Historien bak Bodø/Glimts tannbørste

Oddsetternes tabelltips Eliteserien 2018: Bodø/Glimt på 13.plass.

Oppholdet i 1.divisjon blir som en svipptur å regne. Bodø/Glimt er tilbake på øverste nivå etter å ha valset over de fleste motstanderne på nivå to. Dermed er den gule tannbørsten tilbake der den hører hjemme – i Eliteserien.

Den dag i dag er den store gule tannbørsten fortsatt å se på Aspmyra og Glimts supporterklubb deler gledelig ut små gule tannbørster til motstanderens kaptein før hver hjemmekamp. For å vite hvorfor tannbørsten er et av de sterkeste symbolene på Nordlands stolthet, må vi tilbake til 70-tallet da Harald «Dutte» Berg dominerte i den gule drakten.

Av banen økte populariteten til klubben og den stadige økende supporterklubbens medlemmer møttes ofte før kampene. Disse sammenkomstene kunne vare lenge. I følge jubileumsboken i forbindelse med Glimts hundreårsfest i 2016, skrev forfatter Svein Lundestad at flere begynte å ta med seg tannbørster på disse møtene. Tannbørsten ble likevel ved en ren tilfeldighet et supportersymbol under en hjemmekamp i 2. divisjon på Aspmyra i 1974. Supporterleder Arnulf Bendixen fikk ikke orden på rekkene i supporterkoret, og ba da om noe til å dirigere med.

– Vi var noen ihuga tilskuere, og jeg var mest høgrøsta. Jeg trengte en taktstokk og fikk en tannbørste som en kamerat hadde i lomma til å dirigere med, sa Bendixen til NRK da Glimt lanserte sin egen tannbørste i 2009.

En representant fra tannbørstemerket Jordan så si snitt til å ta del i den nye gimmicken og kom med idéen om å lage en stor tannbørste til supporterkoret. Dette var opprinnelsen til det store kjennemerket til Glimt og lagets supportere.

Suverene i fjor – kamp for å overleve i år?

I 2018 skal Bodø/Glimt pusse tennene med de beste i klassen. Aasmund Bjørkan har gitt fra seg hovedtreneransvaret til assistenten Kjetil Knudsen. Laget har beholdt storscorer Kristian Fardal Opseth og kommer fra en sesong der de scoret 83 mål og vant 1.divisjon med 16 poeng ned til Start – og 19 poeng ned til Ranheim som rykket opp via kvalifisering. Likevel tror oddssetterne i NordicBet at Glimt vil få det tøft i returen til toppdivisjonen. Et forhåndstips med 13.plass og en vinnerodds på 200.00, viser at spillselskapet tror at Glimt vil være et av fire lag i den nederste sumpen.

Fotballklubben Bodø/Glimt

1.plass i 1.divisjon i fjor. Cupmester to ganger, sist i 1993.

Spillere inn:
Endre Kupen (Florø)
José Isidora (Almeria)
Zoran Popovic (Vozdovac)
Eirik Wollen Steen (Åsane)

Spillere ut:
Erlend Dahl Reitan (Rosenborg, lån avsluttet)
Daniel Edvardsen (Sandnes Ulf)

Slik ender Eliteserien 2018

1.
2.
3.
4.
5. Vålerenga – Derfor kalles Vålerenga for St.Hallvards menn
6. Brann – Frelseren fra Sotra
7. Odd Odds magiske åpning: «– Gi meg oksygen, Egil!»
8. Start – «– Der og da var jeg sikker på at vi snøt Start for gull»
9. Tromsø – «- Han er Norges svar på Pep Guardiola.»
10. Lillestrøm – Ingen vil slå LSK på dette i 2018
11. Haugesund – VIF-legenden skrev egentlig under for en annen klubb
12. Stabæk – Møsterbruket Stabæk
13. BODØ/GLIMT – 200 i odds
14.
15.
16.

Basert på oddslistene hos NordicBet.com. Nytt lag presenteres hver dag til og med fredag 10.mars.

 

 

 

Tags:
banner