Fantastytips for gameweek 8

Fantasy PL Gameweek 8

Fra øyeblikket dommeren blåste av kampen mellom Newcastle og Liverpool som satte punktum for Gameweek 7, har det klødd i fingertuppene etter å skrive nye Fantasy-tips som ambisiøse fantasy-managere over hele landet kan få glede av. Nå har dagen endelig kommet! Våre gutter i rødt, hvitt og blått gjorde sitt for at pausen skulle føles litt lettere, men igjen må vi belage oss på et VM uten ”bønda i fra nord.” Et fint plaster på såret er at en ny runde med engelsk Premier League er rett rundt hjørnet og at det er lenge til en ny landslagspause skal få ødelegge moroa! Her er det vi tror blir rundens lag i Gameweek 8!

Keeper

Crystal Palace er fortsatt i fritt fall og jakter fortsatt sitt første poeng og sin første scoring. Vi tror de blir nødt til å vente enda litt til på begge deler. Denne runden kommer de regjerende seriemesterne på besøk som kun har sluppet inn 3 mål på sine siste 6 seriekamper, hvor de blant annet har møtt Tottenham, Arsenal og Manchester City. Alt ligger til rette for at Chelsea skal få reise kjerringa etter tapet i toppkampen mot City forrige runde, og at Thibaut Courtois (5.5) holder buret rent. Derfor blir belgieren vår sisteskanse.

Champions League offer

Forsvar

For første gang i år stiller vi med fire spillere i den bakre rekken. Noe av grunnen til dette er at mange spillere har steget i pris og at det blir vanskeligere å få sitt offensive drømmelag, da det er disse som har den høyeste prisen. En annen årsak er at vi har tro på at mange lag denne runden vil holde nullen og vi velger heller clean sheet-poeng enn å bli skuffet over dyre midtbanestjerner.

Først ut er Nicolás Otamendi (5.7) som har fått mange minutter på banen og mange poeng for clean sheets. City har kun sluppet inn 2 mål i serien så langt! Når Stoke kommer til Etihad har de lyseblå alle muligheter til å opprettholde den gode statistikken. Otamendi noterte seg også for sitt første mål for tre runder siden, og vi kan jo håpe på at noe lignende vil skje på lørdag.

Mohamed Salah Liverpool

Ederson redder Salahs skuddforsøk. Otamendi (til høyre i bildet) har vært med på å holde tett bakover, samtidig som han er en stor trussel fremover på dødball for The Citizens.

 

Med seg får han en mann som så definitivt er farlig foran mål, Marcos Alonso (7.0). En dyr forsvarspiller men en som fort kan vise seg investeringen verdt. Palace har ikke det mest stødige forsvaret i Premier League og sjansene for en offensiv Alonso vil nok komme i denne kampen. Vi satser på tosifret poeng for den skuddglade spanjolen.

Tredjemann ut er Ben Davies (5.9) som har hatt en strålende sesong for Tottenham så langt, og føyer seg inn i rekken av forsvarspillere med offensive fibre. 2 mål og 3 assists har det blitt for waliseren hittil og kanskje kan tallene forbedres ytterligere når Bournemouth kommer på besøk. Wembley er langt fra favorittarenaen til Spurs og nå må Pochettinos gutter ha en hjemmeseier. Vi har trodd det før og vi tror det igjen, den kommer nå!

Sistemann i forsvarsfireren er Christopher Schindler (4.6). Nyopprykkede Huddersfield har vist at de mener alvor i Premier League og selv om det bare har blitt to seiere så langt har det også bare blitt to tap. De fikk seg en skikkelig leksjon i angrepsfotball av Tottenham forrige runde men før det hadde de kun sluppet inn 3 mål på 6 kamper. I Schindler får man mye for pengene og når de nå gjester Swansea som ikke har imponert stort fremover på banen, er det igjen gode muligheter for tyskeren.

Champions League offer

Midtbane

Rundens midtbane består kun av tre spillere, men dette er tre spillere vi har tro på denne runden. Raheem Sterling (7.8) står med 5 mål på 6 spilte kamper og er en kjempetrussel fra midtbaneposisjon. Stoke befinner seg på nedre halvdel av tabellen og imponerer ikke bakover. Det er de nødt til å gjøre på lørdag skal de ha en sjans mot serielederen. Vi tror dette blir enveiskjøring og at Sterling nok en gang finner veien til nettmaskene.

Nestemann på midten er Dele Alli (9.5). Spurs jakter som sagt sin første hjemmeseier for sesongen og Alli & co er nok gira på å bli kvitt Wembley-spøkelse en gang for alle. Bournemouth ligger nest sist og har sluppet inn 11 mål så langt. Det ser stygt ut for Joshua King sitt lag og styggere vil det mest sannsynlig bli når denne kampen blåses i gang. Vi tror Alli kan skinne her.

Sistemann i midtbanetreeren er Abdoulaye Doucouré (5.3). Watford står med kun ett tap denne sesongen og er kun ett poeng unna en topp fire-plassering. Men i likhet med Tottenham jager også Watford sin første hjemmeseier for sesongen. Det kan bli interessant når Arsenal kommer på besøk, som jo jager sin første borteseier for sesongen. Selv om disse klubbene er av ulik størrelse er denne kampen ganske åpen. Man må jo bare elske Premier League! Doucouré har satt tre baller i nettet og scoret senest forrige runde mot West Bromwich. Vi tror franskmannen kan by på problemer for et jagende Arsenal.

Manchester United Marcus Rashford

Marcus Rashford har to mål og tre assist så langt denne sesongen og mot et Liverpool i motgang, kan han være mannen som finner nettmaskene bak Mignolet.

Angrep

Det kommer vel ikke som noen overraskelse at Romelu Lukaku (11.7) er en av våre tre spisser. 7 mål på 7 kamper sier sitt. Den gamle Everton-spissen er vant til å spille under press på Anfield og har nok lyst til å revansjere 3-1 tapet der i fjor. Liverpool er et noe uforutsigbart lag og denne kampen er helt åpen. Det som er sikkert er at Liverpools største styrke ikke ligger i forsvarsspillet, noe 12 baklengsmål på 7 kamper viser. Manchester United har vist stor offensiv kraft og scoret mange mål. Dette blir nok ikke en 0-0 kamp som det ble i fjor og det er nok gode muligheter for nok et Lukaku-mål.

En annen det er gode muligheter for er lagkamerat Marcus Rashford (7.6). 2 mål og 3 assists har det blitt for unggutten så langt, og i det vi tror kan bli et målrikt oppgjør kan han fort fortsette den gode statistikken. Les mer om hans forbløffende statistikk vs Mohamed Salah ved å klikke her! Prisen er fin for en fyr som får mye spilletid på et av ligaens beste lag og vi gir han sjansen i denne toppkampen.

Harry Kane (12.6) er i storform og en man ikke har råd til å ikke ha på laget. Spurs-stjernen scoret i begge kampene for England i landslagspausen og fikk en seg en etterlengtet seier på Wembley, noe han helt sikkert har lyst til å gjenta på lørdag. Et nokså sikkert kort og et kort vi gir kapteinsbindet denne runden.

Da er det ikke lenge til det braker løs igjen! I mellomtiden kan du også lese våre tanker om de første syv rundene av Premier League ved å klikke her! Lykke til med helgens Fantasy! Dette er på ingen måte en lek.

Er du enig eller uenig i vårt valg av 11-er, kan du legge igjen din ærlige mening under i kommentarfeltet eller på vår Facebook-side. 

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner