Hva skjer med Conor McGregor?

Conor McGregor opponent

Han har ikke blitt sett i oktagonet siden han ble UFCs første double champion i 2016, likevel er Conor McGregor stadig aktuell. Hva blir lettvektmesterens neste trekk?

At McGregor tjente 100 millioner dollar på å bokse mot Floyd Mayweather var det beste som kunne skje han selv, men muligens det verste som kunne skje UFC og hans fans. Nå nyter han luksuslivet, og føler nok ikke nevneverdig press for å returnere til buret. Kan vi egentlig klandre han for det?

McGregor: – I break peoples faces for money and bounce

Visst er Conor en strålende fighter. Ingen bør tvile på det. Mange av “The Notorious” sine utsagn tyder likevel på at han er med i MMA-gamet først og fremst for å bli rik. Det har han utvilsomt blitt, og da spørs det hvor stor McGregors motivasjon er for å bli stengt inn i et bur med “trained killers”, for å sitere Joe Rogan.

Skal vi tro UFC-president Dana White og Conors hovedtrener John Kavangh, virker det ikke helt håpløst at iren trer inn i buret igjen. Med McGregors tilsynelatende skyhøye pengeforbruk, vil uansett et par bunnsolide lønningsdager fra UFC komme godt med. Han poster også regelmessig bilder fra trening på Instagram, og ser ut til å være i form.

Hvem møter McGregor?

Tony Ferguson og Khabib Nurmagomedov skal slåss om det offisielle tittelbeltet i lettvekt ved UFC 223 i april. Dette betyr etter alle solemerker at McGregor mister beltet sitt så fort denne kampen er over. Det er ikke sikkert at dette bekymrer iren altfor mye. Han har aldri forsvart en tittel tidligere, og han hopper nok rett inn i ny tittelkamp mot vinneren hvis han skulle bestemme seg for å returnere i august/september.

Vi kan med en gang avklare at McGregor ikke behøver å tenke altfor mye på motstanders kjendisstatus og titler når han skal gå sin neste kamp. Conor sitt navn kommer i seg selv til å generere massiv interesse uavhengig av motstander og eventuelle titler.

Iren har vært aktiv på sosiale medier i det siste, og vi tar en titt på om hans neste motstander kan tydes ut fra postene hans.

Nate Diaz?

Nate Diaz og McGregor er rivaler, og har to svært underholdende kamper bak seg. Sist kamp fant sted i august 2016. Da vant McGregor via splittet dommeravgjørelse, og begge to var ivrige på å gjøre det en tredje gang. Om bildet under kun skal tolkes som mimring eller om det er et indirekte tegn på at Diaz er nestemann, vites ikke. Intervju, pressekonferanser og kampen i seg selv hadde uansett blitt meget underholdende. Vi henger ikke med hodet om dette blir neste.

A real elbow in a real fight.

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

Det kjedeligste alternativet

Floyd Mayweather har i det siste snakket om å prøve seg i UFC, og da er det åpenbart at McGregor er hans yndede motstander. McGregor og Mayweather har begge kommet med stikk mot hverandre på Twitter i det siste. Boksing og MMA er to vidt forskjellige verdener, og det er vanskelig å se for seg at denne kampen hadde blitt kompetitiv. Joda, den ville sikkert solgt masse pay-per-views og gjort begge to enda rikere, men McGregor hadde sannsynligvis vunnet kampen lett. Vi ønsker spenning, og sier nei takk til dette alternativet.

Boo

A post shared by Conor McGregor Official (@thenotoriousmma) on

McGregor vs. Holloway 2?

McGregor beseiret den nåværende fjærvektsmesteren da han klatret på rangstigen i samme divisjon helt tilbake i 2013. Da var Max Holloway bare guttungen, og han har ikke tapt siden den gang. H0lloway dominerer for øyeblikket fullstendig i fjærvektsdivisjonen, og han har blant annet slått ut legenden José Aldo to ganger. Det virker sannsynlig at han kommer til å forsvare beltet sitt et par ganger til, men Holloway har flørtet med tanken om å gå opp til lettvekt. McGregor og Holloway er to fightere i verdenstoppen, og dette hadde kunnet blitt en svært god kamp. Det virker uansett ikke som at det er det første noen av de to prioriterer.

Vinneren av Ferguson vs. Khabib

Både McGregors største hatere og fans virker å være enige om én ting: Han bør forsvare den fordømte tittelen sin. Dette ser ut til å være for sent nå, men om han forsøker å ta tittelen tilbake mot vinneren av denne kampen, vil det være et fint plaster på såret.

Dette alternativet gir mening sportslig sett, da både Ferguson og Khabib er topprangerte fightere i lettvektsdivsjonen. For Conors “MMA-arv” gir det også mening. Uansett hvem som vinner, vil kampen bli svær og ha en reell sjans til å slå pay-per-view-rekorden McGregor selv satt i 2016 (1,6 millioner solgte). Det eneste minuset er at både Ferguson og Khabib har ekstreme ferdigheter, og virkelig har en mulighet til å slå McGregor. Her kan den notoriske iren virkelig vise hva han er laget av!

Vi håper Conor returnerer til oktagonet snarest, forhåpentligvis i løpet av 2018. Hvem håper du han møter?

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner