Fantastytips for gameweek 5

Det ble et deilig gjensyn med Premier League igjen og et noe frustrerende gjensyn med Fantasy Premier League igjen. Alt er med andre ord som det pleier å være. Det ble noen fine treff forrige runde med blant annet Sead Kolasinac (11 poeng), Chris Wood (9 poeng) og kapteinen vår Alvaro Morata (12 poeng), men mange av spillerne var ikke helt der vi ønsket. Mané ga oss -2, mens Hegazi og Foster falt sammen, og Guardiola rullerte bort vår mann, Bernardo Silva. Sånn er fotballen!

Denne runden skal vi igjen se på hvilke spillere vi tror vil markere seg positivt og dra inn noen sårt tiltrengte poeng for mange managere der ute.

Keeper

I mål setter vi Robert Elliot (4.0) som har holdt buret rent for Newcastle de to siste kampene. Iren har en svært rimelig prislapp, hvilket kommer godt med når man bruker mye penger fremover på banen. Newcastle spiller hjemme mot Stoke, i en kamp som kan vippe begge veier. Vi satser på et målfattig oppgjør og at vår bakerste budsjettspiller holder nullen for The Magpies.

Forsvar

Ben Davies (5.7) fortsetter å imponere på vingbacken for Tottenham og står som den soleklare poengvinneren blant forsvarsspillerne. Han er faktisk den spilleren med flest poeng av samtlige spillere i Premier League for øyeblikket. Lørdag kveld bør det være gode muligheter for waliseren å rake inn enda flere poeng når Swansea kommer på besøk. Wembley er ikke akkurat Tottenhams favorittbane de men slo tyske Borussia Dortmund i Champions Leagues første gruppespillkamp. Vi tror at Spurs får en etterlengtet hjemmeseier i Premier League og en fin smultring i møtet med 15.plassen, som kun har scoret to mål på fem kamper.

Dette gjør at vi også setter inn Kieran Trippier (5.4) på laget, som fikk en assist i 0-3 seieren over Everton forrige runde. De to vingbackene får være med mye fremover på banen og i en kamp hvor Spurs bør og kommer til å dominere banespillet, vil det være gode muligheter for flere assists. Spesielt med en Harry Kane som har våknet fra dvalen.

Phil Jones (5.1) er sistemann i den bakre treeren. Stopperen måtte se to baller i eget mål borte mot Stoke forrige runde, men det er til gjengjeld de to eneste i sesongens fire første kamper. To er også antallet mål Everton har scoret i sine fire første. Selv om Rooney er vant til å score mål på Old Trafford tror vi gjenforeningen blir hyggeligst for de røde djevlene. Vi tror Jones & co vil stoppe forsøkene til Rooney og røkla og at det blir en fin sekspoenger for vår utvalgte, som ikke var med i Champions League-troppen til Mourinho.

Midtbane

Christian Eriksen (9.7) blir den tredje Tottenham-spilleren på laget vårt denne runden, og den spilleren vi gir kapteinsbindet. Dansken noterte seg for sesongens første scoring i bortemøtet mot Everton, og står med pene 30 poeng så langt. Eriksen hadde tre målgivende pasninger og to scoringer i landslagspausen og fikk én assist i møte med Dortmund på onsdag. Playmakeren har med det to fantastiske uker bak seg og vi har troen på at oppturen fortsetter til helgen. Her lukter det også ett ekstra poeng for clean sheet, noe som alltid kommer godt med.

Sammen med Eriksen kommer enda en assistkonge. Vi gir Henrikh Mkhitaryan (8.3) sjansen til å dra inn poeng for oss i form av assists og kanskje et mål i hjemmekampen mot Everton. Vi syns det er på tide at han kommer seg på scoringslisten nå. Selv om det ikke ble målpoeng mot Stoke på lørdag har vi tro på at armeneren vil bidra sterkt til en trepoenger på drømmenes teater.

Nestemann på midtbanen er Mohamed Salah (9.1). Liverpool kom raskt ned på jorden igjen etter nedsablingen av Arsenal i Gameweek 3, og fikk virkelig kjørt seg borte mot Manchester City. 5-0 vitnet om at Liverpool ikke alltid er gode mot gode lag. Det hjalp selvfølgelig ikke at Mané terpet på karateferdighetene sine og måtte ta en tidlig dusj. Men, slik Arsenal reiste seg mot Bournemouth er det nå Liverpools tur til å reise seg mot Burnley hjemme på Anfield. Burnley har kommet godt i gang og ligger A-poeng med Liverpool etter fire spilte. De var dog heldige som fikk med seg 3 poeng hjemme mot Crystal Palace da gjestene viste frem et sjansesløseri uten like i sluttminuttene. Vi tror Liverpool vil ta vare på sjansene sine bedre enn Palace og reise kjerringa igjen, og forhåpentligvis vil Mohammed Salah sette et mål for oss, slik han gjorde mot Sevilla i midtuken.

Sistemann i midtbanefemmeren er Brightons Pascal Groß (5.4), som vi kan si spilte seg rett inn på laget etter møtet med West Bromwich. Med to mål og én assist sørget tyskeren for Brightons første mål og første trepoenger i Premier League. Vi må anerkjenne Groß og de 18 poengene han tok forrige runde og gi mannen en sjanse på vårt lag. The Seagulls får nå muligheten til å fortsette på vinnersporet mot et Bournemouth som ser svake ut. Til 5.4 er vi i hvert fall villige til å ta sjansen på at Groß kan gi oss noen poeng i kassa.

Angrep

Gabriel Jesus (10.4) putta to mål i møtet med Liverpool på lørdag og står dermed med tre fulltreffere totalt i årets Premier League. Brasilianeren ser ut til å ha funnet tonen med spissmakker Aguero og sammen har de vært toneangivende i å føre City opp A-poeng med byrival United. Til helgen gjester de Watford som også er form om dagen. En fjerdeplass er ikke vanlig kost for The Hornets, men vi klarer ikke å tro noe annet enn at dette blir kortvarig. Marco Silvas gutter har faktisk ikke sluppet inn mål på sine tre siste kamper, så denne oppgaven tar nok Jesus og City på alvor. Vi tror et City i scoringsform vil skyte hull på Watford, slik de gjorde mot Fayenoord i midtuken og at Jesus noterer seg for sitt fjerde mål i Premier League denne sesongen.

Med seg i angrepsrekken får han med seg Alvaro Morata (10.1) som fortsetter å score mål for de regjerende seriemesterne. Tre mål har det også blitt på han, i tillegg til to målgivende pasninger. På søndag er det storkamp på Stamford Bridge når et varierende Arsenal kommer på besøk. Vi satser på at dette blir hjemmeseier og at Morata som ble hvilt i Champions League-møtet med Qarabag, blir matchvinneren i møte med et Arsenal-forsvar som har sluppet inn åtte mål på fire kamper.

Den siste angriperen vi setter vår lit til er Roberto Firmino (8.6) som satte ett mål i Champions League på onsdag, uten at det holdt til seier. Liverpool har mye å bevise etter ydmykelsen mot Manchester City og skuffelsen mot Sevilla, og vi tror som sagt dette går utover Burnley. Brasilianeren har scoret to mål og har to målgivende, og er også spilleren Klopp stoler på fra ellevemetersmerket, selv om straffen mot Sevilla traff metallet. Vi tror Liverpool reiser seg og at Firmino sørger for en god opplevelse for hjemmefansen.

Da er det bare å glede seg til en ny runde med Engelsk fotball og håpe at våre utvalgte gjør jobben sin! Kos dere med alle godbitene denne helgen og lykke til!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner