Europa League-drøm eller mareritt for United?

  • Home
  • Fotball
  • Europa League-drøm eller mareritt for United?

Tungt i Rostov torsdag og exit mot Chelsea mandag. Det går mot en skikkelig marerittuke om ikke
Manchester United vinner mot Rostov torsdag kveld.

Mange Manchester United-fans mener at Europa League nå er den enklest veien inn i Champions League neste sesong. Vinneren av årets turnering får en plass i det gjeveste selskapet. Slår United russiske Rostov hjemme er de videre til neste runde og blant de åtte siste gjenværende lagene. Djevlene klarer seg også med 0-0, men supporterne forventer nok en seier etter flere svake resultater de siste kampene. I ligaen har United unngått tap i en lang periode, men det har blitt for mange poengdelinger. Det er grunnen til at de fortsatt er på 6. plass. Kampprogrammet taler ikke for Josè Mourinhos mannskap i kampen om topp 4. I Europa League er de storfavoritter hjemme mot Rostov etter 1-1 borte i det første oppgjøret, men det finnes flere usikre faktorer.

– United sliter fortsatt med å score mål, men har i hvert fall Zlatan Ibrahimovic tilgjengelig etter at han sonet første kamp av sin karantene, to kamper gjenstår, mot Chelsea.
– Kampprogrammet og reiseaktiviteten har vært veldig tung for United. Først langtur til Russland og så bortekamp mot Chelsea sent mandag kveld er ingen ideel oppladning. På søndag skal de til Middlesbrough i en ny tøff bortekamp. Mourinho må bruke hele stallen for å takle kampprogrammet og satser nok på litt friske bein her.
– På hjemmebane har United skuffet stort. I flere kamper de har vært store favoritter mange ganger før i sesongen. Likevel har ikke resultatene gått de røde djevlenes vei. Stoke, Burnley, West Ham og Bournemouth er bare noen av lagene som har reist fra Old Trafford med poeng. Dette er kamper der United nærmest har skutt gjestenes keeper opp i verdensklasse.
– Det eneste positive med Ander Herreras røde kort mot Chelsea er at både han og Henrikh Mkhitaryan, som ble offer for et taktisk bytte, kun spilte en drøy halv time mot Chelsea.
– Mourinho har i tillegg en stor utfordring; Paul Pogba, verdens dyreste spiller. Franskmannen finner ikke sin rolle i United og ser ut som han både er lat, umotivert og frustrert. Spillet den siste tiden har vært skuffende svakt.

Rostov er best hjemme, men kan se frem til å kontre mot United i denne kampen. Alt press er på engelskmennene. Gjestene må unnvære duoen Aleksandr Bukharov og Tsimofei Kalachev grunnet karantene. Manchester United skal normalt vinne dette. Ser man på lagene som er igjen i turneringen skal de færreste kunne slå José Mourinhos mannskap. Vinneren av Roma og Lyon er den tøffeste konkurrenten på papiret, men også vinneren i det tyske møtet mellom Gladbach og Schalke 04 kan by på utfordringer.

Er topp 4 for Manchester United i ligaen mulig? Svaret må bli et nølende nja.

De har igjen tøffe bortekamper mot Manchester City, Tottenham og Arsenal. Manchester United har kun vunnet én kamp de fem andre topplagene, Tottenham 1-0, og har ellers den magre fasiten tre uavgjort og to tap. De skal også ut mot en tøff nøtt i Chelsea hjemme på Old Trafford. Allerede i sin første sesong i Premier League virker det som om Antonio Conte har fått et overtak på Manchester United. Om United skulle vinne Europa League, og ende på 6. plass når status blir gjort opp i mai vil nok de fleste supporterne like være fornøyde.

Champions League er da sikret og United har vunnet tre trofeer i løpet av en svak som med seierne i Ligacupen, Community Shield og Europa League. Selv om en 6. plass i ligaen er dårligere enn hva som er ventet av Manchester-laget er nok det et resultat de kan leve med. Det sier noe om at Europa League aldri har vært viktigere for de røde fra Manchester. Inngangsbilletten til Champions League er det eneste som betyr noe.

 

Comments

comments

Skrevet av: paris

banner