Jack Hermansson imponerte i Mexico – Vant med “ground-and-pound”

  • Home
  • MMA
  • Jack Hermansson imponerte i Mexico – Vant med “ground-and-pound”

Jack “The Joker” Hermansson dominerte ringen under UFC Mexico lørdag, da han vant med en teknisk knockout i første runde mot Brad Scott. Nå er han klar for større motstand fra UFC-kollegene i toppsjiktet.

– Jeg følte meg veldig bra, og jeg visste at bevegelse var nøkkelen når kampen foregikk stående. Da han skulle gjøre avstanden mindre mellom oss, fikk jeg sjansen til å ta ham ned på bakken, forteller Betsafe-ambassadør, Jack Hermansson, i et intervju med MMAJunkie.com etter seieren.

Selvsikker på vinnerlykken

Motstanderen Bradley Scott fra Storbritannia hadde aldri tapt en kamp i UFC, fram til lørdag kveld. Svensken var selvsikker på at han kom til å vinne i Mexico og forutså kampen med en “ground-and-pound” da Toppkamp snakket med ham før Mexico-kampen fant sted.

– Jeg visste det ville bli vanskelig om kampen kun skulle foregå stående, men jeg er også selvsikker på meg selv stående. Når vi kom til halve runden, skulle jeg få ham ned i bakken og gjøre meg ferdig der. Det er noe vi planla hele veien, sier han i presseintervjuet lørdag kveld.

Her dominerer Jack Hermansson over motstanderen Brad Scott under UFC Mexico natt til søndag.

Jeg vil bli den beste i verden, det er nok det du kan forvente.

– Han er en tøff fyr og jeg synes han var en verdig motstander. Og jeg tror ikke han fikk noen varige skader av kampen, fortsetter han.

Hermansson har nå vunnet to kamper på rad med tre måneders mellomrom – under UFC Stockholm i mai mot Alex “The Spartan” Nicholson, og lørdag mot Brad Scott i Mexico City. Han innrømmer at nøkkelen til suksessen handler om den mentale kampen, like mye som den fysiske.
– Jeg tror nok det er mitt mentale plan som tar form. Når jeg har alt på plass her oppe, vil jeg bli den beste i verden. Det er nok det du kan forvente, sier han med et bredt smil og peker mot hodet.

Hermansson mot Nicholson under UFC Stockholm tidligere i år.

Lysende kampsport-karrière

29-åringen fra Uddevalla i Sverige har hittil en stilling på 16-3, og ble kåret som nummer ni under den offisielle listen til den europeiske mellomvekt-rangeringen i MMA for to år siden. Jack Hermansson kan skryte av å være tidligere mester i den britiske kampsportorganisasjonen Cage Warriors. Nåværende UFC-fightere som Conor McGregor og Joanna Jedrzejczyk har også deltatt i Cage Warriors før de ble signert av “The Ultimate Fighting Championship”.

Tidlig i MMA-karrieren holdt Jack Hermansson tittelbeltet i Cage Warriors innenfor 84-kg klassen.

“The Joker” hadde også en kort karrière innenfor en annen kampspororganisasjon, Bellator, før han kom inn i UFC. Til daglig bor svensken i Oslo og trener under Frontline Academy – sammen med andre betsafe-ambassadører som UFC-kollega Emil “Valhalla” Meek, Kenneth Bergh og Mohsen Bahari. Den store drømmen er å en dag bli tittelholder i mellomvekt-klassen.

– Jeg trives med å dra på treningssenteret til daglig og har en kjærlighet for sporten. Jeg ønsker å være god i alt og være den dype fighteren jeg selv liker å se på og ser opp til. Være teknisk flink på alle områder. Jeg vil gå mot tittelen, den som er best i verden i min vektklasse. Det er min drømmekamp, fortalte han i et tidligere intervju med Toppkamp.

Ønsker å slåss under stor-event

Etter den ferske seieren, ønsker den fryktløse jokeren større motstand i ringen. Hans neste mål er å få slåss under den store nyttårs-eventet til UFC.
– Akkurat nå kunne jeg tenkt meg å slåss under nyttårs-eventet i desember. Det ville vært perfekt for meg, avslutter han glisende.

Det ble ikke gjort et intervju med Brad Scott etter kampen 5. august i Mexico City. Personer som har fått en knockout i ringen får ikke bli intervjuet etter endt kamp, som er standard prosedyre i UFC.

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner