Fantastytips for gameweek 2

Toppkamp Fantasy PL Gameweek 2

Sesongens første Fantasy Premier League-runde er unnagjort og søndag kveld kunne vi begynne å fordøye alt. 31 mål, 3 røde, 32 gule, favoritter som tryner, underdogs som overrasker, og ikke minst spillere som viser seg svært interessante for en Fantasy football manager! Laget vårt for Gameweek 1 dro inn respektable 72 poeng, hvorav kun 3 spillere ga oss mindre enn 6 poeng. Det er positive tall, men som vi alle vet er en god manager aldri helt fornøyd.

Nå som hver manager har valgt seg et lag og står med 1 free transfer før neste runde skal vi se på hvem denne kan brukes på. Mange har strukket budsjettet så langt det rekker og vi vil derfor gå nærmere inn på budsjettspillere som kan levere poeng og som fort kan stige i verdi utover sesongen. Vi setter som vanlig opp en ny 11’er som skal kunne bite godt fra seg i Gameweek 2, med fokus på noen spillere i hvert ledd de aller fleste vil ha råd til.

Keeper

Newcastle hang godt med mot fjorårets nummer 2 men fikk det tøft da Premier Leagues egen Dr. Evil, Jonjo Shelvey, satte knottene i ankelen på Dele Alli og fikk et helt fortjent rødt kort. Hvordan kampen ville endt med 11 mot 11 vet vi ikke men vi kan nok med sikkerhet si at de stripete ville hatt en bedre sjanse. Helt bakerst stod Robert Elliot (4.0) som måtte hente to baller ut av nettet. Den Irske landslagskeeperen er den billigste førstelagskeeperen på markedet og kan være verdt å merke seg, enten som førstekeeper eller reserve. Newcastle hadde en tøff oppgave mot seiersvante Tottenham, men de neste kampene ser mer overkommelige ut. Huddersfield, West ham, Swansea, Stoke og Brighton er de neste 5 for ”The Magpies” og mulighetene for både seier og clean sheets er absolutt til stedet. Med tanke på at Newcastle var det mest gjerrige laget i The Championship i fjor sammen med Brighton, kan de bli en tøff nøtt å knekke for de nevnte fem.

Forsvar

I Gameweek 1 bestod backrekken av to Chelsea spillere, noe som i ettertid ikke klaffet helt, selv om David Luiz kom på scoringslisten. Nå står Tottenham på motsatt banehalvdel på Wembely og med Gary Cahill suspendert er det kanskje lurt å tenke alternativt. Kyle Walker-Peters (4.5) imponerte stort i bortekampen mot Newcastle og til en så billig penge er han et godt alternativ for de med stram økonomi. Danny Rose er forventet tilbake etter kneskaden sin denne runden og hva Pochettino tenker her er uvisst. Never change a winning team, er det noe som heter, og Walker-Peters spilte seg i hvert fall ikke ut av laget forrige runde. En annen Spurs-spiller som til de grader markerte seg er Ben Davies og til 5.5 er han også et solid alternativ til hjemmekampen mot Chelsea.

Vi kommer oss heller ikke utenom Ahmed El-Sayed Hegazi (4.6) som tok flest poeng av samtlige spillere i Gameweek 1. Det kan virke som om Tony Pulis også i år har orden på forsvaret sitt og kanskje blir Hegazi årets lure forsvarsvalg, slik lagkompis McAuley ble i fjor. West Brom møter et Burnley fulle av selvtillit, men også et Burnley som slapp inn to mål mot 10 og 9 mann. Kanskje kan Hegazi stange inn sitt andre for sesongen her.

 

Midtbane

På midten var det også noen billige valg som viste lovende takter selv om de høye poengsummene tilhørte spillere med en høyere prislapp. Eriksen, Salah, Mkhitaryan, Xhaka og Martial nådde alle tosifret poengsum hvorav kun Xhaka (5.6) kan regnes som budsjettspiller. Sveitseren serverte to assists de siste 10 minuttene og kan vise seg som en viktig tilrettelegger også mot Stoke på lørdag.

Newcastles lille Ghaneser, Christian Atsu (5.0), viste seg også frem på St. James’ Park, selv om det ble med de 2 poengene. Hans fart, teknikk og gjennombruddshissighet kan gi poeng i kassa til de som ønsker en outsider til en rimelig penge. Newcastles kampprogram fremover ser som sagt overkommelig ut og Atsu kan fort bidra til å sikre den første trepoengeren for de svarte og hvite.

Henrikh Mkhitaryan (8.0) og supersub Anthony Martial (8.0) er også spillere å vurdere denne runden. United virket bunnsolide både foran og bak mot et West Ham mange hadde større forventninger til. Prisen er hverken høy eller lav og duoen kan vise seg pengene verdt allerede denne runden når de røde djevlene tar turen til Wales for å møte Swansea.

Angrep

Vi fortsetter med første rundes store vinner Manchester United og deres tur til Wales. Det var noe forløsende over angrepsspillet til Mourinhos gutter som stanget mye forrige sesong. At Lukaku skulle komme godt i gang var ingen overraskelse men med den rettferdige prislappen på 11.5 er han ingen budsjettspiller å regne. Spissmakkeren hans Marcus Rashford (7.5) derimot kan være et lurt valg for de som har mindre penger å rutte med. Mot West Ham hadde unggutten en nydelig assist og var millimetere unna sin første nettkjenning for sesongen med et skudd som traff innsiden av stolpen. Til 7.5 er han et opplagt valg for alle som ikke vil svi av mer enn en tiendedel av budsjettet sitt på en spiss. Selv om Swansea holdt Southampton til 0-0 i Gameweek 1, tør vi spå at lørdagens oppgjør vi bli mer målrikt, og dette i favør Manchester United.

Når vi nevner spisser på budsjett kommer vi heller ikke utenom Sam Vokes (6.0) og Steve Mounie (6.0) som begge satte to i nettmaskene på bortebane. At disse blir å finne øverst på toppscorerlisten i mai er heller tvilsomt, men valuta for pengene er de allerede i gang med å gi sine managere. Watford sitt beist av en mann, Stefano Okaka (5.5) som satte sesongens første på hodet mot Liverpool, er et annet rimelig alternativ foran på banen. Kiloprisen er det i hvert fall ingenting å si på!

Ukens lag er altså satt sammen av en stabil sentrallinje supplert med flere spillere man får på et stramt budsjett.

Denne 11’ern har en prislapp på £73,2m som viser at det er fint mulig å finne et slagkraftig lag uten å svi av alt på store navn. De færreste fantasy-managerne der ute bruker Wildcardet sitt allerede nå, og det er heller ikke å anbefale, men her kan du i hvert fall finne inspirasjon til den ene overgangen du ønsker å gjøre før Gameweek 2 sparkes i gang på lørdag. Uten at det koster skjorta.

Lykke til!

 

Les også: Gameweek 1

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner