Fantastytips for gameweek 1

toppkamp fantasy premier league gameweek 1

En ny sesong med Fantasy Premier League er rett rundt hjørnet og vi gleder oss til ti nye måneder med glede og frustrasjon! Kanskje har du laget ditt klart, kanskje mangler du den siste signeringen som vil gi deg starten du trenger, eller kanskje ønsker du å sette opp et lag for aller første gang. Hva det nå enn måtte være er det bare å puste ut, og fortsette å lese.

Første runde i Premier League er det alltid knyttet stor spenning til. Klubbene er ikke akkurat kjent for konservativ pengebruk i sommermånedene og vi skal stifte mange nye bekjentskaper den kommende sesongen. Hvem vil slå an, hvem vil floppe, hvem vil starte, og hvem blir jokerne? Hodebry er en del av enhver Fantasy-sesong, og vi i Toppkamp vil fungere som en paracet mot dette, ved å velge ut ukens 11’er før hver runde.

Keeper

Buret voktes av Premiere Leagues kanskje beste keeper, David de Gea (5.5) for laget som i fjor var ligaens nest gjerrigste, 3 mål bak Tottenham. Ryktene har svirret rundt den spanske keeperen om en overgang til Real Madrid, men enn så lenge spiller han med den røde djevelen på kassa. Vi tror de Gea har gode sjanser til å holde buret rent mot et West Ham som ikke har vunnet på Old Trafford siden 2007.

Forsvar

De regjerende seriemesterne fra London får en nokså myk åpning på årets sesong når Burnley kommer på besøk. Tilsvarende oppgjør i fjor kom allerede i GW3 og endte med en oppskriftsmessig 3-0 seier til de blå. Etter alt å dømme kan vi igjen forvente at poengene blir igjen på Stamford Bridge. Det kan med andre ord være lurt å ha en og annen blånisse i bakre rekker. Marcos Alonso (7.0) er alene den dyreste forsvarsspilleren i år, men som en av Contes vingbacker er han nesten som en midtbanespiller å regne. Dette kan det bli poeng av, slik det ble i fjor. 6 mål, 5 assists og 15 clean sheets i hans første Premier League sesong er grunn nok til å gi spanjolen en plass på laget, til tross for den høye prisen. Hvis vi supplerer backrekken med litt krøller og setter inn David Luiz (6.0) bør vi kunne forvente en avkastning på 12-15 poeng på de to seiersvante gullguttene. Markedets odds på at hjemmelaget vinner og holder nullen er for øvrig 1,87 og kan jo være en idé for å få opp pulsen ytterligere. Sistemann i den bakre treeren er Southamptons Cédric Soares (5.0) som viste solide takter i fjor. ”The Saints” tar i mot Swansea som ikke akkurat er noen tittelutfordrer, og skal Cédric & co samle clean sheets i år, er dette en fin kamp å begynne med.

Midtbane

I midtbaneleddet finner vi nyervervelsen Mohammed Salah (9.0) som har imponert stort i pre season for Liverpool. Egypteren scoret fire og ble med det sommerens toppscorer for de røde. Kjapp til beins og med nese for mål kan Salah fort vise seg å være et av de beste kjøpene i årets Premier Leauge, og i Coutinho sitt mulige fravær vil han være en meget viktig spiller for scouserne og en spiller Watford-forsvaret skal få slite med. Ved sin side får han en annen midtbanespiller som også kan score mål. Dele Alli (9.0) hadde en fantastisk sesong i fjor med hele 18 fulltreffere og 11 assists. Spurs møter nyopprykkede Newcastle borte, og bør ta med seg 3 poeng om de også i år skal kjempe helt i toppen.

En spennende sesong vil det også bli for Crystal Palace sin nysignering (sensonglangt lån) Loftus-Cheek (4.5) som endelig vil få muligheten til å vise seg frem. London-klubben møter Huddersfield på Selhurst Park som kom seg til Premier League etter play-off, og den offensive midtbanespilleren har alle muligheter til å markere seg foran hjemmepublikumet. Minst 5 poeng bør man kunne forvente av den sultene U-21 landslagsspilleren, og med markedets odds på 1.85 på hjemmeseier, er det kanskje penger å hente på denne kampen også. Willian (7.0) går inn i sin femte sesong for Chelsea, og kan være en liten joker denne runden. Brasilianeren scoret 1 av sine 8 mål i tilsvarende oppgjør i fjor og er en midtbanespiller man alltid kan regne med fremover på banen. Siste midtbanespiller vi ønsker å gi tillit denne runden er Oxlade-Chamberlain (6.0). En fin pris for en gjennombruddshissig kantspiller som nå også har fått flere strenger å spille på med nyervervelsen Lacazette. Vi tror Chamberlain kan få en assist og kanskje et mål på hjemmebane mot Leicester i sesongens første kamp på fredag. Til 6.0 er vi i hvert fall villige til å gi han en sjanse.

Angrep

Fremover på banen er prioriteten målgarantister. En håndfull spillere har vist at de kan score jevnt og trutt gjennom en hel sesong, noe prislappen på dem også viser. Her må man prioritere. Denne runden har valget falt på Manchester Uniteds nye måltyv, Romelu Lukaku (11.5) og Arsenals Premier League-debutant, Alexandre Lacazette (10,5) fra Lyon. Førstnevnte scoret 25 mål i Premier League i fjor for Everton, og vil i år ha enda bedre forutsetninger for å lykkes foran mål. Wengers ferske landsmann, Lacazette, med sine 28 mål på 31 kamper i Ligue 1 i fjor, vil få hovedrollen i front for et Arsenal som allerede har tatt sesongens første tittel i Community Shield. Det er også denne bicepsen vi drar kapteinsbindet rundt. Dette er to spillere som debuterer for sine lag i Premiere League på hjemmebane mot antatt svakere motstand og vil nok gjøre alt for å få en god start. Vi tror de får nettopp det.

Denne førsteelleveren har en prislapp på £81,5m som vil si at det er igjen £18,5m å bruke på benken (£4,6m per spiller). I starten av sesongen er det gjerne færre skader og mindre behov for en bra benk. Denne kan man heller bygge opp etterhvert.

Fantasy FPL GW1

Vi påstår ikke å ha noen fasit, såpass godt kjenner vi fotballens uforutsigbarhet, men vi tror denne 11’ern, hvor 9 av 11 spiller på hjemmebane, kan slå godt fra seg i gameweek 1 og sørge for den gode starten enhver manager drømmer om.

Lykke til med Gameweek 1! Vi sees til nye tips neste uke!

 

 

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner