– Hvem hadde trodd at disse lagene skulle møtes?

Det er vanskelig å tro på noen som sier at de forutså Liverpool-Roma i den ene semifinalen i denne utgaven av Champions League. Ja, Liverpool har vært gode i hjemlig liga og til tider vartet opp med festfotball mot de beste lagene i ligaen. De har uten tvil en av de beste spillerne i verden akkurat nå i Mohamed Salah. Roma er ikke blant den øverste eliten i Serie A denne sesongen, da de har slitt med å komme opp i rygg på Juventus og Napoli. 

Likevel er det disse to lagene som møtes til en Champions League-semifinale i et oppgjør som både skal spilles på Anfield og Stadio Olimpico. I den andre kampen møter Real Madrid Bayern München. To lag som mange hadde regnet med skulle være i en CL-semifinale. Men Liverpool og Roma? Ikke Juventus, ikke Barcelona. Ikke Manchester City, ikke PSG. Liverpool og Roma. Jeg skal ikke ta noenting fra disse to lagene, men det er ikke mange som hadde spådd den semifinalen for åtte-ti måneder siden. Mirakler har skjedd nylig som taler i favør Roma.

Gratulerer til Liverpool og Roma, som på mektig vis slo ut hhv. Manchester City og Barcelona i hver sin kvartfinale. Vi skal i denne saken ta en titt på begge lagenes form de siste ukene, hvordan de kom seg til semifinale, og ikke minst – et par-tre oddstips. Det er til informasjon tyske Felix Brych som har fått æren av å dømme dette oppgjøret.

Se også: John Arne Riises tanker om kampen i kveld

Liverpool skal nå spille sin tiende semifinale i Champions League-sammenheng, men det er en god stund siden sist. Vi må tilbake til 2009-10 for å finne sist de var så nære en finale – da møtte de Atletico Madrid og tapte på bortemål (2-2) over to kamper.

Liverpool ser ut til å score for moroskyld så langt i Champions League. 33 mål på ti kamper er et høyere snitt enn Real Madrids 41 mål på 13 kamper fra 2013/14-sesongen. Det er for øvrig Barcelona som har rekorden (46 mål på 16 kamper).  Liverpool slo overraskende ut Manchester City i kvartfinalen etter en vanvittig hjemmekamp på Anfield, hvor de maltrakterte City og ledet 3-0 tidlig i den første omgangen. Det ble også sluttresultatet, og selv om City scoret først hjemme på Etihad, endte det til slutt 5-1 sammenlagt etter at Liverpool snudde det i Manchester og vant 2-1.

I hjemlig liga står de med fire poeng på de siste to kampene etter 3-0-seier over Bournemouth og uavgjort 2-2 mot West Brom nå senest på lørdag. Helt sikkert veldig godt for Jürgen Klopp å få tilbake Danny Ings, som scoret det første målet mot WBA på lørdag. Ikke like godt for han å se at laget gikk fra å lede 2-0 til å slippe inn to mål på tampen av 2.omgang, som gjorde at de tapte to poeng. De fire poengene på de siste to kampene gjør at de ligger på 3.plass, tre poeng bak United med en kamp mer spilt.

Dette er Romas første semifinale siden 1984 – da tapte de finalen – mot Liverpool – i Roma! Det var ikke mange som satt penga sine på at Roma skulle ta seg videre mot Barcelona i kvartfinalen før seieren var et faktum, og hvert fall ingen etter den første kampen på Camp Nou, som endte 4-1 til Barca. Men Roma viste enorm styrke hjemme på Stadio Olimpico, vant 3-0 og tok seg videre på bortemålsregelen. Edin Dzeko kommer til å bli viktig for Roma i denne semifinaleserien. Har virkelig levert i de største kampene den siste tiden, og viste for alvor det med å putte både hjemme og borte mot Barcelona.

De har spilt tre kamper i Serie A siden det eventyrlige avansementet mot Barcelona – og har tatt syv poeng på de tre kampene. Seier over SPAL og Genoa, og 0-0 mot Lazio. Ligger på 3.plass i ligaen med like mange poeng og spilte kamper som Lazio – 67 poeng og 34 kamper. Inter poenget bak – og husk: de fire øverste går direkte til Champions League og 5.plassen rett til Europa League.

Se opp for Mohamed Salah! Hvem andre? Mannen er jo i fyr og flamme om dagen. Toppnivået er skyhøyt og Liverpool kan fryde seg over å kalle han sin egen. Han ble kåret til Premier Leagues beste spiller denne sesongen, en pris han vant foran ligavinner og City-spiller Kevin de Bruyne. Salah, som spilte to år i Roma, har så langt scora åtte CL-mål denne sesongen, og i alle turneringer har han scoret i syv kamper på rad! Vi mener Salah er kapabel til å score hattrick i kveld og har funnet frem til en økt odds på 18 blank for at nettopp dette skjer i Beatles-byen i kveld. I tillegg har vi et par pitbuller ute på gressmatta i Dejan Lovren og Radja Nianggolan. Vi ser for oss en heksegryte der begge går av banen med gule kort foran returoppgjøret. Oddsen ligger på skrivende stund på 15 blank. At begge lag er kapable til å score i begge omganger finner vi også som et interessant spill hos Betsson. Denne ligger på 14.00 i odds og kan også anbefales. Alle tre spill med økt odds finner du ved å klikke her eller på banneren under.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner