Jeg ser lys i enden av tunellen

Med fare for å bli historieløs i en alder av 26 år: nå går endelig verdens kjedeligste sportsuke mot slutten. Med mindre du har en sær fetisj for League One og League Two i England, iransk tredjedivisjon eller belgisk basketball går denne uka i glemmeboka fortere enn Bolt løper 100-metere.

Det har vært en uke der jeg har måtte godta å se en endeløs rekke med programmer som «Bloggerne», «Paradise Hotel» (jeg digger Paradise, men ikke si det til noen), oppussingsprogrammer og «Beat for Beat». Jeg har ikke hatt kontroll over fjernkontrollen så mye som en halvtime, og jeg har løyet på meg dårlig mage for å få sett noen gamle Harry Kane-mål og tuneller av Dele Alli på YouTube. Det har til en viss grad hjulpet mot abstinensene.

Det er dog lys i enden av tunellen. Vi nærmer oss en april-måned hvor jeg skal skrive navnet mitt i store, røde blokkbokstaver på den nevnte fjernkonrollen, kneppe opp alle mulige knapper på buksa, legge meg i vater på sofaen og se sport fra jeg kommer hjem fra jobb til hodet skal plasseres på Ikea-puta mi.

Personlig syns jeg de morsomste idrettene å se på TV er fotball, golf og sluttspill-hockey fra NHL. Seriespillet i NHL er for all del underholdende det også, men det skjer noe når lagene skifter til sluttspillmodus. Intensiteten er noe av det villeste jeg har sett på idrettsarenaer, og spillerne gir absolutt alt de har i hver eneste duell. Det er ikke snakk om at ribbeinsbrudd, kneskader eller vonde ankler skal ødelegge sesongen. Stanley Cup starter i midten av april, og det er ikke et sekund for tidlig.

Det er også klart for en av mine absolutte favoritter for året. Det skal spilles verdens gjeveste golfturnering når Masters går av stabelen på vakre Augusta første torsdagen i april. Selv om det ikke enda er klart hvorvidt Tiger stiller eller ikke, er det nok av godbiter å se frem til. Rory McIlroy blir skummel i sitt forsøk på sin første grønne jakke. Den langtslående nord-iren vant FedEx-cupen i fjor, og er kanskje verdens beste golfer som ikke har vunnet på Augusta-banen. Han får tøff konkurranse fra Dustin Johnson og Jason Day, og ikke minst puttemaskinen Jordan Spieth. Den unge Texas-gutten vant der i 2015 og hadde full kontroll frem til hull 12 i fjor. Spieth ledet med fire slag og resten av feltet hadde gitt opp, helt til han slo to baller i vannet og én i bunkeren på et par 3-hull. Det kostet for mye, og det ble til slutt en andreplass bak engelske Danny Willett. Paradoksalt nok var det nettopp Spieth som måtte overlevere jakken til Willett, i og med at han vant året før.

23-åringen har med andre ord nok å revansjere.

April er i aller høyeste grad også måneden for fotballelskere. Det er kvartfinaler i Champions League, det er monsteroppgjør i semifinalene i FA-Cupen i England og Eliteseriestart i Norge. For ikke å nevne at vi kommer til å se ganske tydelige konturer på hvem som tar topplasseringene i de store ligaene rundt om i fotball-Europa.

Kjør!

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner