Fantasytips for gameweek 13

Etter en fin uke med både Champions League, Europa League og Championship er det nå tid for å samle poeng i Fantasy Premier League igjen! 74 poeng ble det forrige runde. Det er godt over snittet og noe vi må si oss fornøyd med. Mange fine oppgjør venter oss denne helgen, og i flomlysene på Anfield møtes to av forrige rundes største poengsankere; formspillerne Hazard og Salah! Vi har fått plass til begge to på det vi mener blir rundens lag. Her er tipsene for Gameweek 13!

Keeper

Ja, det finnes andre keepere som har større sjanse til å holde nullen enn Robert Elliot (4.5) denne runden, men ingen vi tar oss råd til denne gangen. Til denne prisen er han et godt valg for alle som heller ønsker å prioritere lenger frem på banen, noe vi gjør denne runden. Newcastle fikk kjørt seg borte mot United forrige helg, og Elliot måtte hente fire baller ut av eget nett. På hjemmebane ser de bedre ut med fem baklengs på seks kamper. Denne gangen får de besøk av Watford. London-laget tilbake mot West Ham forrige runde etter tre strake tap. Denne kampen er åpen, og selv om dette sikkert blir jevnt, er mulighetene for at Elliot holder buret rent denne gangen absolutt til stedet. Til en billig penge gir vi han derfor hanskene i gameweek 13!

Welcome Offer McGregor

Forsvar

Selv om Tottenham står med to tap på tre kamper er de fortsatt ett av de tre gjerrigste lagene i Premier League. Denne statistikken er ikke direkte truet når de nå får besøk av West Bromwich som står uten en eneste seier på sine ti siste ligakamper. Det resulterte i sparkingen av Tony Pulis etter 0-4 tapet mot Chelsea. Dermed faller det seg naturlig å velge to Spurs-forsvarere som så å si spiller hver eneste kamp, Jan Vertonghen (6.0) og Davinson Sánchez (6.0). Disse gutta har tatt rikelig med poeng så langt og blir tøffe å bryne seg på for et bortelag strippet for selvtillit. Vi tror på Tottenhams syvende clean sheet for sesongen og at våre utvalgte tar seks oppskriftsmessige poeng hver.

Chris Smalling (5.4) holdt ikke nullen i forrige kamp mot Newcastle, men revansjerte det med å notere seg for sesongens første mål. Manchester United er det laget i Premier League som har sluppet inn færrest mål med sine seks på tolv kamper. På de seks kampene som er spilt på Old Trafford har det kun blitt ett baklengs og tre poeng i samtlige kamper. Til helgen møter de Brighton som ikke bør by på for store problemer for de røde djevlene. Vi tror Mourinhos gutter igjen holder nullen og fortsetter den gode hjemmestatistikken. Det betyr nye poeng for den høyreste engelskmannen.

Sistemann i den bakre fireren er Nicolás Otamendi (5.8). Midtstopperen er også en spiller er blitt bortskjemt med clean sheets. City har kun sluppet inn syv mål så langt, noe som har gjort poengfangsten til argentineren ganske respektabel. Forsvarsspilleren er også farlig på offensiv dødball og har fått med seg to scoringer hittil i år. Nå skal City til Huddersfield for å hente med seg tre nye poeng til samlingen sin. Selv om Huddersfield viste at de kan levere varene mot de aller beste i seieren over United for fire runder siden, tror vi de lyseblå blir et par nummer for store her. Av de ti siste kampene har hjemmelaget kun vunnet to, og mye skal gå galt for stjernegalleriet om Huddersfield skal ta nok en skalp her. Vi tror på en kontrollert seier til ligalederen og at Otamendi får en ny clean sheet når han nå er tilbake etter sin suspensjon.

Eden Hazard Chelsea

Hvilken luring er det som gjemmer ansiktet her? Han får plass på vårt lag!

Midtbane

Denne runden pakker vi inn så mange spillere vi kan på midtbanen, da de gjør det vanskeligere og vanskeligere for oss å velge mellom dem. Førstemann ut er Eden Hazard (10.6) som virkelig har vist at han er tilbake der han skal være. Tre mål og to assists er fasit på de fire siste kampene for belgieren. Denne runden venter en skikkelig godbit når de kongeblå fra London reiser til Liverpool. To lag som er glade i å score mål kan fort bety et målrikt oppgjør, og sjansene for at Hazard vil være involvert i det som skjer fremover på banen er store. Liverpool har holdt nullen på Anfield den siste tiden, men det har vært mot langt svakere motstand enn hva som venter på lørdag. Vi tror på en underholdene og målrik fotballkamp der Hazard vil fortsette å skinne.

En av de som kan stikke kjepper i hjulene på Chelsea denne dagen er Mohamed Salah (9.6). Turbovingen har vært i strålende form så langt denne sesongen og håper å fortsette i samme spor mot sitt gamle lag. Egypteren har scoret hele ni mål så langt og er med det Premier Leagues toppscorer. På de to siste kampene har Salah satt ballen i mål fire ganger, og viser enhver Fantasy-manager at han er en som må med på laget. Borte mot Chelsea skal han virkelig få testet seg, men vi tror han vil fortsette å levere varene og poengene vi vil ha.

Et gledelig gjensyn forrige runde var Paul Pogba (8.0). Franskmannen var tilbake etter et lengre skadeavbrekk. Det virket likevel ikke som han hadde vært borte fra fotballen i to måneder da han satte inn ett mål og serverte én assist i det som endte 4-1 til de røde. Nå venter nok en hjemmekamp og mot antatt mye svakere motstand kan dette igjen bli en festdag for franskmannen. Vi ønsker han velkommen tilbake og velkommen på laget.

Med solid poengfangst forrige runde tar vi ut Pogba til vårt lag i gameweek 13.

De to neste på midtbanen er også i god form om dagen og ser ned på de andre lagene fra sin solide førsteplass på tabellen. Leroy Sané (8.6) og David Silva (8.4) har så langt vært overlegne i alt de har foretatt seg på fotballbanen denne sesongen. Den rutinerte spanjolen har notert seg for hele åtte assists og ett mål, og har kun gått glipp av 28 minutter på banen så langt. I en ellever som stadig rulleres på av Pep Guardiola er dette et av de sikreste kortene man får. Lagkamerat Sané står med pene seks mål og seks assists så langt, og er også en spiller som får mye tid på gresset hver eneste uke. Begge ble også hvilt i Champions League-kampen i midtuken. Det tyder på at begge er tiltenkt en sentral rolle i helgens kamp. Vi tror Huddersfield skal få slite tungt mot disse to, og at enda fler poeng ruller vår vei når denne kampen sparkes i gang.

Welcome Offer McGregor

Angrep

På topp og i ensom majestet står Romelu Lukaku (11.5). Som vi spådde kom Lukaku seg på scoringslisten igjen mot Newcastle, og står nå med åtte fulltreffere i Premier League denne sesongen. Brighton er et lag det skal scores mål på, og vi setter vår lit til at den sterke belgieren vil gjøre nettopp dette. Vi prøver kapteinsbindet her denne runden.

Stjernelaget som sikrer maks poengfangst i gameweek 13!

Stjernelaget som sikrer maks poengfangst i gameweek 13!

Da er det bare å glede seg til runden sparkes i gang! Lykke til!

Comments

comments

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner