Endelig skal Mkhitaryan få være Mkhitaryan

  • Home
  • Fotball
  • Endelig skal Mkhitaryan få være Mkhitaryan

Torsdag kveld er det igjen klart for storoppgjør i Premier League. I helgens ligacupfinale ble Manchester City et nummer for store for et Arsenal som måtte klare seg uten sin nye stjernesignering Henrikh Mkhitaryan. Muligheten for revansje kunne knapt kommet raskere, men selv om begge spilte seg til finale i Carabao Cup lever de vidt forskjellige liv i ligaen.

Spille på torsdagens toppkamp? Se boostet odds på oppgjøret fra Betsafe ved å trykke her!

For mens Pep Guardiola har fått tid og penger til å sette sitt stempel på et City-lag som ser ut til å fosse mot seriegull ligger Arsenal for øyeblikket på 6. plass, ti poeng bak Tottenham på den famøse 4. plassen, og 27 poeng bak serieleder Man City. Torsdagens oppgjør er et topp mot bunn i den veletablerte «topp seks» og det begynner for alvor å brenne et blått lys for Nord-London-laget med tanke på spill i Champions League neste sesong.

Wenger tar grep

Men dette har Arsène Wenger sett komme. De har ikke vært topp fire i ligaen siden ligarunde 14, så i januar tok han grep. Ut forsvant en umotivert Alexis Sanchez og inn kom Henrikh Mkhitaryan og Pierre-Emerick Aubameyang. Den gamle Dortmund-duoen kom med lovord om scoringer og assist, og de slo allerede ved første anledning. Everton ble sendt hjem med 1-5 i sekken og tilbake stod Mkhitaryan og Aubameyang med henholdvis tre assist og en scoring. Mkhitaryan hadde fått sin renessanse etter et mislykket opphold i Manchester United og Aubameyang hadde fått en drømmedebut. I neste kamp ventet Tottenham og troen på at de skulle slå byrivalen på bortebane for første gang siden 2013/2014-sesongen var stor, men slik gikk det ikke. Kun ett skudd på mål, Aubameyang hadde to touch innenfor sekstenmeteren, og igjen kom kritikken mot lagets midtbanejuvel: Mkhitaryan presterer ikke mot topplag.

Og for så vidt har de en god sak. Etter en og en halv sesong i Manchester United med noe vekslende spilletid har Mkhitaryan kun scoret ett mål mot «topp seks». Det kom i 1-0 seieren hjemme mot Tottenham forrige sesong. Antall assist? Null.

Offer for Mourinhos kynisme

Det er ikke alltid verden er så sort/hvit som man skulle ønske. For det er ingen tvil at Mourinhos kampplan mot topplagene passer offensive spillere dårlig og han er absolutt ikke alene om å slite med å produsere målpoeng under disse forholdene. Romelu Lukaku hadde for eksempel kun én assist på sine seks kamper mot «topp seks» denne sesongen før helgens kamp mot Chelsea.

Det som skulle bli Mkhitaryans første toppoppgjør, hvor han fikk spille på sine offensive strenger, ble heller et ekko fra fortiden for den slepne armeneren. Arsenal lå lavt, og Mkhitaryan fungerte mer som back enn dirigent i en offensiv treer. Nytt lag, ny manager, samme gamle leksa.

Bordet er dekket

Torsdag kveld er endelig forholdene lagt til rette for at Henrikh Mkhitaryan skal få være Henrikh Mkhitaryan.

Arsenal har som tidligere nevnt ti poeng opp til Champions League-plass før torsdagens kamp, og den luka må tettes. Ti poeng på ti kamper er nok for mye å hente inn når Chelsea også er med i miksen, selv om de kun har igjen å møte Manchester United fra «topp seks». Så for Arsenal er det egentlig veldig enkelt – de er nødt til å angripe.

Og de har nesten ikke noe valg. Manchester United gikk for «bussvarianten» hjemme mot mot Manchester City, og det holdt nesten til poeng. Dette er mildt sagt ikke en tilnærming Wenger vil være kjent ved i denne matchen og strengt tatt har han ikke verktøyene som trengs heller, for det er få lag i Premier League som er dårligere rusta til å parkere bussen enn Arsenal.

Liverpool gjorde som kjent det stikk motsatte. De gikk på banen med en plan om å scoret ett mål mer enn motstanderen, og de fikk betalt, så vidt. Det er ingen tvil om at det er denne kampplanen Arsenal vil legge til torsdagens kamp, for det kan fort vise seg at dette blir en «vinn eller forsvinn» med tanke på topp fire.

Kronglete kjøkkenvei

Og kanskje er ligaen deres største mulighet for Champions League. Forrige sesong tok Manchester United som kjent kjøkkenveien inn via Europa League, men denne sesongen står ikke døra like mye på gløtt. Man skal selvsagt ikke undervurdere Manchester Uniteds prestasjon i Europa League. Å vinne den neste gjeveste cupen i Europa krever en rekke solide prestasjoner, men det var en cup loppet for store lag. Som sagt, slik er det ikke i år. Dersom Mkhitaryan skal gjenta bedriften fra forrige sesong må Arsenal først slå ut et AC Milan i knallform. Skulle de klare å slå ut Milano-laget risikerer de å måtte bryne seg på lag som Borussia Dortmund, Atletico Madrid og RB Leipzig på vei mot en eventuell finale. Det kan fort bli i tøffeste laget for et Arsenal som må klare seg uten sin stjernespiss Aubameyang i denne turneringen.

Så da står det kanskje og faller på torsdagens storoppgjør mot Manchester City. Kampen hvor det endelig er lagt til rette for at Henrikh Mkhitaryan skal kunne skinne mot et topplag.

Skal du tippe på kampen? Betsafe tilbyr en rekke boostet odds på oppgjøret. Trykke her!

Tags:

Skrevet av: Kim Midtlie

banner