Dette er Mikaela Laurén

Mikaela Lauren

Hun har tidligere blir fengslet for doping, og er kjent for komme med stygge, verbale slag. Til lørdag skal hun kjempe om verdensmestertittelen mot Cecilia Brækhus. Vi lar deg bli bedre kjent med Mikaela Laurén!

Mikaela Laurén er en av Sveriges fremste kvinnelige proffboksere, med en stilling på 29-4 og 13 knockouts hittil i karrieren. Hun er rangert som topp fire i den internasjonale veltervekt-divisjonen innen kvinneboksing.

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

Dopingtatt og fengslet

Den 41 år gamle svensken var tidligere landslagssvømmer i hjemlandet, og startet den tidligere lidenskapen allerede som treåring. I 2004 deltok hun i sommer-OL i Aten. Året etter ble hun tatt for oppbevaring av det ulovlige dopet anabole steroider, og dømt for grov doping- og våpenforbytelse. Mikaela Laurén måtte avbryte drømmen som profesjonell svømmer, men fikk oppnådd tre svenske rekorder og tatt 16 gullmedaljer før hun måtte legge opp.

Etter å ha blitt fengsel for oppbevaring av anabole steroider, måtte Mikaela helomvende livet sitt. Hun gikk fra OL-svømmer til profesjonell bokser.

Etter å ha sonet over ett år i fengsel for ugjerningene, flyttet Laurén til USA og utdannet seg til personlig trener. Det var her satsningen mot å bli profesjonell bokser startet for den fryktløse svensken.

Ble verdensmester året etter proffdebut

Mikaela Laurén trengte ny motivasjon etter at livsomstendighetene ga henne en knockout. Hun bestemte seg for å bli bokser, og hun skulle bli best i verden.

Mikaela kan skryte på seg flere gull og mesterskapstitler innen lidenskapene – fem verdensmestertitler i boksing og 16 gullmedaljer i svømming.

I 2009 gikk Laurén sin debut i proffboksing. Bare etter ett år som profesjonell tok hun verdensmestertittelen mot amerikaneren Jill Emery i veltervektdivisjonen for kvinner, arrangert av World Professional Boxing Federation (WPBF). Hun har også tatt tittelbelter i UBF (Universal Boxing Federation), UBO (Universal Boxing Organization) og WIBA (Women’s International Boxing Association). I tillegg til WBC (World Boxing Council)-tittel i superveltervekt.

Viaplay_PPV_Brækhus_Lauren

Hissig fiendtlighet

Laurén og Brækhus har tidligere vært sparringspartnere, men etter at 41-åringen tapte på knockout i syvende runde mot Norges boksefavoritt for syv år siden har svensken kun hatt èn tanke i hodet etter alle disse årene: En revansjekamp. Målet er å ta med tittelbeltene til Brækhus tilbake til Sverige.

Mikaela Laurén gikk sin andre proffkamp mot Cecilia Brækhus i 2010. Svensken tapte på knockout i syvende runde den gang, men lover heftig revansje i ringen til lørdag.

Etter hvert som söta bror knocket seg opp i veltervektrangeringen tok Team Sauerland, Cecilia Brækhus’ tidligere promotør, Mikaela Laurén under vingene i fjor. Dette har skapt et ekstremt konkurranseinstikt og en gnissende fiendtlighet mellom Laurén og Brækhus, som vi kjenner på i dag.

– Hun tok meg i runde syv da jeg bare hadde bokset ett år som proff. Jeg var urutinert, men nå har jeg bokset i ytterlige syv år. Det var en skam at hun ikke slo meg tidligere sist vi møttes. Jeg har gått 33 kamper, og flere av dem mot boksere som Cecilia har gått tiden ut med, mens jeg har klart å stoppe dem i runde tre og fem. Om noen er blitt sterkere siden sist, er det meg. Jeg har flere knockout enn hun har, sier svensken i et intervju med NTB onsdag.

[sportsbook id=”4015″ title=”Braekhus Lauren 1″]

Lurer du på hvor du kan se fighten lørdag, klikk her!

Les også: Cecilia Brækhus om motstanderen: – Hun skal knockes ut!

Les også: Dette er Brækhus’ heftigste knockouts

 

Hvordan tror du lørdagens kamp vil ende?

Betsafe tilbyr spennende spill på kampen mellom de slagkraftige bokserne! Skulle Brækhus vinne på knockout, teknisk knockout eller diskvalifisering, får du 1.85 ganger pengene. En generøs sum med tanke på den hissige stemningen mellom erkefiendene!

 

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner