Januarvinduet: Sjekk storklubbenes handleplaner

  • Home
  • Fotball
  • Januarvinduet: Sjekk storklubbenes handleplaner

Vi er halvveis inne i januar, og det beryktede og kjente januarvinduet er drøye to uker unna å stenge. Januarvinduet blir ofte brukt av klubbene til å handle spillere der de trenger forsterkninger inn mot en tøff og spennende sluttspurt i Premier League, der det knives om Champions League-plasser, nedrykk og millioner av kroner, avhengig av hvilken plass laget havner på.

I tidligere år har spesielt de største engelske klubbene brukt store summer på både stjernekjøp og panikksigneringer. Luis Suarez kostet for eksempel mindre da han kom fra Ajax til Liverpool (22,5 millioner pund), enn det Darren Bent gjorde da han kom til Aston Villa fra Sunderland i 2011 (24 millioner pund). Andy Carroll kostet Liverpool 35 millioner pund da han ble klar for klubben i januar 2011, mens Fernando Torres kostet Chelsea 50 millioner pund i samme vindu.

I denne saken tar vi en titt på fem av de største PL-klubbene og hvem/hvor på banen vi mener de bør forsterke seg i januarvinduet:

Manchester United:

Lenge så det ut som om det var Manchester City som var i førersetet om å signere Alexis Sánchez fra Arsenal, men nå har også United kastet seg inn i kampen om signaturen til chileneren. Det er nærmest 100 % sikkert at Sánchez ikke spiller for Arsenal om to uker, og Jose Mourinho og co skal være i front for å signere den hurtige teknikeren. Han kan danne en fryktinngytende spissduo med Romelu Lukaku, eller vil Mourinho heller bruke han på kanten i en 4-2-3-1? Det går sterke rykter i engelske medier om at United står klare til å tilby Sanchez hele 350 000 pund – i uka. Galskap?

Verdien er kanskje ikke helt der, men vi kan likevel prøve et spill på Sanchez til United til 1.29 i odds hos NordicBet.

Manchester City:

City gikk på sitt første tap for sesongen da de røk 3-4 mot Liverpool søndag kveld, men syntes ikke det er grunn til at varsellampene skal blinke så voldsomt for Pep Guardiola. De har solid dekning på samtlige posisjoner og ser fortsatt ufattelig sterke ut. Det har gått ymse rykter om at Harry Maguire har vært ønsket til en sum på rundt 50 millioner pund, men det er kun løse rykter og ikke noe veldig håndfast. Enda. Også Jonny Evans, Samuel Umtiti, Inigo Martinez og Leonardo Bonucci har vært smålig ryktet til City.

Det er ellers lite som er ryktet inn og ut av de lyseblå Manchester-portene, og det er kanskje like greit, med tanke på deres enorme form? Alexis Sánchez var nære en City-overgang, men ryktene har roet seg kraftig de siste dagene etter at United er den heteste kandidaten til å signere chileneren.

Arsenal:

Med Alexis Sánchez ut, Mesut Özil som ikke har levert på et skyhøyt nivå, og en Alexandre Lacazette som ikke har innfridd forventningene som fulgte med da han signerte for klubben fra Lyon i sommer, trenger Arsene Wenger sårt en ny forsterkning på topp for Arsenal. Pierre-Emerick Aubameyang linkes sterkt til klubben, en overgang det fort kan lukte svidd av. Sky Sports-ekspert Guillem Balague har stor tro på at denne overgangen går gjennom, og Aubameyang har vært inn og ut av troppen til Dortmund denne sesongen. Senest i helgen var han utelatt fra Dortmund-laget som møtte Wolfsburg, og grunnen av “av disiplinære årsaker”. Kan ikke tro annet enn at hans tid i Dortmund er forbi. Kan han skyte Arsenal tilbake til Champions League-plass, etter flere røffe kamper for Wengers menn? Prisen skal være rundt 55 millioner pund, i følge Balague. 1.65 på at Aubameyang havner i Arsenal? Ja, den kan likes!

Tror hvert fall ikke Özil forlater Arsenal dette vinduet. 1.12 i odds er lite, men det kan kombineres med andre overgangsspesialer! 

Chelsea:

Klubben linkes til Andy Carroll (!), selv om de har både Alvaro Morata, Michy Batshuayi og flere spennende unggutter som er up-and-coming. West Ham har, i følge engelske aviser, satt en prislapp på Carroll på rundt 35 millioner pund. Er det verdt det, når de har unge og lovende Morata på topp i en 3-5-1-1, eller 3-4-3-variant hvor spanjolen er førstevalget? Likevel er fire strake uavgjorte ikke et godt tegn for Contes menn, og spesielt i siste kamp mot Leicester var de svake hjemme på Stamford Bridge. Kanskje de trenger konkurranse på spissplass, men er Carroll det rette valget? Tvilsomt, i følge undertegnede. Verdt å merke seg er at Chelsea visstnok skal ha kastet seg inn i kampen om Alexis Sánchez. Du får 6 i odds på Sanchez til Chelsea hos NordicBet.

David Luiz har vært ute i kulden hos Conte og fått lite med spilletid de siste kampene, men har sett lite konkret interesse fra andre klubber for brasilianeren. 1.40 i odds på at han blir værende i Chelsea kan prøves med en liten skilling!

Liverpool:

Hva er oppskriften til å slå Manchester City? Selge Phillipe Coutinho! Det viste hvert fall Liverpool mot City søndag, da de vant 4-3 og vartet opp med skikkelig festfotball til tider. Emre Can har vært god for Liverpool denne sesongen, men er en free-agent til sommeren og ryktes sterkt til Juventus. Det er et stort tap for klubben, mener Gary Neville, og det er vanskelig å være uenig med den tidligere United-backen.

Daniel Sturridge er noe ute i kulden i Liverpool, men med få andre spissalternativer og få annet snacks på spissplassen i Liverpool, har vi troen på at han blir i Liverpool ut sesongen, hvert fall. 1.80 i odds hos NordicBet sier vi ja takk til!

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner