Ingen i UFC gjør det som Conor!

  • Home
  • MMA
  • Ingen i UFC gjør det som Conor!

UFC er underholdning fra A-Å, og helt først i det voldsomme alfabetet finner vi entreen. Kos deg med Toppkamps utvalgte walkouts!

MMA slår knock out på det meste av annen sport og idrett, hva gjelder underholdningspotensiale og maksnivå. Et godt UFC-kort er gaven som aldri slutter å gi, og som publikummer kan man trygt skru på ett hvert stevne og finne noe som leverer.

Enten det er “trash talken” i forkant eller Dominick Cruz sine break downs, totalpakken har noe å by på. Og da har vi ikke en gang nevnt selve kampen!

UFC

Inngangen

For mange er det først når lysene i arenaen dempes og den forventningsfulle summingen fra publikum drar seg til, at gåsehuden begynner å poppe. Du kan lukte spenning og testosteron gjennom TV-en. Nå er det like før. Det store oversiktsbildet klippes til bakken, og inn i gangen hvor fighterne står og girer seg opp. Det er klart for walkout.

Sport og musikk er svært gode underholdningsformer hver for seg. I UFC møtes de to kunstformene i – tidvis – perfekt forening. Liverpool, Celtic og flere andre klubber har sin ”You Never Walk Alone”, en sang som setter ramma for opplevelsen publikum har i vente. Og noen ganger, når musikk, fighter, lys og publikum treffer hverandre, kan en entré i UFC blir så utrolig mye mer enn bare en løpetur til oktagonet.

Toppkamps fem favoritter

Toppkamp har her samlet en topp fem av de mest gåsehudfremkallende, episke og ekstreme entreene UFC har spandert opp igjennom årene.

Shane Carwin – UFC 96

De aller fleste tungvektere er skumle, men så har du den lille klubben av beist som bare er større, og mer fryktinngytende enn resten av gjengen. Shane Carwin satt i styret i den klubben. Det var knyttet store forventinger til den godt over 120 kg tunge giganten da han på UFC 96 skulle møte Gabriel Gonzaga. Før kampen hadde Carwin en plettfri merittliste med 10 strake seire. INGEN av kampene hans gikk lengre enn første runde. Hva passet da bedre, enn å gå inn til oktagonet til tonene av Drowning Pools ”Bodies”.
Om låta satte en støkk i Gonzaga vites ikke, men Carwin dunket han uansett i kanvasen etter ett minutt og ni sekunder, og tok med det sin ellevte strake seier.


Anderson Silva – Pride 22

Ja,ja, dette skulle være en UFC-liste, men for en sportens aller, aller største, gjør vi et hederlig unntak. I UFC har han ofte gått ut til ”Ain’t no sunshine”, og den kunne fort funnet sin vei til lista vår. Hans beste entré må vi tilbake til tiden hans i Pride for å finne. Brasilianeren har aldri vært kjedelig i ringen, og har levert så mange høydepunkt at hvis du ber ti fans komme med sitt favorittøyeblikk med Anderson Silva, kan du få ti forskjellige svar. I følge Toppkamp er legendens entré til Pride 22 et absolutt ”must see” for enhver Spider-elsker.


Royce Gracie – UFC 3

Når vi først snakker om monarker av UFC og MMA, er det vanskelig å komme utenom navnet Gracie. Royce-klanen er noen av de aller viktigste aktørene i utviklingen av MMA som sport, og har lagt noen av de viktigste mursteinen i sportens grunnmur. Familien utviklet i sin tid BJJ, og introduserte den for verden. Hva var vel da mer passende, enn at hele klanen gikk sammen ut med Royce, da han møtte Kimo Leopoldo på det tredje UFC-stevnet.


Ronda Rousey

UFC har hatt mange konger, men svært få dronninger. Ronda Rousey har lagt hanskene på hylla, og vier tiden sin til wrestling. Likevel vil hun for alltid være en legende i sporten. Hun smiler bredt når hun gjester diverse talk shows, men når Rousey entrer arenaen er det med et blikk som kan skremme enhver til å bli sengevæter. Når den tøffeste dama i MMA går sin innmarsj, må det skje med den tøffeste dama i rock’n roll på anlegget; Joan Jett.

”A girl can do what she wants to do, and that’s what I’m gonna do”


Conor McGregor – UFC 189

Det er en krevende øvelse å ikke ha med Conor McGregor på en hvilken som helst toppliste i UFC-sammenheng. Denne er da heller intet unntak. McGregor er ire tvers igjennom, så da han skulle møte Chad Mendes under UFC 189, fikk han med seg en annen nasjonalskatt, for å gjøre den irske festen komplett. Klikk play, len deg tilbake og la nakkehårene reise seg.

Tags:

Skrevet av: Vegard Sørholt

banner