– Jeg lot henne bokstavelig talt knekke armen min i to

  • Home
  • MMA
  • – Jeg lot henne bokstavelig talt knekke armen min i to

Den tidligere tittelholderen i UFCs bantamvekt-divisjon, Miesha Tate, ser på den intense rivaliseringen mellom hun og Ronda Rousey som en velsignelse for kvinnedivisjonen. Hun avkrefter ikke lysten på en triologi-kamp.

– Jeg føler jeg var velsignet med en rival som Ronda Rousey. Uten oss to var det ikke nok. Hun var ikke nok kun med seg selv, og jeg var definitivt ikke nok kun med meg selv, forteller en åpenhjertig Miesha ”Cupcake” Tate i et nylig intervju med mmajunkie.com.

Tate var tittelholder i 61 kg-divisjonen i 2016, etter hun vant over Holly Holm med en ’Rear Naked Choke’. Noen måneder etter tapte hun tittelbeltet mot Amanda Nunes, som er nåværende tittelholder per dags dato.

Miesha Tate la hanskene offisielt på hylla og pensjonerte seg i november i fjor, etter at hun tapte mot Rachel Pennington under UFC 205.

Rivaliseringen etablerte kvinnedivisjonen

Ifølge Tate var det intense konkurranseinstinktet og rivaliseringen mellom hun og Rousey under Strikeforce i 2012, som gjorde at UFC-sjef Dana White ønsket å etablerte en divisjon for kvinner i UFC.

– Det var kampen vår i Strikeforce som fikk Dana White og Lorenzo Fertitta (tidligere administrerende direktør i UFC, journ.anm.) til å si: ”Wow, kanskje UFC kan ha en divisjon for kvinner, fordi disse to var konkurransedyktige”, forteller hun under intervjuet.

Miesha Tate mimrer tilbake til den intense Strikeforce-kampen der hun tapte både kampen og nesten en arm mot Ronda Rousey.

– Det var mye action. Det var intens konkurranse, til og med på slutten nektet jeg å gi meg. Jeg lot henne bokstavelig talt knekke armen min. Det var fordi jeg var så sta og ønsket ikke gi opp, mimrer hun.

– Det hele startet fordi kampen var så jevn og omstridt. Det var en god kamp. Og tror alt dette er en stor del av grunnen til det faktisk er fire kvinnedivisjoner i dag, fortsetter hun.

Trilogi-kamp mot Rousey?

”Cupcake” klargjør at hun ikke ønsker å kjempe mot verken Ronda eller noen andre, men hun innrømmer likevel at om hun skulle gått ut av pensjonen og hatt den store gløden for å gå inn i ringen igjen, er Rousey den eneste hun har uferdige forretninger med, ifølge mmajunkie.com.

Hun understreker at en slik kamp mest sannsynlig ikke er mulig i dag, ettersom hun er fast bestemt på å fortsette med pensjonen. At Rousey returnerer tilbake i ringen etter det sjokkerende tapet mot Holly Holm i 2015 og Amanda Nunes i fjor, er også usikkert.

– Når Holly Holm kjempet mot Ronda Rousey, var det egentlig meningen det skulle være min kamp. Jeg forberedte meg til den, og det funket ikke for meg, men det gjorde for Holly. Men jeg var klar og forberedt på at en tredje kamp med Ronda Rousey skulle skje, forklarer hun.

– På dette punktet tviler jeg sterkt på at det noen gang kommer til å bli virkeliggjort nå. Jeg vet at hun er forlovet med Travis Browne (UFC fighter, journ.anm.), og hun vil sannsynligvis starte en familie. Hvem vet om hun vil returnere tilbake? Og jeg har absolutt ikke noe ønske om å komme tilbake heller, fortsetter hun.

Ønsker ikke vennskap med Ronda

Rousey er kanskje en av verdens mest anerkjente kvinnelige atleter og best betalte kvinne-fighter i UFC. Hun vant bronsje for USA i sporten judo under OL i Beijing i 2008, og forsvarte tittelen som UFCs bantamvekt-mester seks ganger – noe som er rekorden i kvinnedivisjonen hittil.

Til tross for Rondas imponerende bakgrunn, lot ikke Tate seg skremme av dette. Det var mer Rouseys personlighet hun følte seg truet av.

– Det går helt fint for meg å ikke like Ronda Rousey som person. Jeg respekterer henne enormt som idrettsutøver, der er hun fantastisk. Men som person, ikke like mye. Vi kommer ikke til å ha kaffe på Starbucks med det første, forklarer hun humoristisk.

– Og når du har noen som kjemper i divisjonen din, som begynner å prate dritt til deg, tenker du: ”Wow, førsteinntrykk. Hvem i helvete er du? Uhøflig”. Det var mitt førsteinntrykk. Det satt meg ut og hun likte ikke hva jeg hadde å si tilbake, avslutter hun.

Comments

comments

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner