Fighten Cowboy må vinne

Han deler ut juling i bytte mot penger, spiller inn film med Denzel Washington og gjør generelt akkurat det han har lyst til. Nå står “Cowboy” Cerrone foran en av UFC-karrierens viktigste tester. 

Donald “Cowboy” Cerrone er en UFC-veteran av de sjeldne. Han har gått intet mindre enn 26 kamper i organisasjonen, og har vunnet 19 av dem. Hvis han vinner mot Yancy Medeiros natt til mandag, har ingen vunnet flere kamper enn han i UFC. Taper han, så spørs det om han har noen fremtid i weltervektdivisjonen.

Cowboy: – I just take the fights and do what I love

Cerrone ble med over fra WEC til UFC, da de to organisasjonene fusjonerte i 2010. Dette markerte Cowboy med å hele fem kamper i løper av 2011. I årene som har fulgt kan han ikke sies å ha bremset opp nevneverdig, og CV-en hans har etter hvert blitt meget imponerende.

Han har vært i kriger med blant annet Nate Diaz, Eddie Alvarez, Anthony Pettis, Rafael Dos Anjos, Edson Barboza og Robbie Lawler. I tillegg er “Cowboys” liste når det kommer til post-fight bonuser minst like imponerende. Tre ganger fight of the night, tre ganger knockout of the night, fem ganger performance of the night og to ganger submission of the night er nærmest uhørt. Dette vitner om at Cerrones kamper aldri er kjedelig, og at han kan vinne kamper på alle mulige måter.

Cowboy: – There’s nothing I love more than being in a throw-down on a saturday night

Med en slik CV og slike sitater høres kanskje Donald Cerrone ut som en villmann som kaster slag rundt seg i vilden sky. Vel, det er i beste fall en sannhet med modifikasjoner. Amerikaneren har svart belte i brasiliansk jiu-jitsu og er svært kompetent når det kommer til muay thai og kickboksing. Til tider viser han silkemyk teknikk og vanvittig presisjon, bare se videoklippet under.

Tags:

Skrevet av: Torstein Sørholt

banner