Her er de tre heteste tradeobjektene i NBA

George Hill trade

Flere av NBA-lagene trenger noe friskt blod i laget for å hevde seg i sluttspillet (Ja, jeg tenker på dere, Cleveland Cavaliers). Flere spillere har vært ryktet både hit og dit de siste ukene, for tradedeadlinen (altså siste dag før spillere ikke kan trades lenger, er 8.februar) er like rundt hjørnet. Hvem sitter stille i båsen, hvilke lag gjør endringer, og hvilke spillere blir tradet?

I denne saken tar vi en titt på tre spillere som har vært ryktet til å bli tradet, hvor de eventuelt kan ende opp – og hvor de kan passe inn best.

Kemba Walker

Walker var i sjokk da han fikk beskjeden om at han var på trade-blokken til Charlotte Hornets. Spilleren har vært klubbens ansikt utad de siste sesongene har også vært klubbens beste spiller de siste sesongene. Denne sesongen snitter han på 21.7 poeng og 5.9 assists, det beste siden 2013/14.sesongen. Derfor kom det nok sjokkerende på mange at Hornets var villige til å trade deres stjerne point guard. Eier av klubben – Michael Jordan – har selv sagt at de kun vil trade Walker for en All Star-type spiller, men hva om Indiana Pacers kommer med en småfrekk pakkedeal?

 
Hvor kan han ende?

Hornets er et stykke utenfor playoffsjiktet for øyeblikket med rekorden 19-27. Bucks, som nå er på 8.plass, har rekorden 24-22. En klubb som fort kunne ha bruk for en elite point guard, er Indiana Pacers. Darren Collison har spilt veldig bra denne sesongen og er bare en av fem spillere som snitter på minst 12 poeng og fem returer med en effektiv field-goal-percentage over 56 %. De andre spillerne i den kategorien? LeBron James, Steph Curry, Kevin Durant og Al Horford, alle All Stars denne sesongen.

Likevel – Cory Joseph er ikke en kjempebackup for et lag i playoffsjiktet som fort kan møte Cleveland Cavaliers. Og da trengs det forsterkninger. Hva med Collison av benken, og Walker fra start? Collison har også bare kontrakt ut 2018-19, så Walker kan fort bli en langsiktig tankegang for Pacers. I tillegg – Walker tjener bare 12 millioner i året, en kjempekontrakt for en spiller med et så høyt toppnivå. Og i en alder av 27 har han fortsatt mange gode år foran seg.

Hornets ønsker seg, i følge rapportene, både ungt talent, draft picks og cap space for Walker. Hva med Cory Joseph, unggutten T.J. Leaf og et 2018 førsterundepick? Se for deg en backcourt med Victor Oladipo og Walker….

Kemba Walker Hornets

George Hill

Har ikke funnet seg til rette i Sacramento Kings, etter at han signerte for klubben i sommer. Har allerede mistet startplassen sin til DeAaron Fox, og er misfornøyd med rollen han har i klubben. “Very frustrating”, har han sagt til en lokalavis i Sacramento om tingenes tilstand for øyeblikket. Tjener 19 millioner dollar denne sesongen, en ellevill sum for en spiller som snitter på 10.3 poeng og bare 2.8 assists per kamp.

Hvor kan han ende?

Alle ryktene dreier seg om Cleveland Cavaliers. Cavaliers har gjort mye galt i det siste, men å plukke opp Hill kan fort vise seg å være smart. En god defensivt point guard som både kan forsvare to posisjoner defensivt, samt som kan skyte trepoengere (44.8 % fra trepoengeren er karrierebeste, by far)? Ja takk, burde Cavaliers si. De har slitt etter at Isaiah Thomas har kommet tilbake (laget er 3-5 med han fra start), og hverken Derrick Rose eller Jose Calderon har imponert med Thomas ute. Av spillere som har skutt minst 100 trepoengere, er det bare Klay Thompson, Luke Babbitt og Jayson Tatum som har vært mer treffsikre enn Hill. Tror fort Hill kan passe som spot-up-shooter med LeBron James som kontrollerer ball

Cavaliers må fort gi fra seg både Iman Shumpert og Channing Frye i denne traden, men det burde være mulig, for ingen av de to har spilt noen særlig stor rolle for Cavs denne sesongen.

Rodney Hood

Skarpskytteren fra Mississippi, som ble draftet som hummer 23 av Utah Jazz i 2014, snitter på karrierebeste på poengfronten med 16.7 poeng per kamp, både av benken og som starter (12 starter, 24 av benken). Hood snitter også på karrierebeste fra trepoengslinja med 38.6 % treffprosent med 2.7 treere per kamp. Likevel er han på trade-blokka til Jazz, i følge flere amerikanske medier. Han ble satt på benken til fordel for stjerneskuddet Donovan Mitchell litt ut i sesongen, og nå ser Jazz aktivt etter erstattere for Hood.

Hvor kan han ende opp?

Hvilke klubber er topp åtte i øst og vest, som sårt trenger en skytter? Flere av de beste NBA-klubbene kunne trengt en god skytter av benken, en av disse er Portland Trail Blazers. Kilder til The Salt Lake Tribune ser på Hood som en scorer av benken, og en playmaker off-the-dribble. Å komme av benken for Trail Blazers, når CJ McCollum hviler, kan fort fungere svært godt for Portland, for Hood er også en spiller som kan gjøre mye på egenhånd.

Hele 50 % av poengene hans er uassisterte, et pluss som viser at han kan skape mye på egenhånd, uten å være helt avhengige av medspillere. Til sammenligning er bare 25 % av poengene til Al-Farouq Aminu og Moe Harkless uassisterte, et betydelig lavere tall. I tillegg er han – med sine 201 centimeter på strømpelesten – en spiller som defensivt kan forsvare de fleste posisjonene. Se opp for en trade for Duke-produktet før trade-deadlinen finner sted 8.februar.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner