Fantastytips for gameweek 6

Fantasy Premier League Gameweek 6

En ny runde med Premier League er rett rundt hjørnet og vi går som vanlig inn med voldsom tro og ubegrunnet optimisme på vårt eget Fantasy-lag! Midtukens ligacup-kamper ble en fin mellomlanding men vi er nå igjen klare for at våre elleve utvalgte skal rake inn poengene vi både ønsker og trenger. Dette er rundens 11’er for Gameweek 6!

Keeper

Lukasz Fabianski (4.5) står med 29 poeng så langt og troner dermed øverst blant keeperne etter fem spilte kamper. Swansea har fått orden på det defensive og holdt Tottenham til 0-0 på Wembley forrige runde. Null baklengs har det blitt i tre av fem kamper og muligheten for den fjerde smultringen er god når waliserne nå får besøk av Watford. Fabianski koster kun 4.5 og har levert godt med poeng for pengene så langt. Vi tror på et målfattig oppgjør og gir polakken sjansen til å vokte buret vårt i Gameweek 6.

Forsvar

I forsvarsrekken har vi plukket ut tre spillere vi tror kan holde nullen i sine kamper, samtidig som de har vist seg farlige fremover på banen. Etter en tøff start på sesongen har nyopprykkede Newcastle slått tilbake og vunnet de tre siste. Mye av grunnen til det heter Jamaal Lascelles (4.6) som har vist seg som en matchvinner i begge ender av banen. Kapteinen har scoret i de to siste kampene hvor Newcastle har gått av banen med ettmålsseire. Denne runden møter The Magpies et Brighton som har sluppet inn mål i fire av sine fem spilte kamper, samtidig som at de kun har scoret fire mål. Dette er en gylden mulighet for Newcastle til å bite seg enda hardere fast i fjerdeplassen de nå besitter.

Sead Kolasinac (6.0) får også tillit når Arsenal møter West Bromwich hjemme på Emirates. The Gunners var gode borte mot Chelsea og burde kanskje tatt med seg alle poengene hjem. I vingback-rollen får bosnieren være med mye fremover samtidig som han kan dra inn poeng for clean sheets, som Arsenal faktisk har hatt to av de to siste kampene i Premier League. Mot West Brom, som var veldig tamme foran mål i møtet med West Ham og ikke har scoret mye mål så langt, tror vi på enda et clean sheet for Arsene Wengers menn og enda mer poeng til Kolasinac.

Sistemann i forsvarstreeren er Kieran Trippier (5.4) som stod for assisten til Dele Alli i 1-0 seieren over Barnsley i Carabao Cup på tirsdag. I samme rolle som Kolasinac kan det fort bli poeng når Tottenham gjester West Ham som så langt har sluppet inn langt flere mål enn de har scoret. 4-10 er målforskjellen for Slaven Bilic & co og de vil nok få det travelt foran eget mål i dette London-oppgjøret også, noe som fører oss til midtbanen.

Lascelles-scoring mot Swansea

Jamaal Lascelles (kaptein) header Newcastle United i føringen mot Swansea. (10. september 2017)

Midtbane

Christian Eriksen (9.7) blir en av de fire spillerne på midten denne runden også. Dansken er jo så god! Selv om det ble stang ut for Tottenham mot Swansea forrige runde viste Eriksen at alt står bra til med pasningsfoten. Det har blitt ett mål og tre assists så langt og vi tar gjerne i mot mer av begge i kampen Tottenham bør vinne skal de henge med i teten.

Eriksen får med seg Pascal Groß (5.5) som fulgte opp sin herlige kamp i Gameweek 4 med en assist og syv poeng i forrige runde i tapet mot Bournemouth. Brighton tar som sagt i mot Newcastle i en kamp som kan vippe begge veier, selv om vi har bortelaget som en knapp favoritt. Med Groß får vi dog en liten halvgardering da tyskeren stort sett er involvert i det som skjer fremover på banen for The Seagulls, og til 5.5 klarer vi ikke å overse formspilleren.

Henrikh Mkhitaryan (8.4) er nestemann ut og en vi ser oss nødt til å fortette å ha på laget vårt. Fortsetter han sesongen slik han har startet den kommer vi muligens til å kunne stave navnet hans uten hjelp ved sesongslutt. Som vi spådde kom det første målet hans i Premier League hjemme mot Everton og armeneren dro inn 9 poeng for mange managere. Oppgaven til helgen blir muligens litt tøffere når United drar til Southampton for å jakte enda en trepoenger, men vi tror likevel at vår utvalgte kan være forskjellen i oppgjøret som endte 0-0 i fjor.

Sistemann i midtbanefireren er enda en servitør og enda en Manchester-spiller. David Silva (8.3) leverte fra seg to målgivende pasninger i nedsablingen av Watford forrige runde og spilte inn 11 nye poeng. På lørdag kommer stakkars Crystal Palace til Etihad på jakt etter sitt første poeng, sitt første mål og sin første opptur i årets Premier League. Det er nok ikke her de kommer til å finne det. Dette er den sikreste kampen på kupongen denne runden, så her har Silva alle muligheter til å fortsette der han slapp mot Watford. Det er det også noen fler som kan.

Sergio Aguero Manchester City Crystal Palace

MUST-HAVE: Sergio Aguero er klar for å banke inn tre (kanskje fire!) nye mål hjemme mot et formsvakt Crystal Palace og er et apenbart kapteinsvalg for enhver Fantasy-manager denne runden.

Angrep

Lyseblått på topp! Sergio Agueros (11.5) første (og sannsynligvis ikke siste) hat-trick i årets sesong kom i 0-5 seieren over Watford. Argentineren har avsluttet de tre siste sesongene sine på 20+ mål, og med fem scoringer på de fem første kampene i år ser den lille kunstneren ut til å opprettholde statistikken. Denne mannen får også kapteinsbindet da vi ikke tør noe annet! Aguero hadde også en assist til spissmakker Gabriel Jesus (10.4) som også er tatt ut i elleveren vår. Vi har troen på at begge kan ta godt med poeng når Premier Leagues kanskje svakeste lag kommer på besøk til Premier Leagues kanskje vanskeligste bane.

Jamie Vardy (8.5) blir også med i angrepsrekken. Leicester-spissen har scoret i sine to siste og står med totalt fire scoringer så langt. Lørdag kveld kommer nok en gang Liverpool på besøk, slik de gjorde i midtukens cup-kamp, og jakter sin første borteseier for sesongen. Dette er to lag som både slipper inn og scorer mye mål og vi kan vente oss et underholdene oppgjør. Vardy trives historisk sett mot Liverpool og har scoret fem mål på de tre siste oppgjørene mot de røde i Premier League, og vi satser på at han vil straffe dem nok en gang til helgen. FPL melder om en ”groin injury” og 75% sjanse for spill på Vardy, noe vi tror er gode nok sjanser for at tøffingen stiller i flomlysene på King Power Stadium, da han stod over tirsdagens cup-kamp som endte 2-0 til Leicester. En ok spiss på benken er nok likevel en god idé.

Da er det bare å benke seg foran skjermen, legge beina på bordet og nyte tre dager med det beste engelsk fotball har å by på.

Klikk her for å se tidligere gameweeks! 

Er du enig/ uenig i våre tips? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet under.

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner