Fantastytips for gameweek 11

Fantasy Premier League Gameweek 11

Da er det straks klart for en ny runde Premier League, og for noen godbiter vi har i vente! Fire lag innenfor topp fem skal måle krefter med hverandre, og som om ikke det var nok har vi satt sammen det som mest sannsynlig blir rundens lag. Det er gode tider for de som elsker fotball og Fantasy Premier League!

Keeper

Det har ikke blitt overflod av clean sheets for Newcastle så langt i år, men på hjemmebane har de i hvert fall vist seg svært vanskelige å slå. På sine fire siste hjemmekamper står de med statistikken 3-1-0 og 7-2 i målforskjell. Til helgen får de besøk av Bournemouth som kun har scoret seks mål på sine ti første kamper og tapt fem av sine seks bortekamper. Dette oppgjøret heller i stor grad hjemmelagets vei og sjansen for at Robert Elliot (4.2) får sin fjerde clean sheet for sesongen er absolutt til stedet. For en meget rimelig penge gir vi iren en sjanse.

Forsvar

Elliot får denne runden med seg lagkamerat Jamaal Lascelles (4.7), som blir en viktig bidragsyter for vår bakerste mann. Newcastle-kapteinen har vært avgjørende i begge ender av banen så langt i år, og vi tror som sagt clean sheet-poeng venter på lørdag. Forsvarsspilleren kan også på en god dag dra inn mål-poeng, noe to mål på de ti første kampene vitner om. Vi håper på poeng i begge ender for forsvarskjempen.

Lascelles-scoring mot Swansea

Nestemann i back-treeren er Chris Löwe (4.5) og er nok en forsvarsspiller vi får billig denne runden. Huddersfield har, som Newcastle, vært vanskelige å slå på hjemmebane og står med kun ett tap på de fem kampene som er spilt på Kirklees Stadium. Etter en fantastisk åpning på sesongen med fem clean sheets på de seks første kampene, har det de siste fire kampene åpnet seg bakover for de nyopprykkede. Det skal sies at tre av disse kampene har vært mot Tottenham, Manchester United og Liverpool, så litt forståelse må vi ha. Vi tror sesongens sjette clean sheet fort kan komme på lørdag når West Bromwich kommer på besøk. Med et poeng på sine fire siste bortekamper og to scorede mål, blir vi ikke overrasket om Löwe og Huddersfield holder nullen her.

Mannen som fullfører bakre rekke er Kieran Trippier (5.6). Tottenham møter Crystal Palace på hjemmebane så da kan det være lurt å ha en Spurs-forsvarer på laget. Trippier har så langt notert seg for fire assists i Premier League, og i en kamp hjemmelaget skal dominere fullt og helt, er det gode sjanser for at dette tallet kan øke til både fem og seks. Poengene her kommer nok først og fremst for clean sheet, men vi satser på at også det offensive vil fungere for engelskmannen slik det gjorde i 3-1 seieren over Real Madrid i midtuken, da han noterte seg for nok en assist.

Welcome Offer McGregor

Midtbane

En begrunnelse for å ha Leroy Sané (8.7) på laget er egentlig bortkastet blekk, selv om formspilleren får prøvd seg mot et topp fem lag denne runden. City-spilleren har vært i en klasse for seg selv og kan ikke unngå å dra inn poeng for de som har han på laget. Nå venter Arsenal hjemme på Etihad Stadium, men vi gir ikke Sané noe mindre sjanse til å skinne av den grunn. The Gunners har kun vunnet en av fem bortekamper i år og sluppet inn ni mål i disse. Mot stjernegalleriet til de lyseblå kan dette fort bli et målrikt oppgjør, og en kamp Sané kan fortsette sin gode statistikk. Etter å nok en gang ha levert varene i Champions League-oppgjøret mot Napoli med to assists, gir han kapteinsbindet!

Mohammed Salah (9.2) er også blitt en gjenganger på laget vårt. Etter én assist forrige runde virket Egypteren nesten litt skuffet etter å ikke ha fått til mer i 3-0 seieren over Hudderfield. Litt bortskjemt blir man jo etter en pangstart på Liverpool-karrieren. På lørdag er det dog nye muligheter for Salah når Liverpool drar til London Stadium for å møte et West Ham som har fått alt annet enn en god start på sesongen. 19 baklengsmål på ti kamper har det blitt for London-laget, og mulighetene for enda fler er absolutt til stedet hvis Liverpool fortsetter der de slapp mot Huddersfield. Vi tror på et nytt Salah-mål og bruker noen pund på den raske midtbanespilleren, som fikk seg enda en scoring i Champions League-kampen mot Maribor på onsdag.

City - Liverpool Premier League

Richarlison (6.4) er en annen spiller vi lar bli igjen i elleveren vår. Det ble et skuffende resultat for Watford da Stoke tok med seg alle poengene forrige helg, men Watford er fremdeles det fjerde beste bortelaget i Premier League så langt. Det passer bra når de nå møter et av de dårligste hjemmelagene, Everton. Ti minusmål på eget gress på fem kamper er fasit for Liverpool-klubben og på Goodison Park denne lørdagen kan alt skje. Vi holder en knapp på bortelaget og på at deres eminente brasilianer, Richarlison, kan skape trøbbel.

17 plasser skiller Tottenham og Crystal Palace når de setter i gang supersøndagen denne helgen. Dette er en kamp Tottenham absolutt må, bør, skal og vil vinne, om de planlegger å henge med i toppen, og mye av ansvaret faller på de to midtbanestjernene, Christian Eriksen (9.7) og Dele Alli (9.3). Midtbaneduoen står med tre mål hver så langt og til sammen fem assists, og er kapable til offensiv tortur av ethvert lag, noe Real Madrid fikk erfare da disse to stod for alle tre målene på onsdag. Palace står med den blytunge bortestatistikken 0-0-5 og 0-12 i målforskjell, og bør være barnemat for et Tottenham som skal revansjere seg etter tapet for United forrige helg. Dette kan bli stygt for Palace og for de som ikke har Spurs-gutta på laget sitt! Derfor henter vi inn begge to.

Welcome Offer McGregor

Angrep

Sergio Aguero (11.8) ble holdt på benken i kampen mot West Bromwich forrige helg, og rulleringen til Pep Guardiola gjør det i blant vanskelig å velge spiss. Mot Napoli spilte og scoret han og nå er det toppkamp på Etihad hvor mye prestisje står på spill. Vi blir overrasket om vi ikke ser den lille storscoreren på banen i denne kampen, da han statistisk sett scorer i hver kamp han spiller. Det er mulig å score mål på Arsenal og vi tror argentineren gjør nettopp dette.

Sistemann ut og spiss nummer 2 er Chicharito (6.9). Meksikaneren har scoret fire mål for et strevende West ham så langt, og på lørdag er mulighetene gode for at han får sitt femte. Liverpool har sluppet inn hele 15 mål på sine fem bortekamper hittil i år, noe som begrunner valget av Chicharito alene. West Ham var nære på mot Crystal Palace forrige helg men måtte se to poeng ryke på overtid. Vår mann scoret i hvert fall en av to West Ham-mål og vi tror han får et nytt møte med nettet i denne kampen.

Da er det bare lene seg litt frem, knytte nevene, rive seg i håret, velte potetgullbollen, kjenne hjertet dunke hver gang det plinger for ny scoring og alt annet som hører med i ivrig Fantasy-spillers verden. Husk at det er supersøndag i vente! Hva mener du blir rundens lag?

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner