Disse fem NBA-lagene har overrasket mest

James Harden NBA

Vi er drøye to måneder inn i NBA-sesongen. Flere lag har skuffet og desto flere har imponert – mot alle odds. Hvem hadde for eksempel trodd at Indiana Pacers skulle storspille uten Paul George, at Utah Jazz kjemper om en sluttspillsplass etter å ha mistet sin store stjerne i sommer, eller at Houston Rockets faktisk er en reell utfordrer til å vinne NBA-tittelen?

Sist uke tok vi for oss lagene som har skuffet mest. I denne saken ser vi på de fem NBA-lagene som vi mener har overrasket mest så langt denne sesongen.

 

Indiana Pacers

I sommer ble en av NBAs største stjerner de siste fem-seks årene, Paul George, tradet til Oklahoma City Thunder. Andre vei gikk Domantas Sabonis og Victor Oladipo, to spillere som ikke hadde fått det til for OKC i 2016/17. “Alle” mente OKC hadde gjort noe genialt og at Pacers hadde gjort en svak jobb ved å “bare” få Sabonas og Oladipo i retur.

Neida, det har de så absolutt ikke gjort.

Victor Oladipo spiller sin beste basketball i karrieren og noterte seg for karrierebeste på poengfronten mot Denver Nuggets med 47 poeng. Han virker å være veldig nær en All Star-opptreden i februar, mens Sabonis har gitt stjerneskuddet Myles Turner tøff kamp om minuttene på centerplass. Sabonas ble nok muligens brukt litt feil sist sesong i OKC som en power forward. Det er enkelt å se at han trives mye bedre som center hos Pacers.

I tillegg har Pacers fått hjelp av spillere som Bojan Bogdanovic, Cory Joseph og rookie TJ Leaf, for å nevne noen. De har både imponert og overrasket så langt denne sesongen med seire over Cleveland Cavaliers x2, Toronto Raptors x2 og San Antonio Spurs. Per 22.desember ligger de på 4.plass i øst med rekorden 18-14.

Bilderesultat for victor oladipo

Houston Rockets

Spørsmålene de fleste ekspertene i USA stilte seg før seriestart er hvor lang tid det skulle ta for Chris Paul og James Harden å klaffe. To så ballkåte spillere måtte jo få problemer med hverandre når begge vil ha ballen hele tiden, og det kun er en ball på banen?

Det tok ikke nevneverdig lang tid.

Harden har hatt tre 48+ poeng kamper denne sesongen og lar Paul komme sakte, men sikkert inn i rollen som annenfiolin. For selv om det ikke er noe tvil om at det er Harden som er den store stjernen i Houston, har Paul enkelt klart å spille seg inn i Rockets-systemet som handler om å skyte trepoengere hver bidige gang de har mulighet.

Også off-season signeringene i Luc Mbah a Moute og PJ Tucker har vært gode. De har begge kommet av benken og primært bidratt defensivt, som er deres styrker. Det regner trepoengere fra Ryan Anderson, Trevor Ariza og Eric Gordon, mens Clint Capela dunker inn alle alley-oops pasningene fra Harden og Paul.

Med rekorden 25-5 leder de per 22.desember Western Conference, og det er fortjent. Nå er Rockets en reell utfordrer til å ta seg til NBA-finalen.

Bilderesultat for james harden

Minnesota Timberwolves

Jimmy Butler har kommet seg fint inn i rollen fra å være stor stjerne i Chicago Bulls, til å være en av stjernene i Timberwolves sammen med Karl-Anthony Towns og Andrew Wiggins. Butler snitter på 19.8 poeng, spinnville 37.4 minutter og 5.5 returer per kamp så langt denne sesongen. Senest 12.desember scoret han 38 poeng mot 76ers, det meste i sin nye klubb (har scoret 30+ poeng i tre av de siste fem kampene). 

De ligger for øyeblikket på en overraskende 4.plass i øst, kun bak Rockets, Warriors og Spurs. Selv om Andrew Wiggins ikke har slått ut i full blomst slik alle forventer han skal gjøre, er han ung (22 år) og kommer nok mer inn i det utover i sesongen. Jeff Teague ser ut til å ha funnet seg til rette, mens Karl-Anthony Towns har fortsatt der han slapp sist sesong og har fem kamper denne sesongen med 28+ poeng, i tillegg til fire kamper med 16+ returer. Også nysigneringen Taj Gibson, som sist spilte i Oklahoma City Thunder har vært toneangivende i sin startingsposisjon som power forward. Jamal Crawford takket nei til flere storlag og valgte å signere med Minnesota Timberwolves, men har ikke helt gjort det han kom primært for å gjøre – nemlig trepoengsskyting. Snitter på svake 27.3 % fra trepoengslinja de siste fem kampene, og 34.7 % for sesongen. Laget snitter på 35.4 % fra trepoengslinja, åttende verst i hele ligaen.

Likevel – Timberwolves har slått OKC to ganger og Spurs én gang, og burde ha klare ambisjoner om å hevde seg i toppsjiktet i vest etter den gode starten med 16 seirer og 12 tap.

 

Utah Jazz

Jazz mistet klubbens største stjerne på mange år, Gordon Hayward, i sommerens overgangsvindu. George Hill valgte å forlate klubben i sommer. All Star-center Rudy Gobert skader seg tidlig i sesongen og må stå over en haug med kamper. Dante Exum, valgt som nummer fem i 2014-draften, er ute for resten av sesongen. Rodney Hood og Joe Johnson har slitt med skader

Med andre ord – det har ikke blitt skrevet i stjernene at dette Jazz-laget skal levere og kjempe om sluttspillsplass i en Western Conference som kanskje er tøffere enn noen gang. Men det har de sannelig gjort.

Faktum er 9.plass i vest med rekorden 15-18, foran lag som Oklahoma City Thunder og Los Angeles Clippers. Ricky Rubio har kjapt funnet seg til rette i sin nye klubb, mens Derrick Favors steppet opp da Gobert var ute med skade og noterte seg for tre 23+ poeng kamper. Jonas Jerebko har også gjort sakene bra med blant annet fem kamper på 17 dager med 10+ poeng i hver kamp ( tillegg til 3-4 fra trepoengeren i 106-77-seieren over Nuggets). Thabo Sefolosha har vært en av de beste off-season signeringene fra 2017-sommeren, mens rookie Donovan Mitchell herjer og har scoret 24+ poeng i ni(!) kamper så langt denne sesongen. Se opp for Jazz, som for alvor har tenkt til å blande seg inn i kampen om en sluttspillsplass i vest.  

Detroit Pistons

På tampen tar vi med Detroit Pistons, selv om de har slitt tungt i de siste kampene.

Spesielt den elleville åpningen til Pistons denne sesongen var det få som forutså. 10 seirer og tre tap var faktum etter 13 kamper, og mye av hovedgrunnen til det var bidragene fra trioen Reggie Jackson, Tobias Harris og Andre Drummond. Jackson spiller bra forsvar og bidrar som vanlig med et stort reportoar offensivt, Harris har hatt tre kamper med 31+ poeng og bidrar med både poeng og returer, mens Drummond treffer på straffene sine og spiller aggressivt forsvar, noe han ikke har vært kjent for i sine første sesonger i ligaen.

Eneste som fortsatt er tungt å se, er at favorittspiller Boban Marjanovic sliter med å få spilletid. Snitter bare på 7.8 minutter per kamp og sliter med å produsere voldsomt, men er 223 centimeter høy og har et rimelig smud touch for å være så stor. Har scoret 10+ poeng i to av de siste tre kampene på totalt 27 minutter, så han burde få mer spilletid av Stan van Gundy.

I tillegg har Pistons slitt tungt i det siste, de var akkurat inne i en tung periode med syv strake tap. Men Pistons, som ikke var tippet av mange om å kjempe om sluttspill, ligger på 6.plass i øst med lik rekord som Wizards og Knicks.

Tags:

Skrevet av: Even Lübeck

banner