Tidenes peneste VM-mål

VM er godt i gang, og vi har allerede sett noen utrolige mål. Forhåpentligvis vil det også komme enda flere nettkjenninger som vil få det til å gå kaldt nedover ryggen før trofeet løftes av vinnernasjonen 15. juli.

Siden 1930 har vi fått noen fantastiske mesterskap, og flere hendelser man aldri glemmer. Det har også vært mesterskap som har vært mer “rolige” uten de store høydepunktene. I tillegg har det blitt scoret ekstremt mange lekre scoringer, og det er akkurat det vi skal ta en titt på i denne saken. Vi ser på de fem peneste målene scoret i et verdensmesterskap, og du skal få lov til å komme med en kommentar om du er uenig/enig i denne lista på Facebook.

5. Siphiwe Tshabalala – Sør-Afrika mot Mexico – åpningskampen i VM 2010 – 11.juni 2010

Tenk at det er nesten ti år siden denne scoringen satt i krysset. Mannen som fikk æren av å score VMs første mål dette mesterskapet bærer det smått legendariske navnet Siphiwe Tshabalala. Tiden går fort, sant? Det var i åpningskampen av VM i 2010 i Sør-Afrika at Tshabalala sendte hjemmefansen til himmels, et hjemmepublikum som tutet og tutet i Vuvuzelaene sine som gale.

Scoringen kom etter 54 minutter. Sør-Afrika lå lavt, brøt og satte fart. En lekker gjennombruddspasning fant til slutt Tshabalala, som tok et touch for å tilrettelegge før han banket ballen i krysset. En scoring for historiebøkene – den første på afrikansk jord i VM-sammenheng og i Tshabalalas 50. landskamp.

Feiringen etter målet er nesten like bra som selve nettsuset. For en måte å introdusere seg til fotballverden! Ble du ikke sjarmert av dansen og humøret til afrikanerne er det bare å hilse god bedring. Sør-Afrika endte på fire poeng i gruppa etter uavgjort mot Mexico, tap for Uruguay og seier over Frankrike. De ble nummer tre og kom ikke videre fra gruppa.

4. James Rodriguez – Colombia mot Uruguay – 28.juni 2014

Nok en vanvittig scoring, denne gang en mer individualistisk scoring enn Tshabalala sin. Etter litt klabb og babb får James ballen. Han bryster den til seg selv og skyter på helvolley fra nærmere 25 meter, rett i krysset. En helt ekstrem prestasjon av James, som ble brennheit under mesterskapet og solgt til Real like etterpå.

Målet vant også Puskas Award i 2014. Ikke helt ufortjent. For en teknisk brillianse James viser med denne scoringen, rett og slett helt vanvittig prestasjon av colombianeren.

Selv om James ble toppscorer med seks mål i VM 2014, røk Colombia så tidlig ut som i kvartfinale mot Brasil. De vant gruppa og åttedelsfinalen mot Uruguay, men mot hjemmenasjonen sa det stopp med 1-2 tap.

3. Maxi Rodriguez – Argentina mot Mexico – 24.juni 2006

WOW! For en scoring av Argentina! Det er ekstraomganger, to slitne lag, og Maxi Rodriguez gjør det utrolige etter 98 minutter.

En lang ball slås mot Maxi, som bryster ballen inn i banen og banker til på volley fra like utenfor boksen. En perfekt bue, og ballen går rett i kassa. Det gjør at Argentina tar ledelsen, og til slutt vant de 3-1. Litt av en måte å score på i en åttedelsfinale i et VM? Argentina kom til kort i runden etter, i kvartfinalen, mot Tyskland. Tap 0-4.

2. Giovanni van Bronckhorst – Nederland mot Uruguay – 6.juli 2010

Av og til blir ord overflødige. Bare nyt denne fra tidligere Feyenoord-spiller Giovanni van Bronckhorst:

Semifinalen mot Uruguay vant Nederland 3-2, men kampen vil først og fremst bli husket for denne scoringen. Dirk Kuyt slår ballen inn sentralt, før den til slutt ender ute hos kaptein van Bronckhorst. Han drar likegodt til fra 30 meter, og banker ballen i krysset. Man kan jo bare få gåsehud av en sånn scoring, som skriver seg inn blant de absolutt peneste i VM-historien.

Nederland tapte finalen mot Spania, etter ekstraomganger.

1. Diego Maradona – Argentina mot England – 22.juni 1986

Denne fra kanskje tidenes fotballspiller, Diego Maradona, trenger ingen ytteligere introduksjon. Nyt!

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner