Fantastytips for gameweek 3

Fantasy Premier League GW3

To runder er unnagjort i Premier League og mens noen fantasy-managere gnir seg i hendene, river andre seg i håret. For oss i Toppkamp gjelder sistnevnte da forrige rundes budsjettlag feilet i å levere poengene vi ønsket. Overrasket er vi ikke, da det i fotball som regel er pengene som snakker. Foran Gameweek 3 skal vi sette opp et helt nytt lag med spillere som allerede er godt i gang med poenginnhøstingen og økningen av sin egen prislapp. 

Er det noe som irriterer med å være en dedikert fantasy football manager, er det å bruke store summer på spillere som ikke leverer. Dette gjelder i aller høyeste grad spisser. Disse drar inn minst poeng per scorede mål, samtidig som de ”beste” spissene er de dyreste på hele spillet. Vi som managere blir fort fristet av disse ”målgarantistene”, som ofte koster mer enn de smaker. Alexandre Lacazette (£10,5 og valgt av 17,3%), Sergio Aguero (£11,5 og valgt av 12,4%), Gabriel Jesus (£10,5 og valgt av 9,8%) og ikke minst Harry Kane (£12,5 og valgt av 30,1%) har til sammen scoret to mål på 555 spilte minutter. Dette er forferdelige tall for dyre, såkalte målmaskiner som mange managere setter sin lit til. Ved å bli oppmerksom på dette pengesluket, kan man rette fokuset sitt til andre steder på banen hvor det er mye poeng å hente, som for eksempel midtbanen. Assistkongene og dødballspesialistene finnes ofte her og drar inn 5 poeng per mål pluss muligheten for 1 poeng for clean sheets.

Denne ukens tips vil bli preget av nettopp dette når vi setter opp Premier Leagues kanskje heiteste midtbanefemmer.

McGregor Mayweather Betsafe


To er bedre enn én

Christian Eriksen (£9,5) og Dele Alli (£9,5) har begynt der de slapp i fjor og spesielt førstnevnte har kommet veldig godt i gang med 19 poeng på de to første kampene. Til sammenligning er dette like mye som Lukaku. Dansken hadde hele 20 assist forrige sesong, noe han ser ut til å ville forbedre i år. Den dødelige pasningsfoten hans har allerede rukket å servere 3 målgivende pasninger. Lagkamerat Dele Alli, som stod med 18 fulltreffere og 11 assists forrige sesong virker også for å ha skumle planer. 1 mål har det blitt på de første to kampene og etter alt å dømme kan vi forvente mange fler.

Mange har fundert på hvem av disse man skal velge til sitt lag, men etter vår mening bør du ikke velge i det hele tatt. Til sammen tok disse gutta utrolige 443 poeng i fjor, noe som for mange utgjorde nesten ¼ av den totale poengsummen. Ingen av spillerne har gått opp i pris enda så det kan være lurt å handle raskt.


Den lille brasilianeren

Willian (£7.0) tok del i helgens seier over byrival Tottenham og var kun millimetere unna sin første nettkjenning for sesongen med et stolpeskudd fra rundt 20 meter. Han kunne også fort fått en assist om bare Morata hadde gjort jobben sin. Brasilianeren har sjeldent en dårlig kamp, spiller på et lag som sjeldent taper og har vist seg målfarlig fra sin kant/offensive midtbane/hengende spiss posisjon. 1 assist har han så langt og trommestikkbeina hans virker å kunne by på enda mer utover sesongen.

En reser av en senegaleser

Sadio Mané (£9.5) føyer seg inn i rekken av midtbanespillere du fort får mer poeng ut av enn en overpriset spiss. To mål og en clean sheet er fasit for senegaleseren som har vært avgjørende for Liverpools ok start på sesongen. På sine tre sesonger i Liverpool-drakten har Mané tatt i igjennomsnitt 151 poeng hver år og kun 19 poeng skiller hans beste og dårligste sesong. Han er med andre ord en utrolig stabil spiller og en man kan stole på at kommer til å dra inn både målpoeng og assistpoeng utover sesongen. Det at Liverpool møter Arsenal til helgen, er heller ikke et dårlig tegn. I hvert fall ikke for hovedpersonen vår. Mané scoret 3 mål og hadde 1 assist over to kamper mot The Gunners forrige sesong, og var mye av grunnen til at Liverpool tok med seg alle poengene. Liverpool er alltid gode mot gode lag og vi tror at den målfarlige midtbanespilleren kan gjøre livet surt for de regjerende cupmesterne nok en gang.


Kelneren Mkhitaryan

Sistemann i midtbanefemmeren er Henrikh Mkhitaryan (£8.2), som virkelig har fått starten både han og Mourinho ønsket. Armeneren har så langt servert fire målgivende pasninger til sine lagkamerater, jevnt fordelt over to kamper. Det er allerede fire ganger mer enn i hans debutsesong i Premier League i fjor. 28 åringens pre-season ga forhåpninger til alle United fans om at dette skulle bli sesongen Mkhitaryan fikk ut sitt fulle potensiale på engelsk gress, og vi må jo si at det virker lovende så langt. Manchester United som lag har fremstått som kanskje den fremste utfordreren til tittelen i år, et trofe det virker som at den tidligere Dortmund-spilleren har veldig lyst på. For alle som har sovet i timen blir Mkhitaryan en noe dyrere signering nå enn da sesongen startet. Med sine 21 poeng har prisen steget £0.2, hvilket er en helt fair korrigering i våre øyne. Skal man nyte godt av denne mannens tjenester utover sesongen, bør man ikke vente veldig mye lenger med å handle.

Dette er altså gutta vi vil ha til å styre midtbanen vår i kommende serierunde, men litt hjelp både foran og bak må de få.

McGregor Mayweather Betsafe


Keeper

West Bromwich er ett av tre lag som har null baklengs så langt og spilleren som høster godt av det er Ben Foster (£4.5). Til helgen er det igjen kamp på The Hawthorns når Stoke kommer på besøk. Til en billig penge og upåklagelig statistikk så langt, gir vi ringreven tilliten til å vokte målet vårt.

Forsvar

Ben Foster får med seg forsvarskollega Ahmed Hegazi (£4.7) som står helt øverst på listen over forsvarsspillere så langt denne sesongen og mot Stoke er det ingen umulighet at enda fler poeng triller inn i egypterens baklomme. Med seg i backrekken får han Manchester Uniteds Phil Jones (£5.0) og Tottenhams Ben Davies (£5.6) som begge spiller hjemme mot henholdsvis Leicester og Burnley. Her bør det være mulig å snøre igjen den berømte sekken.

Angrep

Mandag kveld satte Manchester City og Everton punktum for Gameweek 2 med to utvisninger og to mål, hvorav ett var historisk. Wayne Rooney (£7.5) satte sitt 200 mål i Premier League og viser at han mener alvor med å fylle tomrommet etter Romelu Lukaku (£11.5) på Goodison Park. Tomrommet etter Wayne Rooney på Old Trafford var kanskje ikke like stort, men også dette har blitt tatt på alvor av nettopp Lukaku. De to spissene troner øverst på poenglisten over angrepsspillere og har mellom seg scoret 5 mål så langt. Ja, Lukaku er dyr, men så langt er han en av de få som har vist seg prislappen verdig. Hvorvidt Rooney ville lykkes med sitt comeback i Liverpool var uvisst før sesongen, noe som gjenspeiles i den mer beskjedne prislappen. Han har så langt svart kritikerne på best tenkelig vis og vi tror heller ikke den historiske pluggen av en spiller er ferdigscoret.

11’ern har en samlet prislapp på £82,5m, noe som gir deg £4,38m per benkesliter. Her prioriterer vi altså de elleve som starter.

Vi har klokketro på at dette laget vil kunne etterlate seg en solid bulk i siden på konkurrentene dine og gi deg en komfortabel landslagspause før Gameweek 4 sparkes i gang!

Lykke til!

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner