Fantastytips for gameweek 10

Fantasy premier League gameweek 10

Ligacupen gjorde ukens ventetid litt kortere og vi må ærlig innrømme at det var smått behagelig med engelsk fotball man kunne nyte uten å tenke på fantasy-poeng. Den følelsen ga seg i midlertid fort og vi er nå klare til å ta i mot en ny runde hodebry, overbevisning, tvil, og alle andre følelser man skal igjennom når man plukker ut sin beste ellever. Her er laget som kommer til å slå like godt fra seg som Cecilia Brækhus!

Keeper

Hvem av keeperne som kommer til å holde nullen denne runden er det store spørsmålstegn rundt. Når man i tillegg ikke ønsker å betale full pris for sisteskansen blir det enda verre, men vi har i hvert fall funnet en god kandidat. Fraser Forster (5.1) holdt buret rent i helgens kamp mot Newcastle og står dermed nest øverst på poengtabellen blant keeperne. Denne runden tar Southampton en kort tur langs kysten der Brighton venter. The Seagulls tok en overbevisende 3-0 seier mot West Ham forrige runde og har med det scoret totalt 9 mål på 9 kamper. Helt greie tall for et nyopprykket lag men ingen skremmende statistikk. Vi tror dette blir et målfattig oppgjør og setter vår lit til at Forster gjør jobben helt bakerst.

Welcome Offer McGregor

Forsvar

César Azpilicueta (6.6) satte sitt første mål for sesongen da Chelsea snudde 1-2 til 4-2 hjemme mot formsterke Watford. De blå imponerte ingen bakover på banen og var heldige som slapp unna med to baklengsmål. At det defensive får fokus i inneværende treningsuke er nok ganske sikkert, og de regjerende seriemesterne har gode muligheter for sin første smultring på tre kamper når Bournemouth står på motsatt banehalvdel. Bortsett fra Crystal Palace har ingen andre lag i Premier League scoret færre mål enn Joshua King sitt lag. Vi tror Chelsea vil vise seg fra en bedre side defensivt og håper i tillegg på at spanjolen kan få sitt andre mål for sesongen og/eller sin femte assist.

En annen spiller som scoret med pannebrasken forrige runde var Nicolás Otamendi (5.8). Han i tillegg holdt nullen, slik Manchester City har gjort i seks av ni spilte kamper. Denne gangen gjester de lyseblå West Bromwich, som ser ut som den middelhavsfareren de er. Lite tyder på at mannskapet til Tony Pulis skal få en etterlengtet opptur her og sjansene for at Otamendi går av banen med nok en clean sheet er stor. Dette, i tillegg til å være farlig på dødball, er nok til å gi argentineren tillit.

Nicolas Otamendi Manchester City

De to siste rundene har ikke vært de beste Arsenal har levert defensivt i år, men Nacho Monreal (5.6) har likevel klart å få med seg poeng. På de tre siste kampene har spanjolen scoret to mål og er dermed nummer tre på listen over forsvarsspillere med flest poeng i Premier League så langt. Vi tror først og fremst poengene denne runden vil komme av at Arsenal holder nullen hjemme mot Swansea, men tar gjerne i mot flere offensive involveringer fra mannen med det appetittvekkende navnet.

Midtbane

Mye av grunnen til at Watford ligger og snuser på topp fire er midtbane-esset Richarlison (6.3). Tre mål og fire assists har det blitt på brasilianeren, og borte mot Chelsea burde han hatt et par scoringer til, men noterte seg heller for årets største bommert. Enkelthendelser som dette legger vi ikke mye vekt på, men lar oss heller beundre av hvor aktiv denne midtbanespilleren er i det offensive spillet til Watford. Til helgen er det hjemmekamp på Vicarage Road hvor de slo Arsenal for snaue to uker siden. Vi har en følelse av at også Stoke kommer til å slite her. På fire bortekamper har det kun blitt ett poeng for gjestene, en statistikk Richarlison fort kan bidra til å opprettholde. Vi tror på The Hornets og brasiliansk samba her.

Alexis Sánchez (11.8) satte sitt første mål i årets Premier League borte mot Everton forrige runde og prikket et innlegg på hodet til Özil som sendte den videre bak Pickford. Chileneren har dermed hatt assists i sine tre siste kamper i ligaen, og vi kan smått begynne å kjenne han igjen fra forrige sesong. Til helgen er det kamp på Emirates når Swansea kommer på besøk, en kamp Arsenal bør og skal vinne. Vi tror Sánchez fortsetter i det gode sporet han er inne i og legger en god slant på bordet for at han skal ta noen poeng for oss.

Alexis Sanchez Arsenal Fantasy

Liverpool er inne i en tøff periode med kun én seier på sine seks siste ligakamper. En som ikke skal ha skylden for det er Mohammed Salah (9.1), som står med seks scoringer på de ni første rundene. I det knusende nederlaget mot Tottenham forrige runde var det han som fikk pyntet litt på resultatet og vist frem hurtigheten sin. Denne gangen er det hjemmekamp mot nyopprykkede Huddersfield som har vist seg som alt annet enn en kasteball. Likevel tror vi Liverpool vil trekke det lengste strået her og gjenopprette bitte litt av æren etter ydmykelsen på Wembley. At Salah vil være involvert i det som skjer fremover på banen, har vi også tro på, og gir han en av plassene på midten.

I hovedstaden har Chelsea kommet seg opp på fjerdeplass etter helgens seier over Watford. En av de som fikk vist frem skuddfoten i den kampen var Pedro (7.9) som åpnet seksmålsfesten på Stamford Bridge. Pedro er med det den midtbanespilleren i Chelsea som har sanket inn flest poeng, dette til tross for begrenset spilletid. Selv om han står oppført som midtbanespiller, spiller han i den fremste rekken til de blå, og er et godt alternativ til de aller dyreste stjernene. Vi tror ikke Chelsea taper to kamper mot to bunnlag på to uker, og ser heller for oss at Pedro sender Chelsea enda litt nærmere topp tre.

Målscoreren og tilretteleggeren Leroy Sané (8.6) får igjen være med på laget. På de seks siste kampene i Premier League har den tysk-franske unggutten fem mål og fire assists, og er i kjempeform. 13.plass-plasserte West Bromwich skal ha lite å stille opp med her og vi ser for oss et lignende resultat i år som i fjor, 0-4. Vi tror Sané fortsetter i god stil og drar inn enda flere poeng til oss.

Welcome Offer McGregor

Angrep

Stoke-spiss og ex Molde-spiller høres ikke veldig sexy ut, men Mame Biram Diouf (5.5) har snudd noen hoder de siste ukene. Med et midt på treet lag rundt seg har senegaleseren putta i sine 3 siste Premier League-matcher. Det er gode tall for enhver spiss, men kanskje spesielt i Stoke, hvor målforskjellen er det eneste som holder dem over nedrykksstreken. Til helgen gjester de Watford, som ligger pent plassert elleve plasser nordover på tabellen. Det Watford ikke kan skryte på seg er solid forsvarsspill, noe 17 baklengsmål på 9 kamper viser. Her vil det altså være gode muligheter for en målkåt norgesvenn. Vi går for fire på rad!

Ellevtemann denne runden er Sergio Aguero (11.7), som kunne feire både seier og scoring i søndagens komfortable 3-0 seier over Burnley. I årets Premier League har argentineren scoret i gjennomsnitt ett mål per kamp og har som i tidligere år gitt valuta for pengene man bruker på han. Selv om de lyseblå måtte slite seg til kvartfinale i ligacupen mot Wolverhampton, tror vi på nok en overbevisende forestilling av Manchester-laget, og den lille scoringsmaskinen blir derfor den tredje City-spilleren på laget vårt denne runden. Det er også her kapteinsbindet havner!

Fantasy Premier League Gameweek 10

Som de skarpeste av dere ser har vi ikke fått plass til Harry Kane og håper derfor at han scorer null mål og at alle vi kjenner har ”kæppa” han! Vi er fullstendig klar over at dette kan, og sannsynligvis vil slå tilbake på oss, men når pengesekken er tom så er den tom. Vi satser på at Aguero har en lettere dag på The Hawthorns enn det Tottenham har på Old Trafford.

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner