Fantastytips for gameweek 12

Fantasy Premier League Gameweek 12

Etter nok en landslagspause er det igjen duket for det ypperste av det fotball har å by på, Premier League! Det betyr også at det igjen er duket for de ypperste Fantasy Premier League-tipsene her til lands, våre egne! Vi gleder oss til å le kompisene våre opp i trynet, skrike til skjermen, si nei til dama, og til å gjøre rumpeavtrykket i sofaen enda tydeligere. Vi håper du gleder deg til det samme! Her er de heiteste tipsene for Gameweek 12!

Keeper

David de Gea (5.7) har kastet seg rundt på gresset som en leken katt så langt denne sesongen, og kun sluppet inn fem mål på 11 kamper. Sånt blir det butikk av! Denne runden er det kamp på eget gress for spanjolen når Newcastle kommer på besøk. De stripete har scoret ti mål på sine 11 kamper så langt hvor kun tre har kommet på bortebane. Vi spår en tøff dag på jobben for bortelaget og full pott for Uniteds bakerste mann.

Welcome Offer McGregor

Forsvar

Vi stiller med fire spillere i den bakre rekken i denne runden, da vi føler oss sikre på at en god del lag vil holde nullen. Manchester United er som nevnt en av disse, hvilket betyr at vi tar med oss en småskadet Phil Jones (5.5) på laget. 75% sjanse for å spille betyr som regel at spilleren spiller, spesielt når det kommer til denne tøffingen. Jones har tatt i gjennomsnitt 5,4 poeng per kamp og har vært en lønnsom mann å ha på laget sitt så langt. Vi satser på at snittet øker enda litt når United igjen holder buret rent til helgen.

Med seg får han poengkongen av forsvarsspillerne så langt, César Azpilicueta (6.8). Med ett mål, fem assists, og fem clean sheets får han selvsagt tilliten vår når Chelsea skal ut mot West Bromwich. Spanjolen prikker ballen på hodet til Morata i så og si hver eneste kamp, og ofte sendes den videre i nettmaskene. Vi tror dette fort kan skje igjen, i tillegg til at de blå holder nullen slik de gjorde mot Manchester United forrige runde.

Alvaro Morata og Cesar-Azpilicueta

Tredjemann i rekka er vår danske venn Zanka (4.6). Huddersfield-forsvareren har bidratt til fem clean sheets så langt for det nyopprykkede laget og gjorde det senest i forrige runde mot West Bromwich, da de i tillegg spilte over en halvtime med ti mann etter Christopher Schindlers to gule kort. Denne runden møter de Bournemouth borte og skal ha gode muligheter for å låse igjen bakover. Hjemmelaget fikk med seg tre ufortjente poeng i Newcastle forrige helg, men er langt fra et lag som scorer mye mål. Vi tror på en 0-0 kamp og at Zanka får nye clean sheets-poeng.

Siste brikke i forsvarsmuren er Stephen Ward (4.9). Det har blitt ett mål, én assist, og fem clean sheets på 32-åringen så langt, noe som har ført Burnley opp på en meget respektabel syvendeplass. Ward & Co har vært gjerrige bakover og kun sluppet inn ni mål på sine 11 kamper. Denne runden får de besøk av Swansea som kun har scoret syv mål så langt og kun vunnet én av bortekampene sine. Vi tror Burnley vil vise seg svært vanskelige å knekke for waliserne og at de holder nullen for sjette gang denne sesongen.

Welcome Offer McGregor

Midtbane

Mohammed Salah (9.4) noterte seg for to scoringer og 15 poeng forrige kamp da West Ham ble beseiret 1-4. Egypteren fortsetter sin fine form og har kun tatt ett poeng mindre enn midtbanelederen Leroy Sané denne sesongen, og skal ha mye av æren for at Liverpool nå puster topp fire-lagene i nakken. Denne gangen får de besøk av Southampton som har levert under par i år. Kun tre seiere har det blitt for the Saints og på de seks siste står de med én fattig seier. Dette bør være overkommelig for Liverpool og Salah har alle muligheter til å fortsette der han slapp før landslagspausen.

Richarlison (6.3) satte sitt fjerde mål for sesongen i dramaet på Goodison Park forrige runde. Watford måtte til slutt se seg slått 3-2 i en meget underholdene kamp de gule burde fått med seg mer fra. Denne runden har de hjemmekamp igjen og møter et West Ham som ikke har vunnet en eneste bortekamp så langt. Vi tror brasilianeren kan skape trøbbel for det allerede trøblete forsvaret til London-klubben, og at vi får enda flere poeng å glede oss over.

I disse dager kan man ikke overleve en Fantasy-runde uten å ha lyseblå spillere på laget. Derfor er de siste to midtbanespillerne våre nettopp det. Leroy Sané (8.9) og Kevin De Bruyne (10.1) har virkelig vist at de ønsker seg andre trofeer enn konene sine i år. Begge er topp tre på listen over de mest poengrike midtbanespillerne så langt, og mulighetene er gode for at de også ender der. Til sammen har de åtte mål og 11 assists og har blitt garantister for FPL-managere verden over. Denne gangen gjester de Leicester som ikke har tapt på sine fem siste kamper. Vi har ikke voldsom tro på at de fortsetter den rekka når Citys stjernegalleri står på motsatt banehalvdel. Vi satser på at våre to utvalgte nok en gang leverer varene og at vi drukner i poeng!

Angrep

Romelu Lukaku (11.5) har vært inne i en aldri så liten måltørke den siste tiden, hvis man kan kalle fire kamper uten mål for det. Han brukte likevel landslagspausen godt og scoret to mål da Belgia spilte uavgjort mot Mexico og kampens eneste mål i møtet med Japan. Vi tror kraftspissen fortsetter med dette i møte med Newcastle og at Lukaku sørger for seier til de røde djevlene på lørdag. Vi prøver kapteinsbindet her.

Med seg i fremste rekke får han Alvaro Morata (10.3). Syv mål og tre assists har det blitt så langt på spanjolen i Premier League, og han skrev seg også inn på scoringslisten i helgen da Spania slo Costa Rica 5-0. Denne runden møter Chelsea som nevnt West Bromwich, som ikke har vunnet i Premier League siden andre serierunde den 19. august. Dette er en kamp Chelsea bør og må vinne, skal de henge med topp fire frem mot jul. Vi tror de gjør det og at Morata stanger inn sitt åttende for sesongen.

Ukens lag Uke 12 Fantasy Premier League Toppkamp

Da er det bare å begynne med drittslengingen før helgen og gjøre deg klar til seiersmarsjen mandag morgen. Lykke til!

 

Tags:

Skrevet av: Torgeir Johansen

banner