Fantastytips for gameweek 4

Fantasy PL Gameweek 4

Gratulerer med å ha kommet deg gjennom halvannen uke uten engelsk fotball og Fantasy! Landslagspausen er jo først og fremst trist fordi vi ikke får sett Premiere League, men det å være norsk under en VM-kvalik er ikke akkurat et plaster på såret. Nå kan vi endelig riste av oss ydmykelsen og se frem mot den fjerde runden i verdens ypperste liga.

Siden forrige gang har overgangsvinduet stengt, noe som gjør at “wildcardet” blir aktuelt for mange. Spekulasjoner om hvem som kommer og går kan nå legges til side frem til januar, og vi kan uforstyrret fokusere på å plukke ut de 11 beste som faktisk befinner seg i England. Så sitter du med en dårlig start og et ubrukt “wildcard”, kan du nå bare kopiere, lime inn og lene deg tilbake mens du raser forbi de storkjefta kompisene dine. Om vi skal tillate oss selv litt skryt, kan vi nevne at vi har slått TV2’s eksperttips i tre av tre runder, så de beste tipsene finner du her!

Keeper

I buret setter vi nok en gang Ben Foster til den nette sum av 4.5m. West Bromwich-keeperen har holdt nullen i to av tre kamper så langt, og i 1-1 kampen mot Stoke forrige runde må en individuell blemme av Hegazi ta skylden for baklengsmålet. På motsatt banehalvdel denne gangen finner vi et Brighton som har slitt med å finne veien til de deilige nettmaskene. Null mål har det blitt på det nyopprykkede laget så langt og de får det nok heller ikke lett mot et vanligvis gjerrig West Brom-lag. Brighton spiller hjemme på Falmer Stadium, men vi syns dette lukter målfattig og setter vår lit til at Ben Foster plukker opp det måkene fra sør har å komme med.

Forsvar

I den bakre rekken setter vi nok en gang tre mann. Southampton har holdt nullen i to av tre kamper langt og når Watford kommer på besøk er sjansene store for at det blir tre av fire. Det betyr full pott for vår utvalgte Cédric Soares (5.0) som har tatt 13 poeng så langt denne sesongen. Denne runden kan Van Dijk også være tilbake for The Saints, selv om han mangler litt kamptrening. Det vil ikke gjøre det noe lettere for Watford på bortebane her.

Ved sin side får Cédric med seg Ahmed Hegazi (4.7), til tross for den uheldige ”klareringen” mot Stoke som endte som en assist til Peter Crouch. Midtstopperen har en pen prislapp, han er farlig på dødball, og sjansen er stor for at West Brom holder nullen mot Brighton. Vi tror på en fin sekspoenger for egypteren.

Sistemann i denne treeren er Sead Kolasinac (6.0). Å sette en Arsenal-forsvarer inn på laget kan kanskje virke som galskap, men skal man rykke oppover Fantasy-tabellen må man tørre å skille seg ut fra konkurrentene. Kolasinac spilte ikke i det ydmykende tapet mot Liverpool forrige runde, så bosnieren ble kanskje ikke totalt strippet for selvtillit. Om Wenger skjønner at han bør gjøre om sin bakre treer til en bakre firer og slippe den ferske Arsenal-spilleren fri opp og ned venstresiden er uvisst, men at Kolasinac er tilbake på laget denne runden har vi tro på. En annen ting vi må huske på er at bortebane mot Liverpool er noe ganske annet enn en hjemmekamp mot Bournemouth. Joshua King sitt lag har kun scoret ett mål på de tre første, og dette kom på hjemmebane. Vi håper Arsenal-pluggen får tillit og tror at London-laget som har mye å bevise, vil reise seg.

Alexis Sanchez Arsenal Fantasy

Alexis Sanchez kan være tilbake for fullt mot et Bournemouth-lag i motgang. Ser vi et slagkraftig Arsenal-lag med Sanchez, Lacazette og Özil sammen fra start for første gang denne sesongen?

Midtbane

Alexis Sánchez (11.9) er fortsatt Arsenal-spiller og fortsatt en av Premier Leagues beste spillere. Etter å ha vært utelatt fra troppen de to første rundene var han tilbake mot Liverpool, uten at det hjalp nevneverdig. Med to landskamper for Chile i landslagspausen har han fått litt kamper i kroppen igjen og skal man tro at han vil gjøre ære på kontrakten sin, er han på banen mot Bournemouth på lørdag (er man usikker på dette er Mesut Özil et godt og billigere alternativ) Skal Arsenal reise seg, noe vi tror at de gjør, vil nok Sánchez være sentral i det. Med sine 24 mål og 11 assists i fjorårssesongen har han mye å leve opp til, og vi tror han begynner med poenginnhøstingen til helgen mot et bortelag som sliter bakover. Prislappen er 11.9, noe som er 0.1 mindre enn da sesongen startet. Denne prisen kan fort stige igjen!

En som allerede er godt i gang er Sadio Mané (9.6). Senegaleseren har putta i hver kamp så langt og er nesten et helt angrep alene. Som vi så forrige runde er Liverpool gode mot gode lag, og Mané er enda bedre. Nå som også Coutinho forblir Liverpool-spiller en stund fremover, har Scouserne enda flere strenger å spille på i angrepet sitt, og kan lett skape svimmelhet hos City-forsvaret. Vi velger å holde den lille brasilianeren utenfor førsteelleveren denne runden da det er usikkert hvor mange minutter på banen det blir. Vi setter igjen vår lit til at Mané stikker av med enda noen målpoeng i denne toppkampen.

Bernardo Silva (7.8) blir den første Manchester City-spilleren som får en plass på Fantasy-laget vårt. Mange poeng har det hittil ikke blitt på hans 93 minutter i den lyseblå drakten, men midtbanespilleren har vist lovende takter. Sjansene for en kamp fra start økte også etter Raheem Sterlings ”overdrevne” målfeiring som sendte han i dusjen med sitt andre gule. Selv om Liverpool er en verdig motstander for City, er det fremover på banen de røde har sin største styrke. Vi tror på mål i begge retninger og at Silva vil få en rolle i det hele.

Midtbanefireren rundes av med Paul Pogba (8.2) som ser ut til å ha ”funnet seg sjæl” igjen. To mål, to assist og tre clean sheets har gjort han til den mest poengrike midtbanespilleren i Premier League med 26 poeng. Vi har enda ikke hatt plass til han på laget vårt, men føler tiden er inne når United drar til Stoke for å jakte sin fjerde strake seier. En vanskelig kamp, men en som tøffe Pogba kan skinne i.

Angrep

I fremste rekke setter vi Chelsea-spiss Álvaro Morata (10.1) som har fått en solid start på sin England-karriere. Med to mål og to assists har spanjolen vist seg som en meget god erstatter for bråkebøtta Diego Costa. På lørdag reiser laget fra hovedstaden til Leicester for å ta sin tredje strake seier etter åpningstapet mot Burnley. Vi tror de får til dette og at Morata blir avgjørende slik han var forrige runde mot Everton. Morata kom inn for Spania i helgens oppgjør mot Italia og brukte kun fem minutter på å sette seg selv på scoringslisten. 24-åringen er i form og til 10.1 tror vi han er et smart valg mot et Leicester som har sluppet inn seks mål på tre kamper så langt. Derfor gir vi han også kapteinsbindet.

En annen med samme tall som Morata er Liverpool-spiss Roberto Firmino (8.6), som også har notert seg to mål og to assist. De røde strutter av selvtillit etter nedsablingen av Arsenal forrige runde og drar til Etihad for å hente tre poeng, en oppgave Firmino fort kan få hovedrollen i. Firmino spilte kun én av to landskamper for Brasil i landslagspausen og så fort han er kvitt jetlagen blir han nok å regne med i Jürgen Klopps lag.

Sistemann i angrepsrekken er Burnleys nyervervelse Chris Wood (6.5). New Zealanderen reddet poeng i debuten sin borte mot Tottenham forrige runde og vil nok få mye spilletid fremover. Den høyreiste spissen brukte også landslagspausen til å prikke inn målformen med et hat-trick i 6-1 seieren over Solomon Islands. Nå skal den gamle Leeds-stjerna få sin hjemmedebut, og det mot et Crystal Palace det absolutt er mulig å score mot. Det lukter poeng.

Fantasy Gameweek 4

Da er det bare å telle timer til en ny helg med deilig engelsk klubbfotball inntar stuene våre igjen. Lykke til!

 

Comments

comments

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner