Hva tenkte Chelsea da de solgte Nemanja Matic?!

Matic og Chelsea - overgangsvinduet

Toppkamp har tatt på seg oppgaven med å se på de viktigste sommerovergangene for de seks største klubbene i Premier League. Vi skal kåre overgangsvinneren og overgangstaperen. Vi triller terningen og har kommet frem til Chelsea. Det er nå de blå i London som skal under lupen. I vår første artikkel fikk bynabo Arsenal slakt og terningkast to. Kan Conte glede seg over et bedre terningkast?

Kjøpsbonanza for de blå

For Arsenal sine blå naboer i London var overgangsvinduet vesentlig lystigere. Chelsea var seg selv like å slengte pundsedler rundt seg. Flest lapper med engelske dronningen på var det Real Madrid som fikk inn på konto. Champions League-vinneren solgte superspissen Alvaro Morata til Chelsea for omtrent 550 millioner kroner. Spanjolen, som ikke trenger noen videre introduksjon, har allerede startet strålende i London. Etter en svak debut i Charity Shield-kampen mot Arsenal har spilleren virkelig fått sving på sakene. Bli ikke overrasket om spanjolen blir å finne helt i toppen på toppscorer listen etter årets sesong. 24-åringen scoret i fjor 15 mål på 14 kamper fra start for Real Madrid i La Liga. Det må likevel nevnes at han kom inn hele 12 ganger. Det holdt til 7.17 på WhoScored sin spillerbørs.

På overgangsvinduets siste dag byttet Danny Drinkwater Leicester ut med London. Rundt 350 millioner kroner måtte Chelsea ut med for engelskmannen. For mange fremstår nok overgangen som meningsløs. Selv om Drinkwater er en dyktig spiller holder han ikke nivået til å spille seg inn i elleveren hos Chelsea. Sannheten er nok at han først og fremst ble kjøpt fordi han er engelsk. Vi tror altså ikke at Drinkwater kommer til å få fryktelig mye spilletid for Chelsea, men vi klandrer han heller ikke for å ønske å fylle lommeboka smellfeit på benken. Kanskje kan han klubbyttet sikre han en ny Premier League-tittel også. Den sjansen kommer ikke igjen i Leiceister. Som stallfyll er Danny Drinkwater en god signering for Chelsea. Selv om overgangssummen er i høyeste laget.

En som derimot kan vente seg mye spilletid er den tyske midtstopperen Antonio Rüdiger. Han har startet de tre første kampene for Chelsea denne sesongen. Han var en nøkkelspiller for Roma som kjempet helt til siste slutt om Serie A-gullet forrige sesong. Tyskeren spilte 25 kamper fra start for italienerne. På de 25 kampene ble det 7 gule kort på hardhausen. Han har startet på lignende vis i Chelsea. På tre kamper har det blitt to gule kort. Om Antonio får luket bort de unødvendige kortene kan han bli en dominerende spiller i Premier League i årene som kommer. Bare 23 år gammel har han sine beste år foran seg. På sikt er vi sikre på at Rüdiger blir en bauta i hjertet av Chelsea sin forsvarsrekke.

En annen som fant veien til London rett før overgangsfristen var Davide Zappacosta. Den italienske forsvarsspilleren er nok et ukjent navn for anglofile nordmenn, men hadde en meget god sesong for Torino i fjor. Høyrebacken er tiltenkt et rolle som utfordrer om en plass på vingbacken. I fjor startet italieneren 25 kamper for Torino. På de kampene scoret han ett mål og var nest sist på ballen fem ganger. Det holdt til 6.91 på WhoScored sin spillerbørs. Selv om Zappacosta ikke er det navnet som får blodpumpa i høygir hos de fleste kan han fort bli et spennende bekjentskap. Conte har tidligere vist at han kan få hvem som helst til å se ut som en verdensklassespiller på vingbacken. Det var ikke mange som viste hvem Marcos Alonso var når han kom fra Fiorentina. Har Antonio Conte igjen funnet gull i Serie A?

Antonio Rudiger og Alvaro Morata

Nok en spennende spiller som kommer til å tre på seg den blå drakten i årets sesong er Tiemoué Bakayoko. Fransk-ivorianeren var en viktig brikke for Monaco som overrasket Fotball-Europa med blendende spill forrige sesong. Spilleren er et fysisk beist som spiller i en defensiv midtbane rolle. For Monaco scoret han to mål i Ligue 1 i fjor. På 25 kamper ble 23-åringen belønnet med 7.27 på WhoScored sin spillerbørs. Nå skal kjempetalentet ta over Nemanja Matic sin midtbanerolle i Chelsea. Det er enorme sko å fylle for en unggutt som ikke har spilt på det høyeste nivået mer enn en drøy sesong.

Et uforståelig salg

Det bringer oss over på Chelsea sine viktigste spillersalg. Salget av Nemanja Matic fremstår for oss i Toppkamp som uforståelig. I fjor var serberen en nøkkelspiller for Chelsea i sesongen som endte med gull. Nå skal han spille for Chelsea sin kanskje største konkurrent om Premier League-troféet, Manchester United. Spilleren byttet klubb for cirka 400 millioner kroner. En sum som virker lav når du selger til en direkte konkurrent. Dette salget alene er nok til at Chelsea trekkes et helt øye på terningen.

Det har også vært mye styr rundt lagets toppscorer fra i fjor, Diego Costa. Spilleren er nå i streik og nekte å spille mer for Chelsea. De siste nyhetene vil ha det til at klubben er i ferd med å saksøke spilleren om han ikke kommer tilbake for å trene med laget. Diego Costa er en klassespiller som Chelsea har bruk for. At han ikke lenger er tilgjengelig for Antonio Conte selv om har en klubbens eiendom er en kraftig svekkelse.

Ellers har Chelsea kvittet seg med mye daukjøtt i stallen. Nathan Aké, Juan Cuadrado, Asmir Begovic, Bertrand Traoré og Christian Atsu er de mest profilerte navnene som har forlatt London-laget. Det må sies at Chelsea har fått godt betalt for spillere de ikke hadde mye behov for. God butikk av eier Roman Abramovich.

Chelsea har også sendt noen spennende unggutter på lån. Ruben Loftus-Cheek skal denne sesongen spille for Crystal Palace, mens den enda mer lovende engelskmannen Tammy Abraham spiller i Swansea. Den 19-årige spissen har startet i alle de tre kampene laget fra Wales har spilt til nå. I prosessen har han også scoret ett mål. Det virker som et godt trekk av Chelsea å la de engelske ungguttene få spilletid ved å sende de på lån til to andre klubber i Premier League.

Salget av Nemanja Matic koster Chelsea toppkarakter

Alt i alt har det vært et godt vindu for Chelsea. De har kjøpt klokt og fremtidsrettet. Utlånene av de av ungguttene viser også at det tenkes langsiktig på Stamford Bridge. Likevel får Chelsea kraftig trekk for overgangssagaen rundt Diego Costa, og det uforståelige salget av Nemanja Matic. Vi er ikke sikre på om toppnivået denne sesongen er bedre enn hva det var forrige sesong. Toppkamp-redaksjonen tror at både Costa og Matic, per dags dato, er bedre spillere enn Morata og Bakayoko, men at duoen på sikt vil vise seg å være strålende signeringer for Chelsea. Derfor ender vårt terningkast på fire.

Terningkast overgansvinduet

Er du enig i vår vurdering? Neste lag ute er Liverpool FC.

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner