar med en gang styringen og virker komfortabel i rollen som programleder.

Etter introduksjonen ruller en fiffig liten vignett over skjermen. Deltakerne i programmet, som består av Lars Sivertsen i tillegg til de to vi allerede har nevnt, illustreres med det som best kan betegnes som en relativt morsom karikaturtegning. At det ikke akkurat er Leonardo da Vinci som er kunster her er tydelig, og vi fikk oss en liten latter av det relativt teite ansiktsuttrykket til showets stjerne, John Arne Riise, men vignetten setter samtidig en fin tone og viser at showet ikke tar seg spesielt selvhøytidelig.  Dette blir ytterligere bekreftet når Rasmus introduserer John Arne som kjent fra «Bama-reklamen med Erik Huseklepp». Vi lo godt av den, Rasmus! Pluss poeng der.

Rasmus Wold er tydelig komfortabel i rollen som programleder.

Lars Sivertsen er et fotballorakel

Selve showet starter med at panelet tar en kort runde hvor de diskuterer hva de tror VM har å by på og hvem de har troen på. Rollene er klare. Rasmus er ordstyrer og moromann, Lars Sivertsen skal komme med den faglige tyngden og John Arne står for spillererfaringen. Den første sekvensen her virker for oss litt stiv og innøvd, men etter hvert som gutta blir varmere i trøya og løsere i snippen begynner det å sette seg. Gutta skal ha for å melde relativt hardt når for eksempel Lars Sivertsen melder Messi som årets flopp. Modig, men får han rett? Det gjenstår å se.

Vi i Toppkamp har vært svake for Lars Sivertsen helt siden han var TV2-reporter og innom Premier League-studioet til samme kanal. De siste årene har vi ikke hørt så mye til rogalendingen, så det er godt å se han tilbake på skjermen, men samtidig er det tydelig at han har levd godt de siste årene. For han ser vel unektelig en del tyngre ut en sist? Samme det! Rogalendingen er en skikkelig fotballnerd, og både tørrvittighetene og de imponerende faktakunnskapene sitter løst. Det kan altså se ut til at Lars både bidrar med faglig og fysisk tyngde. Godt er det, for det sørger for en god balanse i programmet. Lars Sivertsen har glemt mer om fotball enn hva de fleste av oss husker, og i våre øyne er han et virkelig fotballorakel. Det beviser han når han kaster ut med nydelige funfacts om obskure spillere vi ikke hadde hørt om før!

For oss var det godt å se Lars Sivertsen tilbake på skjermen.

Riise bidrar også i dette segmentet med sine tanker. Si hva du vil om den tidligere Liverpool-spilleren, men enten du liker han eller ikke, kan ingen nekte for at han har en imponerende fotballkarriere å se tilbake på. Mannen fra Ålesund prøver seg heller ikke på de dype analysene og det tror vi han gjør klokt i, for da hadde han nok fort kommet på tynn is. Programleder Wold er også brukbart med på notene når redder Riise ut av enkelte situasjoner og setter en stopper for Lars sine potensielt endeløse monologer.

Segmentet avsluttes med at gutta avslører hvem de skal tippe på at blir toppscorer i VM og hvem som går helt til topps. God innputt om man har tenkt å sette samme spill selv!

Er programmet verdt å se?

Vi satte oss ned lave forventninger, men plutselig var rett over 20 minutter unnagjort. Første program var faktisk vesentlig mer underholdende enn det vi hadde trodd. Det er tydelig at alle har hver sin rolle, og som et samspilt lag blir det slått kompispasninger i øst og vest. Helt Manchester City-nivå er det nok ikke, men til å være første episode synes vi gutta kom godt fra det. Episode er ikke den mest modige, til tross for noen hårete spådommer tidlig i programmet, og gir gutta enda litt mer gass kan dette bli veldig underholdende!

Trioen overrasker positivt i første episode av VM-programmet.

Vil vi anbefale programmet? Ja, faktisk! For oss som ikke kan få nok av fotball er dette definitivt noe å følge med på gjennom VM. Om alle episodene er på samme lengde vil dette bli kort og greie episoder som det er mulig å se på vei til jobb, eller mens man gjør litt annet grovarbeid på porselenet. Vi ruller terningen til en sterk 4er, men vi tror gutta fort kan jobbe seg opp på en 5er når de får mer tid sammen.

Om du vil se episoden selv kan du trykke på denne linken.

 

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner