– Hun vet ikke hvor sterk jeg er

  • Home
  • MMA
  • – Hun vet ikke hvor sterk jeg er

Rose Namajunas får sjansen om tittelkamp og har i den anledning kommet med et par stikk i mediene til stråvektmesteren. Noe som ikke ble tatt imot positivt hos Joanna Jedrzejczyk, UFCs tittelholder i stråvektklassen. – Jeg skal vise henne hvem som er den ekte mesteren, sier den polske fighteren.

Tekst: Damares Stenbakk

Polske Joanna Jedrzejckzyk har drevet med muay thai i over ti år og er tidligere muay thai-mester. Hun har forsvart stråvekttittelen fem ganger, sist gang 13. mai mot brasilianske Jessica Andrade under UFC 211. Den polske mesteren dominerer 52 kilos-divisjonen og er hittil ubeseiret i UFC-karrieren, med en stilling på 14-0.

Vil ta beltet fra mesteren

UFC-sjef Dana White bekreftet allerede i april at Rose Namajunas får sjansen om en tittelkamp, etter at hun vant mot Michelle Waterson med en ’Rear Naked Choke’ i andre runde under UFC on FOX 24.

– Hun så fantastisk ut i kveld. Hun tror hun er klar for en tittelkamp, og jeg er enig med henne etter kveldens forestilling, sier White i en pressekonferanse etter at Namajunas dominerte Waterson.

Tidspunkt om en kamp mot Jedrzejckzyk er ikke offisielt avklart av UFC ennå, men Namajunas forteller hun er mer enn klar til å ta beltet fra den ubeseirede mesteren.

– Jeg har nettopp sluttet å bekymre meg så mye. Jeg har stoppet med å overanalysere ting, og har det bare gøy samtidig som jeg setter pris på livet mitt fordi det kunne alltids vært verre. Jeg tror denne seieren (mot Waterson, journ.anm.) setter meg mot en tittelkamp. Jeg skal kjempe, uansett hvem som vinner beltet, forteller hun til MMAJunkie.com under pressekonferansen.

Amerikaneren Rose Namajunas har en stilling på 9-3 i UFC og har en imponerende bakgrunn innenfor tradisjonell kampsport. Som 5-åring startet hun med taekwondo og gikk etter hvert over til å drive med både karate og jiu-jitsu. Etter hun fylte 16 år startet hun på kickboxing og MMA, i tillegg til bryting på videregående. I dag har hun sort belte i både taekwondo og karate, og brunt belte i brasiliansk jiu-jitsu.

Pinlig møte

Ifølge Sports Illustraded hadde ikke Namajunas noe pent å si om sin kommende motstander, og referer til et pinlig møte for en stund tilbake.

– Jeg tror hun var litt nervøs og synes det var pinlig da vi møttes for første gang. Hun prøvde å gi en klem og jeg så henne ikke med en gang, så jeg tok frem hånden min, men det ble en rar klemme-håndhilsning istedet.

– Deretter ble hun rar og gikk vekk, og jeg tror jeg luktet noe rart. Jeg er usikker på om hun slapp en fjert eller noe. Jeg vet ikke hva greia hennes er, men jeg vil selvfølgelig kjempe mot henne. Hun er tittelholderen og jeg respekterer henne, fortsetter hun.

Jedrzejckzyk responderer med at hun mener Namajunas undervurderer hvordan hun dominerer motstanderne i ringen.

– Hun vet ikke hvordan man skal håndtere mediene, og vet ikke hvor sterk jeg er. Om vi skal møte hverandre, møtes vi i ringen og da skal jeg vise henne hvem som er den ekte mesteren, sier hun.

– Folk blir gal når de får bedre eksponering og kan snakke med media. Folk blir gale, fortsetter hun.

Men til tross for at Jedrzejckzyk ser på amerikaneren som en truende motstander, mener den polske mesteren at Namajunas har de rette egenskapene til å en dag bli en mester.

– Jeg synes Rose er veldig talentfull. En dag vil hun nok bli en UFC-mester, men absolutt ikke i år, forteller hun med selvsikkerhet.

Namajunas har ennå ikke gitt respons til Jedrzejckzyks siste kommentar.

Comments

comments

Skrevet av: Atle Bjærsbo

banner