Gunnar Nelson etter UFC-tap: – Skulle ha stoppet etter fingeren i øyet

  • Home
  • MMA
  • Gunnar Nelson etter UFC-tap: – Skulle ha stoppet etter fingeren i øyet

Ifølge UFCs veltervekt Gunnar Nelson var det en finger i øyet som satte en tidlig stopper for ham i kampen mot Santiago Ponzinibbio, under UFC Fight Night 113 i Glasgow søndag 16. juli.

Argentineren Santiago Ponzinibbio går under kallenavnet ’Gente Boa’, oversatt ’snill mann’, noe han tydelig ikke var mot motstanderen søndag kveld. Ponzinibbio vant med en knockout etter 88 sekunder i første runde mot Gunnar Nelson.

Santiago Ponzinibbio er kjent for sin styrke og aggressivitet i ringen. Han er av god grunn rangert som nummer åtte under UFCs offisielle liste i veltervekt-divisjonen og har en stilling på 25-3.

Santiago Ponzinibbio er kjent for sin styrke og aggressivitet i MMA-ringen.

Motstanderen Gunnar ”Gunni” Nelson fra Island har en stilling på 16-3 i MMA-karrieren, og er rangert som nummer elleve under UFCs offisielle liste i 77 kg-divisjonen.

Titteldrømmen revet vekk

Nelson mener han fikk argentinerens finger i øyet, noe som gjorde at han ble ufokusert og dermed tapte kampen.

– I starten tok jeg han med en ’uppercut’, men han tok meg tilbake med en venstre tommel midt i øyet. Jeg så dobbelt. Og siden jeg trodde jeg hadde han, tenkte jeg at jeg kunne avslutte kampen. Det er nok det dummeste jeg har gjort i denne kampen. Jeg sier ikke at om jeg ikke ble tatt av fingeren hans at jeg ville sett slaget komme, men sånn er det bare, forklarer han i en pressekonferanse under UFC Fight Night 113 i Glasgow forrige uke.

Ponzinibbios kraftige knockout mot Nelson under søndagens kamp.

– Til og med da så jeg dobbelt klarte jeg faktisk å få inn flere slag, men så fanger han meg med en fin høyre hånd. Deretter mistet jeg helt balansen, og han gjorde jobben sin med å avslutte kampen, fortsetter han.

En tittelkamp var nær for islenderen om han ikke hadde tapt søndag kveld. Gunnar Nelson innrømmer at han tar tapet inn på seg og vil se gjennom kampen for å lære av sine feil.

– Når jeg kommer hjem skal jeg tilbringe tid med familien min. Jeg skal se gjennom denne kampen og snakke med trenerne mine når jeg kommer hjem. Selvfølgelig, jeg må være mer forsiktig. Jeg ble fanget av et slag jeg burde ha predikert. Og jeg liker ikke å lage unnskyldninger, men dette er sannheten, hvordan jeg føler det. Jeg skulle ha stoppet kampen da jeg fikk fingeren i øyet og så to personer foran meg, og deretter var kampen over.

Merket ingen finger i øyet

Under pressekonferansen gjenforteller en journalist Nelsons opplevelse med fingeren i øyet under kampens hete. Ponzinibbio svarer ydmykt:

Santiago prøver å få til en bedre posisjon for å dominere motstanderen, men Gunnar løper vekk i kampens hete.

– Nei, jeg husker ikke at det var noe slikt. Jeg brukte hånden min for å gjøre en ’cross’ og en ’jab’. Han beskyttet seg, men min venstrehånd er sterk, det er ren teknikk. Da jeg traff han i kjeven, falt han i bakken. Jeg kan ikke huske at jeg puttet en finger noen sted, det handler nok mer om slaget mitt. Slaget mitt var ren teknikk i en god posisjon, forklarer Santiago Ponzinibbio i en pressekonferansen i Skottland.

 

Sterke reaksjoner på Twitter

Og reaksjonene fra søndagens arrangement lot ikke vente på seg. Flere UFC-kolleger tok til Twitter for å vise hva de mente om Santiago Ponzinibbios brutale knockout mot Gunnar Nelson.

Brasilianeren Amanda Nunes, tittelholder i bantamvekt-divisjonen, var svært glad på argentineren sine vegne.

Felice Herrig gratulerte Ponzinibbio med seieren: “Wow!! Fantastisk knockout. Så sykt”. Selv vant hun nylig en UFC-kamp, mot Justine Kish.

Alex Nicholsons reaksjon til Ponzinibbios knockout: ”Jesus, litt av en knockout. Alt kan skje i denne sporten. Bra jobba, mann”. Nicholson tapte mot Betsafe-ambassadør Jack Hermansson under UFC-Stockholm i mai.

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Damares Stenbakk

banner