Topptips: Ny skrell for Everton sikrer helgens storgevinst

  • Home
  • Fotball
  • Topptips: Ny skrell for Everton sikrer helgens storgevinst
Everton Rooney Keane

I en allerede deilig og innholdsrik fotballuke er helgen selve toppen av kransekaka. De største ligaene på kontinentet er blitt noen runder gamle, og man kan begynne å se konturene av hvilke lag som vil få en god sesong og hvilke lag som har en tøffe tider i vente. Dette er matnyttig informasjon for de som søker lykken i bettingens verden, i alle fall for oss. Dette er Toppkamps Topptips.

For ordens skyld er tipsene inndelt i kategoriene; Langskudd, God verdi og Sikkerstikk.

Alle odds er hentet fra Betsafe.

Langskudd

Everton – Watford (spilles søndag 5.november kl.17:30)
Spill: Handicap 1-0 Borte – 7.90 i odds

Ronald Koeman ble tredje manager i Premier League til å få støvelen denne sesongen, og man kan saktens si seg enig i den avgjørelsen. Etter en god første sesong for de blå fra Merseyside stokket det seg helt for Koeman da han fikk penger mellom hendene, og klubben befinner seg på en 18.plass etter ti spilte. Dette er langt under hva man bør forvente av Everton, og grep ble gjort. Forståelig nok.

Inntil videre er klubblegende David Unsworth satt til å styre skuta, uten at han hadde voldsom innvirkning mot Leicester forrige helg. Den kampen ble tapt 2-0, og problemene stikker nok dypere i Everton. Salget av Romelu Lukaku og nye eiere har fylt kontoen til randen og Koeman gjorde store innkjøp i sommer. Den største feilen var å ikke hente inn en direkte erstatter til nevnte Lukaku. Wayne Rooney er god på sitt beste, men å tro at han kan fylle de store skoene til den belgiske giganten er å dra det vel langt.

Welcome Offer McGregor

Søndagens motstander befinner seg i en noe blidere sinnsstemning. Til tross for at det ble tap i de to siste, borte mot Chelsea (4-2) og hjemme mot Stoke (0-1), har starten vært meget god for de gule fra London. På de ti første er det blitt 4 seire, 3 uavgjorte og 3 tap. Det resulterer i 15 poeng og en foreløpig 8.plass. Høyst respektabelt for en klubb av Watford sitt kaliber. Doucouré og nyinnkjøpte Richarlison har vært i bra slag så langt, og de to står for 7 av 15 scoringer. Vi ser ingen grunn til at de ikke skal få til en scoring eller to borte mot Everton.

Søndagens kamp kommer bare tre dager etter en tøff bortekamp mot Lyon for Everton sin del. Watford har på sin side hatt en hel uke på seg til å finne ut av feilene de gjorde mot Chelsea og Stoke. Watford sin lysende start, Everton sin bekmørke åpning, samt den store forskjellen i hvile mellom kamper er med på å sende oss i retning av borteseier. Og om Everton først slipper inn et mål har de for vane å slippe inn flere. De har allerede sluppet inn to mål eller flere i fem av ti kamper så langt, og kun én gang har de holdt buret rent. Det skjedde attpåtil i første runde, da Stoke ble slått 1-0 og gresset fortsatt var grønt og frodig på Goodison.

Borteseier med to mål eller flere blir denne rundens durabelige langskudd.

[sportsbook id=”4402″ title=””]

God verdi

Aalesund – Rosenborg (spilles 5.november kl.20:00)
Spill: Borte – 1.74 i odds

Trønderne skuslet bort muligheten til å feire ligagullet foran egne fans på Lerkendal da Stabæk holdt de til 0-0 forrige helg. Med åtte poeng ned til Molde på 2.plass og ni poeng igjen å spille om kan de fortsatt teoretisk sett miste gullet, men vi tror bommerten mot Stabæk er med på å motivere Rosenborg ytterligere før bortekampen mot Aalesund. Tangotrøyene fra Jugendbyen ligger nest sist og har kniven på strupen før de siste tre rundene. De kan fortsatt berge plassen, men av lagene i bunnen av tabellen har de det desidert tøffeste programmet. Etter Rosenborg venter Sarpsborg 08 borte og Strømsgodset hjemme i Ålesund.

Niclas Bendtner Rosenborg

Rosenborg har vært i god form den siste tiden, og før Stabæk gjestet Lerkendal sto de med fem seire og 15-1 i målforskjell på de seks foregående kampene. Formen Aalesund har vist den siste tiden imponerer ingen, og man må helt tilbake til 25.juni for å finne forrige seier. Rosenborg har en torsdagskamp mot Zenit St.Petersburg i bena, men det skal ikke få komme i veien for Kåre Ingebrigtsen og hans menn.

Seiersvante trøndere utsetter ikke gullfeiringen en runde til, og vi tror Rosenborg tar seieren på Color Line Stadion. Til nesten 1.80 i odds er dette et kjempespill. Er du skikkelig vill i nikkersen gjør du dette til et handicapspill, men for å være på den sikre siden anbefales en tradisjonell B.

[sportsbook id=”4403″ title=””]

Borussia Dortmund – Bayern München (spilles lørdag 4.november kl.18:30)
Spill: Borte – 2.13 i odds

I et velfylt Topptips er det alltids plass til to spill i kategorien God verdi, så også denne gang. To tyske giganter barker sammen til det som bør bli et nervepirrende oppgjør. Begge lagene har startet sesongen bra, og de befinner seg på de to øverste plassene på tabellen, der Bayern München foreløpig er i førersetet. Denne kampen er den første av to ”sekspoengere”, og vinneren kan sikre seg overtak på det tapende lag.

Bayern München var inne i en merkelig periode i slutten av september, da det ble uavgjort mot både Wolfsburg og Hertha Berlin. To lag Bayern normalt skal ha god kontroll på. Dette er tilsynelatende ryddet opp i, for på de siste tre er det blitt full pott. Sist en sterk seier mot forrige sesongs overraskelse i Bundesliga, RB Leipzig. Samme lag ble også slått i den tyske cupen bare dager før, så Bayern er uten tvil inne i en solid periode.

Welcome Offer McGregor

Det samme kan ikke sies om hjemmelaget, og på de siste tre er det blitt to tap og en uavgjort. Nevnte Leipzig ble for sterke, før Eintracht Frankfurt fikk med seg ett poeng. Forrige helg går helst i glemmeboka for alle med hjertet i Dortmund, da nyopprykkede Hannover 96 banket de gule og svarte 4-2.

Historisk sett er dette en kamp man skal styre unna, da det ofte scores mye mål og ingen av lagene virker å ha et voldsomt overtak på det andre. Grunnen til at den allikevel figurerer i vårt Topptips er at formen på de to lagene virker å være såpass forskjellig. Der Bayern München ser ut til å ha funnet cruisekontrollen er det noe rusk i forgasseren i Dortmund-maskineriet. En odds over 2.00 er også alt for god til å takke nei til i dette tilfellet, form tatt i betraktning.

[sportsbook id=”4404″ title=””]

Om du vil få med deg storoppgjøret tilbyr Betsafe livestream av kampen. Klikk her for å se toppkampen i Bundesliga! 

 

Sikkerstikk

Borussia Mönchengladbach – Mainz (spilles lørdag 4.november kl.15:30)
Spill: Hjemme – 1.72 i odds

Også helgens Sikkerstikk er å finne i Bundesliga, dog ikke med like glamorøse lag. Både Mönchengladbach og Mainz holder tradisjonelt til midt på tabellen og under, og Mainz unngikk så vidt playoff forrige sesong. Denne sesongen ser ut til å bli en slags reprise for begge lagene, med Mainz i nærheten av nedrykksstreken og Mönchengladbach et stykke lenger opp.

Gjestene var et av ligaen dårligste bortelag forrige sesong (3 seire, 3 uavgjort og 11 tap), og ser ut til å videreføre denne trenden. Så langt har de tapt tre av de første fire borte og spilt en uavgjort. Totalt står de med 11 poeng, sanket gjennom 3 seire, 2 uavgjort og 5 tap. Vertene befinner seg på en 6.plass med 17 poeng, etter 5 seire, 2 uavgjort og 3 tap. Etter en litt rufsete start har de fått opp dampen, og på de siste fire har de sanket 9 poeng. Forrige helg tok de en sterk 3-1-seier borte mot Hoffenheim, et av lagene det var knyttet stor spenning til før denne sesongen og som på papiret skal være bedre enn Mönchengladbach. Mainz spilte på sin side 1-1 hjemme mot Eintracht Frankfurt, hvilket ikke imponerer oss stort.

Mönchengladbach er ikke ufeilbarlige, men hjemme mot Mainz skal de ha bra kontroll. De slo Mainz i begge oppgjørene forrige sesong, og en odds over 1.70 er godt betalt her.

[sportsbook id=”4405″ title=””]

I likhet med Dortmund – Bayern München kan også dette oppgjøret overværes i Betsafe sin livestream. Kampene kan du se ved å klikke her!

 

Tags:

Skrevet av: Niclas Kjøde

Niclas elsker fotball, og fotball elsker Niclas. Det er i alle fall det Niclas sier til seg selv for å legitimere all den tiden han bruker på fotball. Øvrige idretter følges også, om fotball ikke er å oppdrive.

banner